Saab 900s Solgt Saab 900s Solgt Saab 900s Solgt Saab 900s Solgt Saab 900s Solgt
martin h
Følg
Følger Følg ikke

martin h

Mand, 32 år, Sønderjylland
Oprettet: 9. nov 2005
Offline - Senest online: 21. sep 2022 Bruger er på filterliste

Svenske biler er vejen frem :D

Hårdt arbejde skader ikke, men hvorfor løbe risikoen.

kan lide biler der er styled diskret .

Saab. De fleste kender Saab for deres innovative teknik og for at sætte nye standarter i ydelse og sikkerhed. I 1937 blev Svenska Aeroplan Aktiebolaget grundlagt som flyfabrik og producerede fly indtil 1947 hvor man efter anden verdenkrig gik over til at lave aerodynamiske biler inspireret fra flyverdenen.

Saab har altid været forud for deres tid i bildesign bl.a. i 1959 hvor den meget fleksible Saab 95 dukkede og og overraskede ved at kunne bruges som varebil, familiebil med op til 7 sæder og man kunne tilmed sove i den. I 1971 præsenterde Saab som de første deres biler med sædevarme. Saab lancerede også NatPanel som sørger for at kun de instrumemter der er nødvendige lyser når du kører om aftenen.

Desværre gik Saab i betalingsstandsning i februar 2009 og først næsten et år senere er en meget lang og hård tid for Saab´s ansatte slut da Hollandske Spyker Cars køber den svenske bilproducent.

Volvo.
Det svenske selskab startede deres historie op som kuglelejefabrikant, navnet Volvo kommer fra latin og betyder "jeg ruller". I 1927 rullede den første bil ud fra fabrikken den 14 April. Denne bil hed PV4 (Person Vagn) men fik hurtigt øgenavnet Jakob. 2. verdenskrig satte en stopper for Volvo´s fremgang og først i 1947 kunne produktionen gentoptages på fuld styrke grundet de rationerede råstoffer, selv om model PV444 allerede i 1944 var blevet præsenteret. I 1956 dukkede model P120 op mange kender denne bil som Volvo Amazon som blev produceret helt frem til 1970 og fik stor popularitet og solgt i mere en 667.000 eksemplarer. Her i landet fik bilen et comeback i slutningen af 80erne da komikerparret Wikke & Rasmussen gav den som de heltemodige Brdr. Bisp der kørte i deres voldsomme Volvo Amazon.

Volvos produktion af lastbiler var allerede startet op kort tid efter den første personbil og fik hurtig stor popularitet og inden for 4 måneder var der allerede blevet solgt 500 stk. Under krigen leverede man på grund af rationeringerne Volvo lastbiler på gas. Efter krigen begyndte man at sælge de første Volvo lastbilmodeller med dieselmotorer. Siden da har lastbil sektionen slået sig fast på verdensmarkedet og sælger på verdensplan mere end 100.000 lastbiler om året, og ejer desuden Renault Trucks, Mack Trucks og Nissan Diesel. I dag har Volvo en finger med i spillet ved busser, entreprenørmateriel, flymotorer og bådmotorer og i 2009 blev det stolte Svenske firma solgt til et Kinesisk selskab.
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce