{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.748 visninger | Oprettet:

Finn S
Finn S
Tilmeldt:
11. jun 2015
Følger: 1 Emner: 2 Svar: 12

Rust i undervognen på Opel Insignia {{forumTopicSubject}}

Jeg skriver dette indlæg fordi jeg synes det skal mere frem i lyset, hvordan Opel behandler deres kunder. Efter selv at ha' kommenteret på en tråd og læst et par andre indlæg omkring rust i Opel'er, så bliver jeg nødt til selv at oprette en tråd, hvor debatten kan handle om dette emne (og ikke hvilken bil man skal købe/ikke skal købe...)
Nuvel, min erfaring med rust/Opel var at vi fandt ud af at selvom vi havde fået undervognsbehandlet bilen, så var der alligevel rust i undervognen (faktisk næsten gennemtæret). Vi forventede selvfølgelig at det ville blive dækket, da vi havde overholdt service mv., men vi fik direkte at vide af mekanikeren vi snakkede med, at de for Opels afdeling i Danmark ikke måtte tage det ind som arbejde (selvom han synes det var rigtig træls at meddele det til os). I stedet henviste han til at man kunne få det tørisbehandlet, vel at mærke hvis man selv betaler - og selv finder et firma der kan udføre jobbet godt.
Jeg synes simpelthen det er noget svineri, at mekaniker/forhandler gerne vil rådgive/hjælpe, men at de åbenbart er bundet af Opels retningslinjer. Kan det virkelig passe at jeg ikke kan få lavet det på garantien??
/Finn


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Rust i undervognen på Opel Insignia
  • #1   19. jun 2015 Svært at sige. Men prøv sagen via forbrugerklagenævnet. Er du medlem af FDM, kan de vist også hjælpe smiley

    http://www.forbrug.dk/Klagemuligheder/Forbrugerklagenaevnet/Klag-til-Forbrugerklagenaevnet


  • Finn S
    Finn S Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 12
    #2   19. jun 2015 Tak for svar Dan.

    Jeg tror jeg vil prøve forbrugerklagenævnet.

    Er der andre derude har haft en tilsvarende oplevelse?
    (det kunne jo være at man kunne lære af jeres erfaringer)

    /Finn


  • #3   19. jun 2015 mener da at opel har haft tilbagekaldt flere insigniaer pga rust i undervognen, ligesom vw og audi

  • #4   19. jun 2015 Syntes du skal prøve at vende den med :

    http://www.bilklage.dk/Forside


  • #5   19. jun 2015 er der ikke garanti på rustgennemtæring på godt og vel 12 år på nye biler? mener jeg at de fleste har.

  • #6   20. jun 2015 Der er sikkert garanti, HVIS man har overholdt et eller andet tjek/ specielbehandling. Og det oplyser de sikkert ikke deres kunder om. Så når problemet opstår så:, Hov du har jo ikke gjort sådan og sådan så nu er det på egen regning.

  • Finn S
    Finn S Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 12
    #7   20. jun 2015 Det minder godt nok meget om dette indlæg, som en bruger, der hedder Mikkel har skrevet i sidste uge i denne tråd:
    http://www.bilgalleri.dk/forum/generel-diskussion/1012976-insignia_rustproblemer
    Jeg har klistret hele hans indlæg ind her:
    Jeg har haft dette brev sendt til FDM efter problemer med Opel forhandler:
    Vedr rust i undervognen på Opel Insignia.
    Jeg er ejer af en Opel Insignia fra 2011 der har rustangreb i undervognen. Det drejer sig om rust i hjulkasserne og flere steder under bilen. Jeg har fra en god mekaniker bekendt fået fortalt at det desværre er en svaghed nyere Opel`er har i dagens Danmark og at Opel godt er klar over dette, da de får udbedret disse angreb hos en underleverandør i al stilhed, uden nogens viden herom. Jeg ringede for et par måneder siden ud til Opel forhandleren i Grenaa, Anders Pedersen Automobiler. Her fortalte jeg dem om min viden om rustangrebene og at jeg ville have min bil tjekket og lavet. Her fik jeg til min store overraskelse at vide at min bil intet fejlede og at man ikke lavede dette rustarbejde på Opel`erne. Dette svar stillede jeg mig i første omgang tilfreds med og tænkte ikke nævneværdigt over det igen. Ikke før jeg en dag kørte forbi Djurs Antirust og Servicecenter på vejen til Århus. Her kunne jeg se røde lastbiler læse eller aflæse den ene Insignia efter den anden. Jeg svingede ind på matriklen og kunne se at disse biler kom fra værkstedet. Her gik jeg ind og snakkede med en ansat som fortalte mig at det da var korrekt at de lavede mange Opel`er for rustangreb, da disse jo skulle holde en gennemtæringsgaranti i 12 år. Jeg fik også fortalt at hvis bilen var undervognsbehandlet så måtte de slet ikke lave den. Jeg spurgte om de ville tjekke min bil for rust, men fik at vide at jeg skulle køre til min forhandler og få min bil tjekket og at den så ville komme derud, den vej rundt. Jeg fortalte at dette var forsøgt men at de afviste den på værkstedet. Næste step måtte være at skrive direkte til importøren fik jeg at vide. Men det kan simpelthen ikke passe at man skal gå direkte til sit bilmærkes importør når der skal reklameres over bilen.
    Efter at være blevet godt gal i skralden over dette har jeg på egen hånd fundet ud af at det er alle nyere Opel`er der har problemer med at der opstår rust i bilerne grundet en konstruktionsfejl i undervognen. Jeg har også ladet mig fortælle at det desværre ikke er alle Opel ejer der får rustangrebet fjernet, det skulle efter sigende afhænge af om man er en loyal kunde hos forhandleren og jo tilsyneladende også være afhængigt af hvor i landet man har købt sin bil, da det ikke er alle forhandlere der får Deres kunders biler set efter. Endvidere må forhandlerne ikke kontakte ejerne af bilerne, men kun lave disse ”hvis” de kommer på værkstedet.
    Desuden kan jeg se på Djurs antirust `s hjemmeside at der er en artikel netop om dette problem dog uden nogle deciderede er omtalt.
    KAN DET VIRKELIG PASSE AT MAN IKKE KAN FÅ SIN 4 ÅR GAMLE TILSYNELADENDE GENNEMTÆRINGSTRUEDE BIL LAVET PÅ SIN GARANTI ???


  • #8   20. jun 2015 som du jo selv nævner så har du overholdt de service der nu engang kommer løbene uanset hvad kan de jo ikke bare afskrive sig det ansvar de har i de tilfælde...synes du skal gå igennem forbrugerrådet eller for den sags skyld få en advokat på sagen.

  • John H
    John H Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #9   20. jun 2015 Vi diskuterer også den samme på problematik på Facebook-siden, Bilbranchens Vagthund: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=102893890053257&id=102071486802164
    Vh Kurt


  • #10   20. jun 2015 hvis du ikke har overholdt alle rust efter syn som skal gøres 1 gang om året +- en måned fra bilens første reg dato dækker Opel ikke noget

  • Finn S
    Finn S Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 12
    #11   22. jun 2015 #3 - ja, det gjorde de vist tidligere, men de er stoppet med det - tilsyneladende. Og ja jeg agter selvfølgelig at gå videre med det, men det er sgu da langt ude at Opel beslutter at lade være med at udbedre skaden - når det nu KAN lade sig gøre.
    Jeg har nemlig - her i weekenden/her til morgen - undersøgt lidt omkring tingene:
    1) Der findes en super effektiv behandling: Tørisbehandling
    2) Opel plejede at sende "udvalgte" kunder til behandling
    3) De er for nylig stoppet med det
    4) Problemerne med gennemtærring er der i mindst ligeså høj grad som tidligere!
    Jeg bliver så skide harm!! Kan det virkelig passe??


  • John H
    John H Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 5
    #12   24. jun 2015 Hvor får man tørisbehandling? Nogle steder i vil anbefale?

  • Finn S
    Finn S Tilmeldt:
    jun 2015

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 12
    #13   25. jun 2015 Interessant. Jeg Googlede lige tørisblæsning og fandt et par interessante sider:
    - Djurs Antirust ved Tirstrup (lige lidt nordøst for Århus): http://djursantirust.dk/
    - Dansk Tøris Teknik - som ligger i Børkop: http://www.dansk-toeris-teknik.dk/
    Der er sikkert flere andre, men kunne kun lige se at de to firmaer her laver biler; de andre benytter mest teknikken i industrien. Umiddelbart virker det til at Djurs Antirust har specialiseret sig udelukkende i undervognsbehandling af biler, mens Dank Tøris Teknik, kan det det hele.


Kommentér på:
Rust i undervognen på Opel Insignia

Annonce