{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.848 visninger | Oprettet:

Carsten R
Carsten R
Tilmeldt:
28. aug 2015
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1

Lang last {{forumTopicSubject}}

jeg skal have kørt en mast på 11m (til en båd) hjem. Havde tænk, at jeg ville lave et stativ på min trailer, hvor den kunne ligge i, men så vil den jo rage ud over bilens front og ud over trailerens bagende. Er det en lovlig transport. Det er kun på landevej, ikke motorvej.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Lang last
  • #1   28. aug 2015 Du må være 12m bare få mærket enderne med refleksvest eller noget, og tænk dig om når du drejer.

  • #3   28. aug 2015 https://www.sikkertrafik.dk/Raad-og-viden/I-bil/Anhaenger/Ofte-stillede-spm.aspx

    Hvor langt må mit vogntog være?
    En anhænger til personbil må højest være 12 meter lang, incl. last. Det samlede vogntog må ikke overstige en længde på 18,75 m.

    Dog må vogntoget ikke under kørsel være til gene eller ulempe for medtrafikanter, ved f.eks. at bagenden svinger meget ud ved svingning.


  • #4   28. aug 2015 Og så fik du svar på det smiley

  • #5   28. aug 2015 Og vil ikke være smart at have det til at rage ud over fronten fra trailer. Da den vil komme ind over modsat kørebane ved sving

  • #7   28. aug 2015 Du må ikke være over 4 meter høj


  • #8   28. aug 2015 Deutsche - ikke udover reglen om maks 4 meter. Ellers har du ret smiley

  • #9   28. aug 2015 For hevede hvor er jeg bagefter i alt i dag.

  • #10   28. aug 2015 https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=49821


    Den fulde tekst
    Bekendtgørelse om afmnærkning af langt eller bredt gods. (* 1)


    I henhold til § 82, stk. 4. og § 118, stk. 3, i færdselslov nr. 287 af 10. juni 1976 fastsættes:

    § 1. Ved transport af gods, som rækker mere end 1 m ud over et køretøjs eller vogntogs bageste punkt, skal godset være afmærket.

    Stk. 2. Afmærkningen foretages med en cylinderformet genstand, der skal være hvid med mindst 2 røde og reflekterende striber samt have en højde på mindst 30 cm og en diameter på mindst 10 cm. I lygtetændingstiden skal godset endvidere være afmærket med mindst een lygte, der lyser rødt bagud, og som opfylder de krav til synlighed, der stilles til baglygter til bil.

    Stk. 3. Ved ikke-erhvervsmæssig transport af gods uden for lygtetændingstiden kan afmærkning dog foretages med en lys klud eller på anden tydelig måde.

    § 2. Ved transport af gods, som rækker mere end 1 m ud over et køretøjs eller vogntogs forreste punkt, skal godset være afmærket.

    Stk. 2. Afmærkningen foretages med en genstand som nævnt i § 1, stk. 2, 1. pkt. I lygtetændingstiden skal godset endvidere være afmærket med mindst een lygte, der lyser hvidt fremad, og som opfylder de krav til synlighed, der stilles til positionslys til bil.

    Stk. 3. Ved ikke-erhvervsmæssig transport af gods uden for lygtetændingstiden kan afmærkning dog foretages med en lys klud eller på anden tydelig måde.

    § 3. Ved transport af gods, som rækker mere end 2 m ud over et køretøjs eller vogntogs forreste punkt, skal føreren være ledsaget af en person, der ved vejkryds, jernbaneoverkørsler og lignende vanskelige passager om fornødent skal bistå føreren af køretøjet og advare andre trafikanter.

    § 4. Ved transport af gods, som rækker mere end 15 cm ud over et køretøjs eller vogntogs side, skal godset være afmærket.

    Stk. 2. Afmærkningen foretages med en genstand som nævnt i § 1, stk. 2, 1. pkt. I lygtetændingstiden skal godset endvidere være afmærket med mindst een lygte, der lyser hvidt fremad, og mindst een lygte, der lyser rødt bagud. Lygterne, der kan være sammenbyggede, skal opfylde de krav til lysstyrke, der stilles til henholdsvis positionslys og baglygter til bil. Hver lygte skal endvidere være synlig mindst 15 grader op, 15 grader ned samt 80 grader udad.

    Stk. 3. Ved ikke-erhvervsmæssig transport af gods uden for lygtetændingstiden kan afmærkning dog foretages med en lys klud eller på anden tydelig måde.

    § 5. Afmærkning skal anbringes på den del af godset, der rækker længst ud over køretøjet eller vogntoget og skal være anbragt så lavt som muligt, dog ikke lavere end 350 mm. Afmærkningen skal endvidere anbringes således, at føreren af køretøjet har tilstrækkeligt udsyn og således, at afmærkningen ikke kan volde fare for andre trafikanter.

    § 6. Overtrædelse af §§ 1-5 straffes med bøde.

    § 7. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. maj 1977.

    Stk. 2. I tiden indtil den 1. januar 1978 kan afmærkning med den i § 1, stk. 2, 1. pkt., nævnte genstand dog undlades, såfremt godset afmærkes på anden tydelig måde.

    Justitsministeriet, den 29. marts 1977.

    Orla Møller

    / P. Wiese.
    Redaktionel note

    (* 1) Optaget i Juristforbundets færdselslovsamling.



  • #12   28. aug 2015 bind den op under bilen.

  • #13   28. aug 2015 Sav den over i mindre stykker, og lim sammen igen. ;). Nej, op på trailer, og afmærk. Få evt en kammi til at agere følgevogn. Eller spørg den lokale tømmergård eller andre der har lastvogn med lad

  • Carsten R
    Carsten R Tilmeldt:
    aug 2015

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
    #14   29. aug 2015 Mange tak for svar, vil gå igang med at få den kørt hjem????

Kommentér på:
Lang last

Annonce