{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
824 visninger | Oprettet:

Ny chokafgift på bilen!!!!!!!!!!!!! {{forumTopicSubject}}

Taget fra ekstrabladet.dk

http://ekstrabladet.dk/biler/article1014560.ece

Ny chokafgift på bilen

EU-kommissionen vil kradse store bøder ind på biler, der forurener. Og det er dig, der kommer til at betale

De mest populære biler risikerer at stige voldsomt i pris om få år. EU-Kommissionen har nemlig konkrete planer om nye miljø-bøder på forurenende biler.

En Skoda Fabia, der i dag koster 131.000 kr., vil få smækket 27.000 kr. oven i prisen. Det svarer til mere end en femtedel af beløbet.

Endnu værre står det til, hvis du vil have en Mazda 5 eller Suzuki Grand Vitara. Mazdaen bliver bøderamt med 52.000 kr., mens Suzukien får lagt 65.000 kr. oven i de 320.000 kr., den koster i dag.

Bøderegnen skyldes, at EU-Kommissionen vil begrænse CO2-udledningen fra biler. Allerede fra 2012 må bilerne gennemsnitligt højst udlede 130 gram CO2 per kørt kilometer. Overskrider producenterne denne grænse, vil de blive straffet med bøder på 20 euro (ca. 149 kr.) per gram. Og bøden vokser i 2015 til 95 euro (ca. 708 kr.).

Pris: 1,5 mia. kr.
Det fremgår af skatteminister Kristian Jensens (V) svar til Dansk Folkepartis erhvervsordfører Colette Brix. Hun har spurgt ministeren, hvor store indtægter EU vil få med en indførelse af bødesystemet. EU-Kommissionen påstår nemlig, at udsigten til bøder vil have så præventiv effekt, at producenterne lever op til alle krav allerede i 2012. Men så let går det slet ikke, skriver skatteministeren i svaret.

Den kontante melding fra ministeren er, at det årligt vil koste bilproducenterne 1,5 milliarder kr. i bøder alene for de biler, de sælger til det danske marked fra 2015.

Bøden går ganske vist direkte til bilproducenten, men ingen – heller ikke på Christiansborg – regner med, at producenterne åbner pengeskabet og betaler milliarderne med et smil. Bøden ryger naturligvis direkte videre til bilkøberne.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Ny chokafgift på bilen!!!!!!!!!!!!!
Kommentér på:
Ny chokafgift på bilen!!!!!!!!!!!!!

Annonce