{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
7.083 visninger | Oprettet:

Syn af veteranbil {{forumTopicSubject}}

Der er tit jeg har været ude for at folk har misforstået hvordan den fungere med syn af veteran biler.Så derfor vil jeg lige skrive hvad færdeslstyrelsen skriver på deres side.Håber der er nogen der kan bruge det.


Er der særlige regler for syn af veteranbiler?
Hvis din bil er indregistreret første gang for mere end 35 år siden og kun benyttes lejlighedsvis, kan du indregistrere den til veterankørsel. For at få bilen indregistreret til veterankørsel, skal du henvende dig ved motorekspeditionen på et skattecenter med bilens registreringsattest.

Den begrænsede anvendelse medfører, at bilen efterfølgende kun skal til periodisk syn med 8-årige synsintervaller ud fra bilens månedsdato.

Bilens månedsdato er enten den registrerede ’valgfri synsdato’, som fremgår af registreringsattesten, eller hvis der ikke er registreret en ’valgfri synsdato’, bilens 1. registreringsdato.
Når din bil er registreret til veterankørsel, skal den til periodisk syn første gang 40 år efter første registrering (månedsdatoen) og derefter hvert 8. år. Hvis bilen er registreret med ’valgfri synsdato’ indkaldes den hvert 8. år ud fra denne dato, dog tidligst når bilen er 40 år. Der går derfor normalt ikke 8 år fra sidste synsdato til, første gang den indkaldes til periodisk syn efter omregistreringen til veterankørsel.

Nogle eksempler
Bilen er registreret første gang i 1971, og registreres til veterankørsel i 2006 (35 år efter første registrering):
- Bilen skal så til periodisk syn i 2011 (1971 + 40), og derefter hvert 8. år.

Bilen er registreret første gang i 1967, og registreres til veterankørsel i 2006 (39 år efter første registrering):
- Bilen skal så til periodisk syn i 2007 (1967 + 40), og derefter hvert 8. år.

Bilen er registreret første gang i 1968, men har registreret ’valgfri synsdato’ den 1. februar 2003, er synet den 1. februar 2005 og registreres til veterankørsel i 2006.
- Bilen skal så til periodisk syn i 2011 (2003 + 8), og derefter hvert 8. år.
Er din veteranbil stillet væk om vinteren, og det derfor er uhensigtsmæssigt at få bilen indkaldt til periodisk syn på denne årstid, skal du være ekstra opmærksom på bilens månedsdato. Ligger din bils månedsdato, så den bliver indkaldt i vinterhalvåret, anbefaler vi, at du får ændret bilens månedsdato.

For at ændre bilens månedsdato skal du foretage et registreringssyn på bilen, inden næste indkaldelse til periodisk syn kommer.

Eksempel: Har din bil månedsdato i december 1968 og er indregistreret til veterankørsel, vil den første gang blive indkaldt til periodisk syn december 2008. Hvis dette tidspunkt passer dårligt, kan du i sommeren 2008 kontakte en synsvirksomhed og få foretaget et registreringssyn på bilen. Til synet medbringes en anmeldelsesblanket, som synsmedarbejderen stempler godkendelsen på og giver dig med igen. Efter synet afleverer du anmeldelsesblanketten og registreringsattesten til motorekspeditionen på et skattecenter, som derefter registrerer synsdatoen som ’ny månedsdato’ (valgfri synsdato). Næste indkaldelse vil da komme i sommeren 2016 (2008 + 8).

Her kan du læse mere om, hvordan du ændrer månedsdatoen på din bil.

Bemærk: Er din bil ikke indregistreret til veterankørsel, vil den fortsat blive indkaldt med 2-årige synsintervaller, selv om den er over 35 år gammel.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Syn af veteranbil
Kommentér på:
Syn af veteranbil

Annonce