{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.496 visninger | Oprettet:

Jimi J
Jimi J
Tilmeldt:
8. mar 2010
Følger: 1 Emner: 6 Svar: 24

Flensborg søger erfaring... {{forumTopicSubject}}

Hejsa med jer her på BG.
Er en ung mand som bare ikke kan få nok af fede biler.
Og da jeg efterhånden er ved at opgive håbet om at Danmark en dag vil indse urimeligheden i 180% afgift på biler i mit elskede land overvejer jeg meget at hive pløkkerne op og smutte over grænsen til Flensborg.

Søger folk med erfaring i det.
Til dagligt er jeg sømand tjener faktisk helt okay. Men vil høre lidt om hvad med ang. skatten i Tyskland og hvor meget må man opholde sig i DK. med bil vis man er flyttede.
Men generelt meget intreseret i alt info og input ang. at flytte til Flensborg.

På forhånd tak smiley
P.s. Tak for en fed side til alle her på BG....!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Flensborg søger erfaring...
  • #1   10. mar 2010 Du skal nok have fat i brugeren John (Jeg er odblind) herinde han kan vidst guide dig igennem en del

    Skat og told er jo mindre i Tyskland, og det er vidst noget med at du kun mp bevæge dig i 3 mdr i DK i en bil på Tyskeplader er ikke sikker, sådan var det da min far ville give mig en Ford RS i gave da jeg bestod pappet smiley


  • #3   10. mar 2010 hvis det er i DIS du sejler, så kommer du til at betale skat begge steder:-(
    har prøvet for et par år siden


  • Jimi J
    Jimi J Tilmeldt:
    mar 2010

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 24
    #4   10. mar 2010 Så er det jo nice nok at det er DAS...

  • Jimi J
    Jimi J Tilmeldt:
    mar 2010

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 24
    #5   10. mar 2010 Men hov Bo J
    Glemte helt og spørge hvorfor i alverden skal man det smiley
    Har en del homies på DIS som også meget gerne vil flytte...


  • #6   11. mar 2010 jeg mener at man skal betale skat i sin bopæls kommune og ikke begge steder og man spare skat og momsen er også billiger og fødevarer er også billigere end i dk og selvfølgelig er bilerne jo også billigere men til gengæld er husene dyre i tyskland

  • jan l
    jan l Tilmeldt:
    aug 2008

    Følger: 1 Biler: 1 Svar: 41
    #7   11. mar 2010 3.3 Søfolk og flypersonale i international trafik

    Efter den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst beskattes søfolk og flypersonale i international trafik i det land, hvor foretagendet er hjemmehørende.

    Bosat i Danmark, men arbejder for en tysk arbejdsgiver:

    En dansk bosat sømand bliver beskattet i Tyskland, hvis han arbejder for et rederi med sæde i Tyskland. Da han er fuldt skattepligtig til Danmark lemper Danmark for den tyske skat for at undgå dobbeltbeskatning.

    Danmark lemper i disse situationer for dobbeltbeskatning efter samme princip som gælder for almindelig lønindkomst

    Arbejder søfolkene eller flypersonalet udelukkende for den tyske arbejdsgiver, følger det af forordning 1408/71 om social sikring, at disse personer skal betale sociale bidrag i det land, hvor arbejdsgiveren er hjemmehørende, dvs. Tyskland. Danmark lemper derfor efter eksemptionsprincippet, hvilket med andre ord vil sige, at Danmark ikke beskatter den del af indkomsten, som Tyskland har beskatningsretten til, uanset størrelsen af den betalte tyske skat.

    Har søfolkene eller flypersonalet derimod f.eks. et bijob i Danmark, vil det medføre, at de, efter forordning 1408/71, skal betale sociale bidrag i Danmark i stedet for i Tyskland. I disse tilfælde lemper Danmark efter creditprincippet, dvs. at der kun lempes for den faktisk betalte tyske skat - og højst med et beløb svarende til størrelsen af den danske skat, der falder på den udenlandske indkomst.

    Bosat i Tyskland, men arbejder for en dansk arbejdsgiver:

    Søfolk eller flypersonale i international trafik, som er bosat i Tyskland, men arbejder for en dansk arbejdsgiver bliver på nuværende tidspunkt begrænset skattepligtige til Danmark af deres lønindkomst. Tyskland lemper for den danske skat efter eksemptionsprincippet, dvs. undlader at beskatte den del af indkomsten, som Danmark har beskatningsretten til.

    Folketinget har imidlertid vedtaget at fritage søfolk og piloter i international trafik for dansk begrænset skattepligt. Bestemmelsen er ikke trådt i kraft, da den endnu mangler at blive godkendt af EU-kommissionen. Selvom Danmark er tillagt beskatningsretten, har Tyskland ifølge dobbeltbeskatningsoverenskomsten ret til at beskatte indkomsten, når den ikke bliver beskattet i Danmark.

    SAS:

    SAS-ansatte, der er bosat i Danmark, og som arbejder ombord på SAS-fly i international trafik, kan efter den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst kun beskattes i Danmark.

    DIS-ordningen:

    Fra den 23. august 2000 er det muligt for alle danske passagerskibe, som sejler mellem dansk og udenlandsk havn, at blive registeret i DIS (Dansk Internationalt Skibsregister). Søfolk som sejler på DIS-skibe er fritaget for dansk beskatning de får således udbetalt en nettoløn.

    Skatten er altid noget vi taler om på mit arbejde:-)
    Har nogle enkelte kollegaer der siger de helt er holdt op med at betale skat.


  • jan l
    jan l Tilmeldt:
    aug 2008

    Følger: 1 Biler: 1 Svar: 41
    #8   11. mar 2010 3.1 Personer, som bor i Danmark, men arbejder i Tyskland

    En person som bor i Danmark, men arbejder i Tyskland er begrænset skattepligtig til Tyskland af denne lønindkomst, hvis den pågældende har en tysk arbejdsgiver eller arbejder for et fast driftssted i Tyskland eller arbejder i Tyskland i over 183 dage på et år.

    Herudover er det aftalt i den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst, at professionel udlejning af arbejdskraft (arbejdsudleje) altid kan beskattes i kildestaten, dvs. i dette tilfælde Tyskland. Dette skyldes, at arbejdsudleje kan sidestilles med at have en arbejdsgiver i det land, hvortil man er udlejet.

    En person, som bor i Danmark, men arbejder i Tyskland, for en tysk arbejdsgiver, er fuldt skattepligtig til Danmark af hele sin globale indkomst og begrænset skattepligtig til Tyskland af sin lønindkomst fra Tyskland. Danmark lemper derfor i den danske skat for at undgå dobbeltbeskatning.

    Danmark lempelser efter creditprincippet for de lønmodtagere, som arbejder og beskattes i Tyskland og samtidig f.eks. har et bijob i Danmark, og derfor kan nøjes med at betale de relativt lave danske sociale bidrag. Det betyder, at Danmark i disse tilfælde kun giver lempelse svarende til den faktisk betalte tyske skat lempelsen kan dog højst udgøre et beløb svarende til størrelsen af den danske skat, der falder på den udenlandske indkomst.

    Danmark lemper derimod efter eksemptionsprincippet i de tilfælde, hvor en dansk hjemmehørende lønmodtager, arbejder i Tyskland, er socialt sikret i Tyskland og betaler socialbidrag i Tyskland. Det betyder, at Danmark lemper for den tyske beskatning ved, at den tyske indtægt medregnes til den skattepligtige indkomst i Danmark, og at der derefter gives et nedslag i de beregnede skatter med den del af skatten, der forholdsmæssigt falder på den tyske indtægt Danmark beskatter med andre ord ikke den del af indkomsten, som Tyskland har beskatningsretten til, uanset størrelsen af den betalte tyske skat.

    Foruden fordelingen af beskatningsretten skal det også fastlægges, hvilket lands lovgivning om social sikring lønmodtageren er omfattet af.

    Ifølge EUs forordning 1408/71 om sociale sikring skal sociale bidrag som hovedregel betales i det land, hvor den pågældende person arbejder. Det vil sige, at en lønmodtager, der arbejder i Tyskland, som hovedregel også skal betale sociale bidrag i Tyskland.

    Til denne hovedregel findes flere undtagelser:

    * Personer beskæftiget ved international transport, f.eks. eksportchauffør, skal betale sociale bidrag i det land, hvor arbejdsgiveren har hjemsted. I eksemplet ovenfor vil det sige, at chaufføren som udgangspunkt er socialt sikret i Tyskland, da han har en tysk arbejdsgiver. Til denne hovedregel findes imidlertid to undtagelser. Er han overvejende beskæftiget i Danmark, eller han er beskæftiget af en filial/fast repræsentation i Danmark, vil chaufføren blive socialt sikret i Danmark.
    * Personer, der foruden et almindeligt job i Tyskland, også har et bijob i Danmark, så personen derfor må anses for at være løbende beskæftiget i både Danmark og Tyskland, er socialt sikret i bopælslandet dvs. Danmark, og skal derfor betale sociale bidrag dertil.
    * Hvor den danske lønmodtager er udsendt af en dansk arbejdsgiver, for at arbejde en kortere periode i Tyskland, er det desuden muligt under visse betingelser, at forblive under dansk social sikring i op til et år, med mulighed for forlængelse i op til 3 år.

    Personer omfattet af de tyske grænsegængerregler:

    Tyskland har ligesom Danmark særlige regler for grænsegængere. En personer, som bor i Danmark, men arbejder i Tyskland, kan således vælge at blive beskattet efter de tyske grænsegængerregler, hvis mindst 90 pct. af den globale indkomst er underlagt tysk beskatning, eller hvis den indkomst, som ikke beskattes i Tyskland, ikke overstiger 12.000 DEM.

    Den begrænsede skattepligtige person vil herefter i princippet blive behandlet som værende fuldt skattepligtig til Tyskland, og derfor være berettiget til de samme fradrag.

    3.2 Personer, som bor i Tyskland, men arbejder i Danmark

    En person som bor i Tyskland, men arbejder i Danmark bliver begrænset skattepligtig til Danmark af lønindkomsten, hvis lønmodtageren har en dansk arbejdsgiver eller lønnen udbetales af et fast driftssted i Danmark.

    Herudover er det aftalt i den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst, at professionel udleje af arbejdskraft til Danmark altid kan beskattes her, da det kan sidestilles med, at have en dansk arbejdsgiver.

    Hvor en tysk hjemmehørende person arbejder i Danmark for en dansk arbejdsgiver vil personen være begrænset skattepligtig til Danmark af sin lønindkomst her fra landet og fuldt skattepligtig til Tyskland pga. bopæl af hele sin globale indkomst. Danmark beskatter den danske lønindkomst, og Tyskland lemper herefter for den danske skat ved eksemptionslempelse, dvs. at Tyskland undlader at beskatte den indkomst, som Danmark har beskatningsretten til.

    Foruden fordelingen af beskatningsretten skal det også fastlægges, hvilket lands lovgivning om social sikring lønmodtageren er omfattet af. Dette følger de samme regler som gennemgået under punkt 3.1.

    Sociale bidrag skal således ifølge EUs forordning 1408/71 om sociale sikring som hovedregel betales i det land, hvor den pågældende person arbejder. Det vil sige, at en lønmodtager, der arbejder i Danmark, som hovedregel også skal betale sociale bidrag i Danmark.

    De vigtigste undtagelser hertil er:

    * International transport, hvor lønmodtageren skal betale sociale bidrag i det land, hvor arbejdsgiveren har hjemsted. I eksemplet vil det sige at lønmodtageren er socialt sikret i Danmark, medmindre personen overvejende arbejder i Tyskland eller for en filial/fast repræsentation i Tyskland. I disse tilfælde er han socialt sikret i Tyskland.
    * Løbende beskæftigelse i både Danmark og Tyskland, f.eks. hvor lønmodtageren, foruden et almindeligt job i Danmark, også et bijob i Tyskland. Her er lønmodtageren socialt sikret i bopælslandet, dvs. Tyskland,og skal derfor betale sociale bidrag dertil.
    * Udstationering i en kortere periode, hvor den tyske lønmodtager af en tysk arbejdsgiver er udsendt for at arbejde en periode i Danmark. I disse tilfælde er det muligt under visse betingelser, at forblive under tysk social sikring i op til et år, med mulighed for forlængelse i op til 3 år.

    Personer omfattet af de danske grænsegængerregler:

    I Danmark har vi særlige regler for grænsegængere, der bor i udlandet, og som erhverver mindst 75 pct. af deres indkomst i Danmark reglerne findes i kildeskattelovens afsnit I A. Begrænset skattepligtige, som vælger at blive beskattet efter grænsegængerreglerne, har de samme fradragsmuligheder som fuldt skattepligtige. Disse personer har således også mulighed for at fradrage udgifter af personlig og familiemæssig karakter i den danske indkomstopgørelse, herunder bl.a. renteudgifter af egen bolig og indbetalinger til arbejdsløshedsforsikring.

    Personer omfattet af de danske grænsegængerregler kan som før nævnt ligeledes fradrage bidrag til pensionsordninger ligesom personer, der er fuldt skattepligtige. Det gælder dog helt generelt, at man kun kan få fradrag for indbetalinger til danske pensionsordninger, af hensyn til at Danmark skal kunne beskatte udbetalingerne.

    3.3 Søfolk og flypersonale i international trafik

    Efter den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst beskattes søfolk og flypersonale i international trafik i det land, hvor foretagendet er hjemmehørende.

    Bosat i Danmark, men arbejder for en tysk arbejdsgiver:

    En dansk bosat sømand bliver beskattet i Tyskland, hvis han arbejder for et rederi med sæde i Tyskland. Da han er fuldt skattepligtig til Danmark lemper Danmark for den tyske skat for at undgå dobbeltbeskatning.

    Danmark lemper i disse situationer for dobbeltbeskatning efter samme princip som gælder for almindelig lønindkomst

    Arbejder søfolkene eller flypersonalet udelukkende for den tyske arbejdsgiver, følger det af forordning 1408/71 om social sikring, at disse personer skal betale sociale bidrag i det land, hvor arbejdsgiveren er hjemmehørende, dvs. Tyskland. Danmark lemper derfor efter eksemptionsprincippet, hvilket med andre ord vil sige, at Danmark ikke beskatter den del af indkomsten, som Tyskland har beskatningsretten til, uanset størrelsen af den betalte tyske skat.

    Har søfolkene eller flypersonalet derimod f.eks. et bijob i Danmark, vil det medføre, at de, efter forordning 1408/71, skal betale sociale bidrag i Danmark i stedet for i Tyskland. I disse tilfælde lemper Danmark efter creditprincippet, dvs. at der kun lempes for den faktisk betalte tyske skat - og højst med et beløb svarende til størrelsen af den danske skat, der falder på den udenlandske indkomst.

    Bosat i Tyskland, men arbejder for en dansk arbejdsgiver:

    Søfolk eller flypersonale i international trafik, som er bosat i Tyskland, men arbejder for en dansk arbejdsgiver bliver på nuværende tidspunkt begrænset skattepligtige til Danmark af deres lønindkomst. Tyskland lemper for den danske skat efter eksemptionsprincippet, dvs. undlader at beskatte den del af indkomsten, som Danmark har beskatningsretten til.

    Folketinget har imidlertid vedtaget at fritage søfolk og piloter i international trafik for dansk begrænset skattepligt. Bestemmelsen er ikke trådt i kraft, da den endnu mangler at blive godkendt af EU-kommissionen. Selvom Danmark er tillagt beskatningsretten, har Tyskland ifølge dobbeltbeskatningsoverenskomsten ret til at beskatte indkomsten, når den ikke bliver beskattet i Danmark.

    SAS:

    SAS-ansatte, der er bosat i Danmark, og som arbejder ombord på SAS-fly i international trafik, kan efter den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst kun beskattes i Danmark.

    DIS-ordningen:

    Fra den 23. august 2000 er det muligt for alle danske passagerskibe, som sejler mellem dansk og udenlandsk havn, at blive registeret i DIS (Dansk Internationalt Skibsregister). Søfolk som sejler på DIS-skibe er fritaget for dansk beskatning de får således udbetalt en nettoløn.

    3.4 Lastvognschauffører

    Lastvognschauffør bosat i Danmark - kører både i Danmark og Tyskland:

    Dansk arbejdsgiver:

    Lastvognschaufføren er fuldt skattepligtig til Danmark og beskattes på normal vis af sin lønindkomst for arbejde udført i Danmark.

    Vederlag for arbejde udført i Tyskland er begrænset skattepligtigt til Tyskland, hvis chaufføren kører over 183 dage på et år i Tyskland. Da chaufføren har en dansk arbejdsgiver og derfor som hovedregel skal betale sociale bidrag i Danmark, lemper Danmark for den tyske skat efter creditprincippet. Det vil sige, at Danmark giver lempelse i den danske skat, for den skat, der faktisk er blevet betalt i Tyskland.

    Tysk arbejdsgiver:

    Lastvognschaufføren er fuldt skattepligtig til Danmark og beskattes på normal vis af sin lønindkomst for arbejde udført i Danmark.

    Vederlag for arbejde udført i Tyskland er begrænset skattepligtigt til Tyskland, og da chaufføren har en tysk arbejdsgiver og derfor som hovedregel betaler sociale bidrag i Tyskland, lemper Danmark efter eksemptionsprincippet. Det vil sige, at Danmark undlader at beskatte den del af indkomsten, som Tyskland har beskatningsretten til.

    Lastvognschauffør bosat i Tyskland - kører både i Danmark og Tyskland:

    Dansk arbejdsgiver:

    Lastvognschaufføren er fuldt skattepligtig til Tyskland og beskattes på normal vis af sin lønindkomst for arbejde udført i Tyskland.

    Vederlag for arbejde udført i Danmark er begrænset skattepligtigt til Danmark og beskattes derfor i Danmark. Tyskland lemper for dansk skat efter eksemptionsprincippet. Det vil sige, at Tyskland undlader at beskatte den del af indkomsten, som Danmark har beskatningsretten til.

    Tysk arbejdsgiver:

    Lastvognschaufføren er fuldt skattepligtig til Tyskland og beskattes på normal vis af sin lønindkomst for arbejde udført i Tyskland. Tyskland har også beskatningsretten til vederlag for arbejde udført i Danmark.

    4. Offentligtansatte

    Efter den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst kan offentligt ansatte som hovedregel kun beskattes i udbetalingsstaten af deres løn. Fordelingen af beskatningsretten følger imidlertid de almindelige regler for lønmodtagere, såfremt den offentligt ansatte arbejder i en erhvervsvirksomhed, som drives af en den danske eller tyske stat, lokale myndighed m.v.

    5. Pensionister

    Danske pensionister, der flytter til Tyskland:

    Danske pensionister, som flytter til Tyskland vil blive beskattet i Danmark af tjenestemandspensioner og sociale pensioner, som f.eks. førtidspension og efterløn.

    Danmark har desuden beskatningsretten til private pensioner, der udbetales til tidligere hjemmehørende pensionister, som er flyttet til Tyskland efter den 25. december 1996, hvor den dansk-tyske dobbeltbeskatningsoverenskomst trådte i kraft. Pensionister, der er flyttet til Tyskland før 25. december 1996 bliver beskattet i Tyskland af udbetalingerne fra deres private pensioner.

    Tyske pensionister, der flytter til Danmark:

    Tyske pensionister, som flytter til Danmark bliver beskattet i Tyskland af de tyske sociale pensioner.

    Tyskland har desuden beskatningsretten til private pensioner, der udbetales til tidligere hjemmehørende pensionister, som er flyttet er flyttet til Danmark efter 25. december 1996.

    Det er herudover bestemt, at krigsskadegodtgørelse beskattes i udbetalingsstaten.


  • Jimi J
    Jimi J Tilmeldt:
    mar 2010

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 24
    #9   12. mar 2010 Forstår heller ikke rigtig Bo J.
    Hvordan du kom afsted med at betale skat begge steder.
    Når jeg har sejlet på DIS har jeg jo ikke engang betalt skat i Danmark selvom det var det eneste sted jeg boet.
    Du siger alt at vis man flytter til Tyskland skal du så til at betale skat i Danmark hvilken du ikke engang skulle selvom du bor der plus skat i Tyskland lyder ikke fair.

    Men alt andet lige så er det DAS indkomst vi snakker om altså skattepligtig indtægt i et Dansk rederi.
    Men kommer vel til at betale skat i Tyskland vis det er der jeg bor?


Kommentér på:
Flensborg søger erfaring...

Annonce