{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  trække en bil hjem?
  • #1   13. mar 2012 Mener det er noget med at man maks må køre 30, og det er vist nok føreren af begge biler der bliver straffet hvis man kører hurtigere

  • #2   13. mar 2012 bare sæt blink på begge biler. og så kør kun 30 vis det trækkes med tov.

  • #3   13. mar 2012 Er det noget med at bilen SKAL være kørt i stykker, trækkes KUN med trækSTANG og IKKE på motorvej.. ..



    Personligt ville jeg bare trække den hjem med masser af lys, og i tomgang så bremserne virker bedre..


  • #4   13. mar 2012 du må køre 30, der skal være lys på begge biler, samt i begge skal ha kørekort... smiley

  • #5   13. mar 2012 Regler er der nok af , det er næsten umugligt at gøre lovligt.


    Slæbning


    § 4. Slæbning af et køretøj skal ske under anvendelse af forsvarligt udstyr og ved forsvarlig sammenkobling af køretøjerne og kan kun ske ved

    1) at køretøjet delvis ophænges på et bjærgningskøretøj,

    2) sammenkobling med wire eller tov, medmindre det slæbte køretøj er et påhængskøretøj,

    3) sammenkobling med tilkoblingsanordning eller stangforbindelse, eller

    4) at køretøjet delvis ophænges på et påhængsredskab, der opfylder bestemmelserne i § 5.

    Det trækkende køretøj


    § 5. Til slæbning af et køretøj må kun anvendes bil, traktor, motorredskab eller et til disse tilkoblet et-akslet, uaffjedret, ikke-registreringspligtigt påhængsredskab.

    Stk. 2.

    Påhængsredskabet skal være konstrueret til at slæbe en havareret bil således, at bilens styrende hjulpar fastgøres på påhængsredskabet. Påhængsredskabet må kun anvendes til dette formål.

    Det slæbte køretøj


    § 6. Der må kun foretages slæbning af et havareret køretøj eller et påhængskøretøj fra et havareret vogntog. Der må dog ikke foretages slæbning af tohjulet motorcykel og tohjulet knallert.

    Stk. 2.

    Slæbning af et påhængskøretøj må kun foretages ved sammenkobling med et bjærgningskøretøj.

    Stk. 3.

    Der må kun slæbes ét køretøj ad gangen, jf. dog § 9, stk. 3, og det slæbte køretøjs styrende aksel skal være forrest, medmindre køretøjet er delvist ophængt på et bjærgningskøretøj. Som ét køretøj anses i denne forbindelse tillige ledbus og sættevognstog, hvor bil og sættevogn er sammenkoblet ved hjælp af en drejekrans.

    Stk. 4.

    Det slæbte køretøjs faktiske vægt må ikke overstige 2 gange det trækkende køretøjs egenvægt.

    Stk. 5.

    Hvis det slæbte køretøj er et påhængskøretøj, hvor bremserne er i forskriftsmæssig stand og tilsluttet bjærgningskøretøjets bremsesystem, må de samlede faktiske akseltryk dog være op til 1,5 gange bjærgningskøretøjets tilladte totalvægt.

    Stk. 6.

    Hvis det slæbte køretøjs styretøj ikke er i forskriftsmæssig stand, må slæbning kun foretages, når det slæbte køretøj er delvis ophængt på et bjærgningskøretøj eller på et påhængsredskab.

    Stk. 7.

    Hvis det slæbte køretøjs bremser ikke er i forskriftsmæssig stand, må slæbning kun foretages, når det slæbte køretøj er delvist ophængt på et bjærgningskøretøj eller på et påhængsredskab, eller når der slæbes med et bjærgningskøretøj ved hjælp af stangforbindelse eller tilkoblingsanordning.

    Stk. 8.

    Såfremt baglygterne på det slæbte køretøj ikke kan aktiveres under slæbningen eller ikke er synlige bagfra, skal det slæbte køretøj være forsynet med lygtebom. Lygtebommen skal være anbragt bagest på det slæbte køretøj, når slæbningen udføres. Lygtebommen skal være udstyret med de samme bagudvendende lygter, som er påbudt på det slæbte køretøj, og disse lygter skal kunne aktiveres fra det trækkende køretøj.

    Dimensioner


    § 7. Afstanden mellem køretøjerne må ikke overstige 4 m. Overstiger afstanden 2 m, skal trækforbindelsen være tydeligt afmærket.

    Stk. 2.

    Under slæbning må det slæbte køretøj ikke løftes til en højde, der er mere end 4,1 m.

    Stk. 3.

    Politiet kan i særlige tilfælde tillade fravigelse af bestemmelsen i stk. 2 og kan i den forbindelse fastsætte særlige vilkår.

    Hastighed


    § 8. For et bjærgningskøretøj, der slæber et køretøj delvist ophængt i løftebom eller andet bjærgningsaggregat, er den højst tilladte hastighed 70 km/t, hvis:

    1) det slæbte køretøjs faktiske vægt ikke overstiger halvdelen af bjærgnings- køretøjs egenvægt, og

    2) det slæbte køretøjs styrende hjul er ophængt.

    Hvis det slæbte køretøjs faktiske vægt overstiger en fjerdedel af bjærgningskøretøjets egenvægt, skal bjærgningskøretøjet være forsynet med blokeringsfri bremser.

    Stk. 2.

    Såfremt betingelserne i stk. 1 ikke er opfyldt, er den højst tilladte hastighed 50 km/t.

    Stk. 3.

    For bjærgningskøretøj, der slæber et køretøj ved hjælp af wire, tov eller stangforbindelse, er den højst tilladte hastighed 30 km/t. Ved slæbning på motorvej og motortrafikvej er den højst tilladte hastighed dog 40 km/t.

    Stk. 4.

    Et bjærgningskøretøj må slæbe et påhængskøretøj med højst 70 km/t. Såfremt påhængskøretøjets bremser ikke er i forskriftsmæssig stand eller ikke er tilkoblet bjærgningskøretøjets bremsesystem, må slæbning kun foregå med højst 30 km/t, dog 40 km/t ved slæbning på motorvej og motortrafikvej og 50 km/t såfremt det slæbte påhængskøretøjs faktiske vægt ikke overstiger halvdelen af det trækkende bjærgningskøretøjs egenvægt.

    Stk. 5.

    Ved slæbning, der ikke foregår med et bjærgningskøretøj, herunder slæbning med et påhængsredskab, er den højst tilladte hastighed 30 km/t.

    Stk. 6.

    Er der for det trækkende eller det slæbte køretøj fastsat en lavere hastighedsgrænse i medfør af færdselslovens § 43, gælder denne hastighedsgrænse.



    Slæbning på motorvej og motortrafikvej


    § 9. Et bjærgningskøretøj må foretage slæbning på motorvej, såfremt dets højst tilladte hastighed under slæbning er 70 km/t, jf. § 8, stk. 1 og 4.

    Stk. 2.

    Et bjærgningskøretøj, hvis højst tilladte hastighed under slæbning er 40 eller 50 km/t, jf. § 8, stk. 1-4, må dog foretage slæbning til nærmeste frakørsel. Derudover må der slæbes på motorvejsstrækninger, der går over broer eller gennem tunneller, såfremt de nærmeste til- og frakørsler til disse strækninger anvendes. Der skal anvendes havariblink på begge køretøjer samt gult blinkende afmærkningslygte, som er synlig bagfra. Såfremt ingen faktiske akseltryk overstiger 8 tons, skal slæbning ske i nødsporet, hvis et sådant findes.

    Stk. 3.

    Et bjærgningskøretøj må dog, uanset bestemmelserne i § 6, stk. 3, slæbe et vogntog til nærmeste frakørsel. Der skal anvendes havariblink på køretøjerne samt gult blinkende afmærkningslygte, som er synlig bagfra.

    Stk. 4.

    Andre køretøjer end bjærgningskøretøjer må ikke benyttes til slæbning på motorvej.

    Stk. 5.

    Bestemmelserne om slæbning på motorvej gælder tilsvarende for motortrafikvej.

    Forsikrings- og kørekortbestemmelser


    § 10. For et bjærgningskøretøj skal ansvarsforsikringen omfatte det slæbte køretøj.

    Stk. 2.

    Ved slæbning af køretøj, der ikke foregår med et bjærgningskøretøj, skal det slæbte køretøj være forsynet med prøveskilte, eller det skal være registreret og forsynet med nummerplader, medmindre køretøjet ikke er registreringspligtigt, og forsikringspligten er opfyldt.

    Stk. 3.

    Påhængsredskab, der benyttes til slæbning, skal være ansvarsforsikret, og forsikringen skal også omfatte det slæbte køretøj.


    § 11. Føreren af et bjærgningskøretøj, der anvendes til slæbning, skal have kørekort til kategori E, jf. bekendtgørelse om kørekort.

    Stk. 2.

    Ved slæbning, der foregår med wire, tov eller stangforbindelse, skal det slæbte køretøj føres af en person, der opfylder betingelserne for at føre dette køretøj, jf. bekendtgørelse om kørekort.

    Stk. 3.

    Ved slæbning, der foregår med køretøjet delvist ophæng på et bjærgningskøretøj eller et påhængsredskab, må der ikke være personer i det slæbte køretøj.

    Straf


    § 12. Overtrædelse af § 2, stk. 1, og §§ 3 11, vilkår i henhold til § 2, stk. 2, vilkår i dispensationer i henhold til § 7, stk. 3, eller vilkår givet ved dispensation, straffes med bøde, medmindre højere straf er forskyldt efter anden lovgivning.

    Stk. 2.

    Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

    Ikrafttræden


    § 13. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. april 1999.

    Stk. 2.

    Samtidig ophæves bekendtgørelse nr. 328 af 23. november 1961 om slæbning af motordrevne køretøjer mv. samt bekendtgørelse nr. 68 af 9. marts 1972 om kørsel på motorvej.

    Stk. 3.

    For ikke-firehjulstrukne bjærgningskøretøjer, der er registreret første gang inden den 1. april 1999, træder § 8, stk. 1, sidste pkt., dog først i kraft den 1. januar 2004.


  • #6   13. mar 2012 OG HOLD DIG FRA MOTORVEJEN
    det er en betinget frakendelse af kørekortet for begge føre


  • #7   13. mar 2012 Lys og havari blink på BEGGE biler..
    Hvis den skadet/defekte bil kan holde tomgang skal man det..
    MAKS! 30 km/t


  • #8   13. mar 2012 Klip i kørekortet ved 39 km/t, og betinget frakendelse ved 48 km/t.

  • #9   13. mar 2012 lej en auto trailer det er meget nemmere da lovgivningen som man kan se er vildt indviklet

  • #10   13. mar 2012 § 7. Afstanden mellem køretøjerne må ikke overstige 4 m. Overstiger afstanden 2 m, skal trækforbindelsen være tydeligt afmærket. husk ogå den

  • #11   13. mar 2012 trække med 30kmt, eller klapper fælden, og der skal være plader på dyret og ingen motorvej/motortrafikvej

    så nogen i politijagt, der mistede pap for at trække med 60-70kmt de røg for begge 2


  • #12   13. mar 2012 omg tror jeg bliver nødt til at snakke med politi´et først smiley

    tak for svarene alle sammen der er lidt at læse hehe smiley


  • #13   23. mar 2012 Ellers prøv lejentrailer.nu hvis det er? det var da en evt. mulighed.

Kommentér på:
trække en bil hjem?

Annonce