{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.363 visninger | Oprettet:

TBT - Opel ZAFIRA A OPC {{forumTopicSubject}}

Vi rykker Torsdagens emne til Fredag..

Da Opel præsenterede for den populære Astra baseret Zafira i 1999, var der ingen som forventede at de ville dengang skabe nok den vildeste MPV! Amerikanerne var længe før med deres V6'er og 200 Hk modeller med 4-trins ratgearskifter, som var langsommere end en 98-årig mand med blødhat og rollator...Så var der selvfølgelig også VW's Sharan VR6 med en 2,8 V6'er fra Golf VR6, men det var efterhånden også en gammel bil - for slet ikke glemme Renault Espace 3,0 V6...

I 2001 kunne Opel præsentere for deres første Zafira OPC. Motoren var den samme unikke 2-liter Turbo fra Astra G OPC med 190 Turbo Hk. 0-100 kunne den store bil gøre på 8,2 sekunder og en topfart på 220 km/h, var den i mange år den hurtigste MPV. En Rekord som blev først slået i 2006 af næste genration af Zafira OPC - motoren var den samme 2-liter, men her var der skuret op til 240 Hk!
Det unikke ved Zafira OPC, var dens sportslige styling og unikke blå OPC farve. I kabinen fandt man delæder sæder fra Recaro og et 5-trins manual, hvor automatgear ikke var en mulighed!

Den første Zafira OPC blev aldrig solgt herhjemme på grund af den høje nypris, men et par modeller fandt dog vejen over grænsen dengang. Desværre blev modellen dræbt i 2012, og Opel har ingen planer for en ny model!
Selvom man idag kan få store MPV'er med næsten 300 Hk, så er der ingen som kommer tæt på kræfterne Zafira'en kunne præstere.





Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  TBT - Opel ZAFIRA A OPC
  • #1   9. jun 2017 Gad hvide om den ville havde slået Honda Stream hvis de havde smidt deres 212hk motor fra Accord'en eller mazda 5 hvis de havde brugt deres MPS motor. Det en skam at det skal være så kedeligt at være praktisk familie far. Forestil dig en Berlingo med 3.0V6 evt 2.7HDI versioner fra en C6 eller 607. Måske bare den lille 2.2 160hk Kunne havde været på tale. Men næææææ Sådanne skove biler må man ikke få. smiley

Kommentér på:
TBT - Opel ZAFIRA A OPC

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce