{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.387 visninger | Oprettet:

Slut med at brage igennem tunnellen!!! {{forumTopicSubject}}

København,
den 11. september 2009
Øresundstunnelen får nyskabende fartkontrol

Det er slut med at drøne af sted i Øresundstunnelen. Fra i dag indfører Københavns Politi og Øresundsbron fartkontrol i tunnelen under Øresund. Dermed bliver Øresundstunnelen den første i Danmark til at få sin egen automatiske fartkontrol.

- Det er nyt land, vi betræder her, for ingen anden dansk tunnel har tidligere haft fartkontrol. Men vi kan se et behov for at kontrollere farten i Øresundstunnelen, for der er mange der kører for stærkt, fortæller Niels Bak, vicepolitiinspektør på Station Amager.

Fartglade bilister har været et problem i Øresundstunnelen gennem længere tid, hvor fartkontroller i selve tunnelen ikke har været muligt på grund af faren for sammenstød med politiets målevogn. Men den nye automatiske fartkontrol kommer udenom dette problem på en simpel, men praktisk måde.

Systemet bag fartkontrollen bygger på samme princip som politiet bruger på visse strækninger af de danske motorveje, hvor et fly tager målinger på bilisternes hastigheder mellem to punkter. I Øresundstunnelen bliver de samme målinger foretaget via nogle af de 200 kameraer som allerede nu overvåger strækningen og som politiet kan overvåge direkte fra stationen i Amager.

På motorvejene kan målemærkerne ses som store T'er på tværs af vejbanen, og natten til i dag malede Øresundsbrons servicepersonale de selvsamme T'er på tværs af vejstriberne i tunnelen. Da Københavns Politi i forvejen modtager direkte billeder fra broens overvågningskameraer, kan politiet allerede fra i dag lave fartkontrol når de mener, der er behov for det.

- Vi vil i starten møde fysisk frem og stoppe dem, der kører for stærkt. Men i fremtiden vil vi også overveje at sende fartbøderne direkte til bilisterne, for det åbner systemet også for. Vores største håb er dog, at kontrollen kan virke forebyggende og forhåbentlig mindske uheldsraten i Øresundstunnelen, siger Niels Bak.

Øresundsbrons sikkerhedschef Ulla V. Eilersen er lykkelig for, at Øresundstunnelen nu bliver sikrere at færdes i.

- Vi har arbejdet hårdt på at få fartkontrol i tunnelen i de sidste fem år. Så det er glædeligt, at vi nu har fundet et system der virker, og at politiet er villige til at udføre dette ekstra arbejde for vores kunders sikkerheds skyld, siger hun."

Fra Øresundbroens nyhedsbrev


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Slut med at brage igennem tunnellen!!!
Kommentér på:
Slut med at brage igennem tunnellen!!!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce