{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
34.926 visninger | Oprettet:

Regler for parkering i opstreget område ? {{forumTopicSubject}}

Jeg har søgt på nettet, men har ikke kunne finde noget brugbart, så spørger lige herinde. Hvis man skal parkere i en bås eller langs en vej med afmærkede linjer til parkeringen, hvordan er reglerne så ?

- Skal hele bilen være inden for det afmærkede område, eller er det kun dækkene ?

- Skal dækkene være indenfor de hvide streger, eller må dækkene godt holde ovenpå de hvide streger ?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Regler for parkering i opstreget område ?
  • #2   21. jul 2014 Tæller stregen med til båsen eller ? Altså må dækket gerne holde på den hvide stregen, men selvfølgelig ikke over ?

    Spørger primært fordi, at jeg bor i københavn på en smal gade. Hvor linjerne på hver side af vejen til parkering er ret smalle. Samt vejen slår et sving, så tager ret meget parkeringsplads. Så hvis bilen gerne må være udover stregen og dækkene på stregen, kan der godt holde en bil... Vejen er alligevel for smal til at 2 biler kan passere hinanden.


  • #3   21. jul 2014 Den skal jo være inde for stregen og ikke på den.Du skal jo regne med dine sidespejle stikker længer ud end dine dæk.

  • #4   21. jul 2014 Kommer an på, om du er til Bilka buler eller ej

  • #5   21. jul 2014 det er an på p vagten....

  • #7   22. jul 2014 Super, tak for svaret...

  • #8   22. jul 2014 js det har intet med ens dæk at gøre. Men hele bilens bredde. Så holder han så langt ude at andre ikke kan komme fordi, før han en bøde, selvom han holder lige på stregen og det er hans sidespejl der gør de ikke kan komme forbi ham

  • #10   22. jul 2014 JS reglerne er da de samme man skal parkere inde for båsen. Der er ikke en regel der siger dækket må være så meget ude på stregen Båsen skal jo være 2,5m bred netop så hele bilen kan være inde i båsen.

    Men det er jo så forskelligt fra selskab til selskab hva DE selv acceptere men loven siger bilen skal være inde for båsen, det er så fra side spejl til sidespejl og ikke bare at dækket er på stregen

    4.Parkering udenfor afmærket bås

    Husk at parkere din bil indenfor afmærket bås. Mange bilister glemmer at parkere deres biler ordentligt da de oftest har travlt, dette giver også gene til andre biler som kommer til at parkerer uhensigtsmæssig.

    Ift. forseelsen udenfor afmærket bås er det forskelligt hvad p- selskaber betragter som parkering ”udenfor bås”. Nogle p-selskaber giver dig en p-bøde hvis 1/3 af din bils bredde er parkeret udenfor båsen, nogle p-selskaber mener at hvis det er 1/4 af bilens bredde, og nogle p-selskaber skriver kun p-bøder til bilister hvor bilen holder helt udenfor afmærket bås. Lad være med at betragte en holdeplads som en bås, hvor der kun er opmærket en stribet linje.


  • Birgit V
    Birgit V Tilmeldt:
    sep 2015

    Følger: 1 Svar: 1
    #11   22. sep 2015 Hvordan er reglerne så med hensyn af bilens placering i længden, skal man ikke holde sig indenfor markeringen der?
    Eller er det lovligt at parkere så fordækkene holder indenfor markeringen, og hele forenden stikker ud over markeringen?


  • #12   22. sep 2015 ved fx at en Mercedes Sprinter IKKE kan være i en standard P-bås uden at enten snuden eller røven stikker ud over så i princippet må jeg ikke holder der. Men har endnu ikke oplevet nogen problemer.

  • Lau L
    Lau L Tilmeldt:
    dec 2017

    Følger: 1 Svar: 1
    #13   1. dec 2017 Hvis der på en vej er opmærkede båse og der ikke er noget skilt der fortæller man skal parkere i disse båse, er det så lovligt at parkere udenfor båsene?
    Mvh.


Kommentér på:
Regler for parkering i opstreget område ?

Annonce