{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.032 visninger | Oprettet:

Opgave. {{forumTopicSubject}}

Min eksamens opgave.

Historie.
Gaderæs består af en masse forskelligt, der er flere genere for hvordan man køre og der går en sport op i det for de fleste. Fks. er der Drag, som oprindeligt stammer fra USA, det går ud på at køre fks. 400 meter på et lige stykke og så komme først. Drift som der stammer fra Japan, det går ud på at komme op i fart og få bagenden ud på bilen og ligge sidelæns så lang tid man nu kan holde den der, med en baghjulstrukket bil.
Sprint, som stammer oprindeligt fra Europa gælder om at nå fra et punkt til et andet før modstanderen. Men måderne at køre på er spredt ud over hele verden nu. Der ligger en masse historie bag race og det er en af grundene til at det er så intresant for nogle.

Før i tiden.
Før i tiden var der jo ikke noget galt i at have en gummi hekspoiler og lidt tonede ruder og have sin bil gejlet, tværdigmod det var ligesom sejt for alle, og det var ikke noget man så som ulovligheder, hvis man kørte lidt for stærkt eller var en "Brian" talte det bare op i stedet. Det anses ikke for at være ulovligt og uansvarligt dengang, man så mere igennem fingerne med det, men i dag siger man det er mere udbredt men nej det er det jo egentligt ikke det har været sådan længe, bare med forskellige former for styling og kørsel.

Udefraset holdning.
Mange ser det uansvarligt og meget farligt at køre race. Nogle forbander det ligefrem, men en af grundene er jo at når man ser noget om det i tv sætter de det kun i dårligt rampelys hvor de køre folk ihjel og køre helt vildt sindsygt. De sætter gaderæs i et dårligt lys, og man høre kun dårlige ting om det. Men der er jo også nogle som rent faktisk altid kigger efter en bil og syntes den ser godt ud fordi den er stylet sådan, men ikke selv har mugligheden for at gøre det.

Træf eller ræs.
Folk forbinder de to vidt forskellige ting med hinanden. Ræs er hvor man mødes for at køre imod hinanden, ikke nødvendigvis ulovligt, der findes jo også lukkede baner til det. Træf er hvor man mødes for at vise sin bil frem og få kommentare samt sammenholdet bag det. Træf er der jo egentligt ikke noget galt i at være med til, det er for at kunne vise sin bil frem, udsenet og hvad man nu ellers lige har lavet på den siden sidst.

Hvorfor gør folk det?
Det er der jo en masse grunde til, mogle syntes det er sejt andre vier hele deres liv til deres bil. Der er mange forskellige grunde til hvorfor folk køre sådan og er sådan. En af grundene er andranalinen, det giver et sus i hele kroppen ud over alle grænser, andranalin er jo sådan set det samme som stoffer, det er jo stoffer der pumper rundt i kroppen og nogle kan godt lide lige at få det kik det giver. Det er jo uvished om at man ikke ved hvad der sker og man kan være på livets grænser. Det at man ved det kan gå godt eller galt er et andranalin kik, for man ved ikke hvad der sker, samt man ved det kan gå grueligt galt.
"Fra en kilde"
" Det med andranalinen der pumper, er jo fordi man ved det kan gå galt for en, det giver lige et løft når man runder de 200 km/t eller man ligger sidelæns gennem en rundkørsel, man kan altid blive snuppet af politiet men man ved heller ikke om man banker ind i autoværnet"
Hvorfor folk gør det har også meget med at gøre om de venskaber det indebære, man samles jo i grupper og står og snakker, der er jo et stort sammenhold blandt dem der køre og det har der altid været. Der er mange der opsøger personer lige som dem selv og med samme type bil fks. Der er altså en grund til folk kommer langvejs fra en kold aften i regnvejr og det er ikke det at det er ulovligt at køre, nej det er sammenholdet bag det. Der er et slags broderskab mellem mange af dem der køre og det er det der gør at der er så mange der møder op. Der er jo også nogle af dem der køre der har gået sammen hele livet ligesom "normale" mennesker og derigennem fået intressen sammen og levet den ud i livet.
Blær er også nogle gangen grunden til folk gør det. "Der er da ikke noget bedre end at få opmærksomhed på gaden" Siger en kilde. "Det at folk vender sig om for at se ens bil kommer kørene, og man har lagt mange timer i det man har lavet på sin bil er som en bekræftigelse man får"
Men blær går jo ud på en masse ting såsom hvem kan ligge mest sidelæns, køre hurtigst, hvem har lavet sin bil pænest og hvem har talent for det, der er så mange grunde i blær, men der er jo også nogle der bare vil anerkendes og have opmærksomhed fordi de har følt sig overset blandt vennerne samt familie fks. Men nogle gør det jo også fordi de har lagt hele sit liv i det, droppet alt for det. Det er jo meget forskelligt blandt folks synspunkter og hvorfor folk ligepræcis gør det, det er jo meget blandet. Det skal lige siges det er ikke kun unge der lige laver en "brænder/hjulspind" det er altså også 80 årige, der kan finde på det, men folk ser hovedsagligt kun problemet ved de unge. Men hvis man tager til Amerikaner træf er det alle aldre der køre hen på brænderpladsen både kvinder og mænd. Man skal huske på det ikke kun er de unge fyre på de 18-20 år der gør det, der er flere der gør det end man aner. Der er meget mentalt i at køre ræs, det at man ved ikke hvordan det går, om det går osv. Man skal have nerverne iorden og have kontrol over sig selv for at kunne gøre det, for hvis uheldet er ude skal man kunne tage det stille og roligt uden at gå i panik. Der er rigtigt mange mentale ting der spiller ind der. Der er flere end man lige aner, folk plajer jo bare at sige at dem der køre sådan er syge i hovedet, nej tværdigmod de har bare krontrol over sig selv. Selvfølgelig er det uforsvarligt at køre sådan, men det er jo ikke kun kørelsen folk de ser som ulovligt, det er jo så snart folk de holder i en flok og snakker, det ser folk jo også som det er ulovligt, men det er det jo ikke. Hvad er der galt i at mødes og snakke, selvom man har en bil der bliver lagt mærke til. Folk forbinder biler der er gejlet med kun ulovlige ting, men det er der jo ikke det er jo det samme som at "normale" mennesker har en intresse de mødes om.
Det har også meget med det sikkerheds mæssige at gøre. Nogle er sådan set ligeglade med sikkerheden, andre er ikke. Det er meget forskellige og det er det jo også ved normale mennesker. Indenfor ræs er der jo selvfølgelig en sele som der også er i andre biler, der er nogle der ikke bruger den, men det er der jo også mange "normale" mennesker der ikke gør. Man kan bestemme dig for at sætte et Racersæde i for sikkerheds skylden, en 3 - 4 punkts sele eller 6 punkts måske. Det er jo forskelligt hvordan folk ser på sikkerheden. Fks. i banekørsel er det et krav at man skal have bygget et bur i bilen (et bur består af forstærkelser af selve bilen så den ikke kan falde sammen over en) men når man køre på gaden er det jo ikke et krav. Men der er nogle der gør det, der er nogle der tænker sig om selvom de køre sådan.
Hvorfor folk gør det er der jo så mange grunde til har vi lige fundet ud af.
Men man kan jo også efterligne lidt med en narkoman der ikke har narko, det går jo galt så. Bilen er et slags stof for ejeren.

Hvad går folk op i.
Styling er jo en ting alle går op i, bare forskelligt hvad man lige styler, om det er tekopper eller en bil er vel ligemeget, det er hver sin intresse. Styling indenfor biler består jo af en masse forskelligt udstyr, der er nogle der gør det lidt og nogle der gør det ekstremt, det er meget forskelligt. Man kan også vælge at style sin bil som den står standart og beholde det hele og holde den pæn. Der er til gengæld også nogle der ligger hele livet i det og bruger alle sine penge på deres biler. Det er jo det samme som at bruge alle ens penge på hus, hobbyer osv. Så det er der jo ikke noget galt i. Nogle gør det også for at blive lagt mærke til, for at spille mere smart overfor vennerne og hvem har ikke prøvet at gøre det bare en gang i livet.
Motor, uden en motor er bilen jo ikke noget. Så der er også folk der går op i at få så meget "bil" som mugligt, og konkurer om hvem der har de fleste hestekræfter, hvem der kan lave de forskellige ting bedst, hvem der er mest opfindsom.
Penge, skal man jo altid bruge til en bil, så om det er et "normalt" menneske eller en "Brian" der har den, sådan er det jo altid. Der er bare nogle der bruger alle sine penge på det og gør alt for sin bil, penge er en del af stilen, sådan har det altid været. Hvis man fks. har en bil til 10.000 kr bliver man jo ikke lagt ligeså meget mærke til som hvis man har en til 500.000 kr. sådan er det jo altid, hvem vender sig ikke om for at se en Lamborghini? Det gør alle jo faktisk når det kommer til stykket.

Alt i alt.
Er stilen bag det en livsstil.

_______________________________________

Rettelser?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opgave.
  • #1   4. mar 2008 Sikkert fin opgave, læste kun starten falder i søvn hvis jeg skal læse alt det der smiley

  • #2   4. mar 2008 * Kenni * -- heh tak..
    Prøver bare at stille det i et bedre lys.


  • #3   4. mar 2008 Ræs er ikke et ord i den danske ordbog så vidt jeg lige kunne se. Det hedder på rigtig dansk enten væddeløb eller på udendansk Race. Jeg ville i din opgave nok bruge udtrykket Race.

    "Drift som der stammer fra Japan, det går ud på at komme op i fart og få bagenden ud på bilen"

    Hvor skal bagenden ud henne? Jeg ville ændre det til- At komme op i fart og få bagenden på bilen til at skride mest muligt ud. Denne form for race køres i biler med baghjulstræk.
    "som en bekræftigelse man får" - Det hedder bekræftelse
    "unge der lige laver en "brænder/hjulspind" -Unge som lige laver brænder,som er slang for hjulspin"

    Adrenalin er stavet forkert.

    Husk at angive din kilde. det er meget vigtigt.

    Det var lige hvad jeg sådan faldt over under gennemlæsningen. Håber du kan forstå hvad jeg mener.
    Og lad os så lige høre hvad du får i karakter


  • #4   4. mar 2008 Genialt... Ud over lidt stavefejl/slåfejl... Så er det squ godt.. Men mangler måske lidt en afslutning af det hele. lidt sammenhængene omkring det hele.....
    Håber ikke det gør noget jeg låner et par linier??


  • #5   4. mar 2008 Tilbage til skrivebordet.. Eksempelvis overvejet at få fat i office pakken og sæt stave og grammatik kontrol til? smiley
    Dernæst overvej lidt mere afstand mellem dine afsnit, samt opdel afsnittene i sektioner også så det bliver mere "spiseligt" for læseren af opgaven.. Ny sektion(Ny linie) hver gang du begynder på et nyt område under et afsnit med en overordnet overskrift!

    Nu får vi ikke at vide hvordan opgaven lyder?, altid godt at nævne i toppen inden du begynder på selve opgaven også.. Evt på en side for sig selv efter forsiden. Nemmere at forholde sig til hvad opgaven går ud på så.. Og dermed også nemmere at bedømme om din besvarelse er god eller elendig..
    Og overvej at skrive forskellige sektioner om og få noget mere "kød" på. Du skal jo måske sætte en totalt fremmed ind i hvad hobbyen består af, og udfra dette her går det ikke særlig godt synes jeg, hvis jeg havde været censor på opgaven altså smiley

    Og næsten en skam du ikke forklare mere i stykket om folk der ikke har en objektiv holdning til hobbyen blot på grundlag af hvad de har hørt i medierne..
    Der er jo trods alt også en smule omtale fra events, men street race får kun negativ omtale, men igen, heller ikke under ordnede forhold og dermed fair efter min mening smiley
    Evt. drag lidt statestikker med ind i din opgave, evt antal dræbte i trafikken i ulykker der har involveret fart bla.
    Husk at tilføje fodnote med hvor du har al information fra som du henter et specifikt sted og tager et citat af mm.


  • #6   4. mar 2008 Tak. for jeres gode råd.
    Det med stavefejl det ved jeg men da jeg har ligget syg er det lige hurtigt skrevet sammen. smiley Så skal have den rettet i morgen skal aflevere den onsdag.
    Flere råd?


  • #7   4. mar 2008 Ide'er til afslutningen?

  • #8   4. mar 2008 Chris H: Rolig nu... vi er ´jo ikke alle uddannet skolelærer;)

    afslutningen: Træk det hele sammen på 5-10 linier hvor du fortæller om alt det herlige ved race og hvorfor Du synes det er fedt.. Det er jo en livstil!!!


  • #9   4. mar 2008 $ >Mads Meyer< $ 19"x9" sælges! ! ! -- taak for hjælpen

  • #11   4. mar 2008 Afslutningsvis så lav dig en konklussion istedet for til læseren..

    Eksemplet med lambo'en er måske en smule højrøvet? Den ligger ikke op til det samme som i starten af afsnittet...

    Forstår heller ikke rigtig hvad det overordnet tema er i denne opgave? Men hvis det er styling så giv udtryk for at man behøver ikke skulle give 4 millioner for en Aston Martin f.eks. for at være glad for en bil.. 200.000kr og styling for måske det samme giver noget meget bedre efter nogens mening, en personlig bil, som folk med garanti kigger ligeså meget efter hvis det laves ordentligt smiley
    Så har du dig også en afslutning alle kan forholde sig til.. For hvis du laver afslutningen på den anden måde kommer du vist ikke udenom janteloven i denne opgave smiley
    Styling er for alle med modet til det og interessen for det..


  • #13   9. mar 2008 Det er udmærket formuleret, men hvad er formålet?`Er det en dansk opgave i 8-9 klasse? At dømme efter din alder på 16 år, så er det vel en "okey" - opgave, men dine formuleringer er dårlige, og dit sprog skaber stor forvirring hos læseren. Det er ikke blot simple stavefejl (som du har endel af) men det at du snakker hverdagssprog. Generelt bære det tydeligt præg af manglende gennemarbejdning, og jeg vil tro du får 4 efter den nye skala.

Kommentér på:
Opgave.

Annonce