Ris a la mande a la Allan! {{forumTopicSubject}}
Hvor mange elsker ikke den helt perfekte ret med den rigtige mængde af det hele?
3 dl vand
3 dl ris
2 vanille stænger (flækket og skrabt ud, det hele i)
bringes i kog og koger 10 min
Der hældes 7 dl mælk i under omrøring, piskeris, det må IKKE BRÆNDE på for så skal det smides ud
1/2 tsk salt,
2 spsk sukker
småsimrer i 30-40 min, til risene er møre, smag på dem undervejs, de må ikke være hårde, men heller ikke kogt ud.
Bliver grøden for tyk kommer du bare lidt mere mælk i undervejs!
Stil gryden koldt, udenfor er fint! (husk at den ikke fryser)
Fløde piskes 1/2 L (efter behag)
mandler hakkes 100-200 g (efter behag)
Her er vi nået til punktet hvor man selv kan sætte sit personlige præg, let og luftig, tung eller sød osv?
Rør den kolde risengrød op så den bliver lind, er den for fast tilsættes mælk indtil den er lind.
Pisk fløden stiv med en halv til en hel tsk sukker
hak den mængde mandler du ønsker, gem evt nogen til at strø på toppen ved servering.
Hæld mandler og flødeskum oveni i risengrøden og rør med let hånd det hele sammen, rør evt op igen lige inden servering.
Smager det ikke nok af vanille så brug noget vanillesukker.
Dette er min måde og den virker!
Vi er 2 personer, men 6 skulle nok kunne få en god portion hver!
Velbekommen og go jul
maj 2007
Følger: 28 Følgere: 28 Biler: 1 Emner: 116 Svar: 1.416
feb 2007
Følger: 125 Følgere: 123 Biler: 4 Emner: 313 Svar: 1.778
HVOR gør man af alt det overskydne mad som slagteren og delikatessen har lavet, og som ikke skal ligge 3 dage uden at blive rørt?
Kan nogen sige kamp julebuffet med ALT?
nov 2009
Følger: 70 Følgere: 597 Annoncer: 1 Emner: 564 Svar: 15.523
nov 2007
Følger: 8 Følgere: 11 Biler: 2 Emner: 55 Svar: 6.851
jul 2006
Følger: 25 Følgere: 24 Biler: 2 Emner: 347 Svar: 9.559
nov 2009
Følger: 70 Følgere: 597 Annoncer: 1 Emner: 564 Svar: 15.523
Ris a la mande a la Allan!