{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Volvo amazon 121 b20 fra d. 8-11-1968 (blue betty)

Volvo Amazon B16A (Solgt)

Original projekt ftw<3
Du skal være logget ind for at stemme. Log ind


Oprettet af:
Oprettet af:
Årgang:
1968
Årgang:
1959
Motor:
b20er med dobbelt carburetor og luftfilter, high-flow alluminiumskøler, er også kommet på da jeg fik lidt problemer med den gamle køler som i kan se på billederne. den kogte nemlig over hvis motoren var blevet varm, når den havde stået for længe i tomgang.
Motor:
Typebetegnelse B16A 4 Cylinderet top ventilleret stødstangsmotor Cylinderdiameteren er 79.37mm Slaglængde på 80mm Slagvolumen er 1,58liter Kompressionsforholdet er 9.5 -10.5 kg/cm2 ved 200 omdrejninger +Org med masser af patina :-P 134400 på klokken hvilket er ingenting for denne motor da den sagtens kan nå 3-400000 km med regelmæssige filter samt olieskift :-)
Hestekræfter:
et gæt er ca. mellem 75-100hk. så det er en frisk dame! :)
Hestekræfter:
60HK ved 4500 omdrejninger Moment er 11,3 kgm ved 2500 omdrejninger Meeeen, den kan sagtens følge med trafikken Topfarten ligger på 144km/t Da den var ny !
Fælge:
hvidmalet stålfælg med hvide dækkanter og originale volvo kapsler.
Fælge:
Original fælge med pynteringe samt originale kapsler der er fremskaffet fra en 58'er Står på billeder på to 67'ere samt to 59'ere :-)
Dæk:
nogle med masser af gummi! :) ( lige pt. ved jeg desvære ikke hvad det er for nogle før til sommer)
Dæk:
Nye Bridgestone. Hvide dæksider + nye pynte ringe er på vej :-)
Undervogn:
sænket undervogn. er dog ikke klar over hvad det er for et sænkningssæt andet end det ser godt ud :)
Undervogn:
Originalt hele vejen igennem :-) Har dog planer om at skifte over til nogle gasdæmpere da den flyder lidt rundt i vejbanen samt en lettere sænkning. beholder de original ting self! de skal renoveres så de kan genbruges :-)
Bilstereo:
ikke andet end et par små højtaler og en radio, til de længere ture ud af landevejen, eller skal den helst være slukket, man vil jo helst høre motoren brumme :)
Bilstereo:
Intet ! Kun Lyden af frisk luft der fiser ind af de små drejevinduer og det sagtne tøffen fra motorrummet 6 Volts Radio på vej :-) ORIGINAL
Styling:
den stejlende elg logo. og blue betty på bagsmækken, da bilen er døbt blue betty. sports udstødning og sorte nr. plader.
Styling:
Den er jo styling i sig selv ! Chromlister over det hele. Skal have skiftet forreste kofanger da den er rynket og bulet.
Interiør:
matchende blå interior med hvid himmel. standart volvo rat og gearknop. og forholdsvis rimelig ny gulvtæppe.
Interiør:
Hvid leatherrette i toppen af sæderne og grå stof i bunden :-) Sæderne er fra en 58'er og var ekstraudstyr med nedlæggelige sæder foran også kaldet "Sovesæder" . Vaffel mønstret Himmel Gamle sæder skal renoveres. intet smides ud !
Ekstra tilbehør:
kan måske ikke ses på billederne men der er kommet en omdrejningstæller på instrumentbordet.
Ekstra tilbehør:
Tagbagagebærer men den skal have den store tur før den er værd at montere :-) Ny på vej fra sverige!
Bemærkninger:
dejlig veteran sommerbil, som jeg glæder mig til at få ud af garagen til sommer, så den kan få lidt sol på lakken, og køre dejlige lange ture i den. men først kommer den nok til at stå på en sommervask og polering af biler :) har ellers ikke lige nogle bestemte planer med den, denne her sommer, andet end at nyde synet af den. som du også kan se på det sidste billede, så hev min far og jeg motoren ud af den i sommers, for at male den så den kom til at se lidt pænere ud. "Vild på varme brede dæk!!" ;) :) https://www.youtube.com/watch?v=FhsBU-qyqDE https://www.youtube.com/watch?v=tKOVF1qwPzI https://www.youtube.com/watch?v=aTrzCqltygk https://www.youtube.com/watch?v=6RmNfsu3Xtg
Bemærkninger:
Den er ikke komplet ! Mangler den årgangs korrekte front samt forskærme med tilhørende hvide blink :-) Er påbegyndt lettere renovering som indebærer : Himmel, B-stolpebeklædninger, Nye sæder, Nyt gulvtæppe, Ny tank med pakninger, Skal have lavet rust i rudehjørne,h-bagskærm og ikke mindst tagrender samt et rudehjørne :-P Der vil løbene komme billeder af renovering i et særskilt fotoalbum :-) Sidste billede er sådan det endelige produkt skal se ud :-) Opdatering: Er ved at få svejst en original front op til den og har anskaffet mig de DYRE originale frontgitre. nu mangler der bare 2 forskærme i metal da jeg har repstykker på vej. Blinklys er også fundet. mangler kun gummihuset til dem. Har fået lagt original 6 volts radio til side samt et pænere askebæger der ikke er rustent :-) Original tagbagagebærer er lagt til side til mig i sverige. Opdateres løbene :-)
Annonce