Citroen C5 X - Et mix imellem Crossover og Stationcar

Citroen C5 X - Et mix imellem Crossover og Stationcar

516visninger 0 svar | 12. apr 2021Den nye C5 X har ikke så meget at gøre med den højere C5 Aircross, hvor C5 X er en smart Livsstils bil med fræk Coupé-form. 

Hvem havde set denne model fra Citroen? Den nye C5 er som man husker Citroen for i starten af 00'erne, med et design som ikke mindede om hvad man kunne finde hos de tyske konkurrenter. 

Designet på C5 X, er et mix imellem en Hatchback, Stationcar og Crossover, hint til X'et i navnet.  Dog er det svært at finde en relliel konkurrent til den, men måske vil Renault's kommende Arkana være en, samtidig vil VW Arteon også snige sig hen til C5 X.

C5 X er en stor bil med en længde på 4.805 mm, hvad er omkring samme størrelse som en VW Passat Variant. Bagagerumspladsen tilbyder 545-liter. 

 I første omgang tilbydes den kun med to benzinmotorer, hvor Citroen dropper at smide en diesel i den. Den første motor er en ren benzinmotor, som Citroen endnu ikke har løftet sløret for, men mon ikke det bliver noget 1,6 Turbobenziner. Dog bliver den anden en Plug In-Hybrid med 225 Hk. Det er samme motor fra C5 AIrcross Hybrid.
 Motoren yder som sagt 225 hk, 320Nm og kan køre op til 50 km alene på strøm.  Dog kan Citroen også fortælle, at den kan køre op til 135 km med benzin og elmotor sammen. 

C5 X skulle flyve som et flyvende tæppe. Det er i hvert fald sådan Citroen 
beskriver deres undervogn kaldet "Advanced Comfort". Den undervogn er standard på hele programmet, men i Plug In-Hybrid'en, vil den blive udstyret med en nyere version af Advanced Comfort, der skulle være endnu mere komfortable, og sikkert også være klasseførende. I kabinen finder man det sædvanlige Digitale instrumentering og et 12" Touchskærm. Sammen med sin bløde undervogn, vil C5 X også være standardudstyret med det de kalder for "Comfort Seat" (Red, komfortable sæder).


Fordi at C5 X vil blive flagskibet hos Citroen, vil den naturligvis også komme med mere sikkerhedsudstyr, hvor kan fås med det man nu forventer af en bil i dag. Det er b.l.a en pakke Citroen kalder for  Highway Driver Assist Level 2, som indeholder advarsel ved dårligt udsyn, Rear Cross Traffic Alert, 360 Vision Surround View og  Blind Spot Detection C5 X forventes hos forhandlerne slutningen af dette år. 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Citroen C5 X - Et mix imellem Crossover og Stationcar
x