Elbiler - 3 myter som skal aflives

Elbiler - 3 myter som skal aflives

30. jul
Dette er sponsoreret indhold

Alle danskere har hørt om elbiler - og også alle danskere kender til deres primære formål - at nedsætte forureningen både i Danmark og i udlandet. 

Men selvom elbilerne umiddelbart har en masse fordele, er det ikke uden skepsis, at Danskerne har budt dem velkommen på landevejene. Ja faktisk findes der et hav af myter om elbiler, som ikke holder stik - specielt fordi, at elbilerne allerede efter få år på markedet har udviklet sig markant, og naturligvis til det bedre. I denne artikel afliver vi derfor 3 myter om elbiler. Ønsker du at vide mere kan du også følge med i Seneste nyt om elbiler.


1. En elbil kan ikke køre langt på en opladning
“En elbil kan kun køre 80 kilometer på en opladning”. Ja, hvis det var tilfældet for selv den nyeste elbil, ville en pendler ikke kunne komme på arbejde, uden at kører forbi en tankstation med en eloplader. I følge dn.dk kører den gennemsnitlige dansker i snit 38,5 kilometer om dagen, og de nyeste elbiler kan køre mellem 212 og 423 kilometer på en opladning. Det taler for sig selv, og i takt med, at teknologien bag elbiler bliver klogere og klogere, skal myten vist også aflives. 


2. En elbil egner sig ikke som familiebil
Jo, det gør de altså - og elbiler fås i mange forskellige størrelser, så der også er plads til den store familie. Ikke nok med, at der er god plads til hele familien, så er der også næsten altid reserveret en plads til jer, når I skal på strøgtur, og de almindelige benzinbiler farer rundt efter en parkeringsplads. Der er mange fordele ved at vælge en elbil, også hvis du har en stor familie.


3. En elbil er mere forurenende end en benzinbil
Der er helt sikkert både fordele og ulemper ved elbiler - lige så vel som andre grønne tiltag. Men alligevel er elbiler altså det mest CO2 venlige valg - for elbiler forurener mindre. Dog skal det hele ses på lang sigt, altså over hele bilens levetid fra produktion til skrot, og samtidig også i takt med udviklingen på området. For eksempel er den stigende vindmølleproduktion med til at nedsætte forureningen på området. 


Konklusionen bliver altså, at elbiler måske kan mere end du tror - og JA, de er mere miljøvenlige en både benzin og dieselbilen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x