Hurtig og nem trådløs opladning til iPhone

Hurtig og nem trådløs opladning til iPhone

27. nov 2018

I dag bruger vi vores mobiltelefon til stort set alt. Det er vores livline til mange af de ting, vi foretager os, og uden den kan det være svært at komme igennem dagen.

De fleste har sikkert prøvet at være på farten en hel dag, og enten man har man glemt at oplade telefonen hjemmefra, eller også har man brugt den så meget, at den pludselig er ved at løbe tør for strøm. Hvis man gerne vil prøve et alternativ til den klassiske oplader med kabel og stik kan trådløs opladning til iPhone være en løsning.

Den trådløse opladning kan også anvendes i bilen hvis du har en usb-udgang. Hermed kan du blot sætte telefonen fra dig få den opladet imens du kører og når du er færdig tage den med dig.

Fordele ved trådløs opladning til iPhone

Apple er kendt for at være fremme i skoene, når det kommer til nye teknologier og forbedringer. Hver gang en ny iPhone frigives, er der nye tiltag, forbedringer og features, der gør den nye model ekstra attraktiv.

Et af iPhones nyere tiltag er trådløs opladning via Qi standarden. Det er kun modellerne efter iPhone 8, der har standarden, dvs. iPhone 8, iPhone 8 plus og iPhone X. Højest sandsynligt vil alle fremtidige modeller også have funktionen, da Apple for det meste ikke dropper ny teknologi, når det først har været brugt.

En fordel ved trådløs opladning er, at det er nemt og hurtigt at efterlade ens mobil på opladeren, uanset om man er derhjemme, på jobbet eller et tredje sted. Man skal ikke fumle med stik, og man ved altid hvor ens iPhone er. Normalt efterlader man ens mobil til opladningen natten over, så den er klar til brug den næste dag. Det er dog en dårlig idé, da det slider på batteriet at blive ladet op over så mange timer. Med en trådløs oplader kan man have ens telefon liggende ved siden af, når man eksempelvis arbejder på ens Mac. Ens opladningsmønster vil derfor ændre sig en smule, da man efterlader mobilen til opladning lidt tid, derefter bruger den, og lægger den tilbage til opladning igen.

Ideen bag, og hvordan virker det?

Ideen bag den trådløse opladning var at man skulle kunne gå på café og restaurant, eller sidde i lufthavnen, og blot lægge ens iPhone på bordpladen til opladning. Dermed ville det være slut med at lede efter en stikkontakt til ens oplader, og æstetisk set ville det være et stilrent og minimalistisk udtryk, der ikke påvirker indretningen.

Den trådløse opladning har dog ikke slået så meget igennem, som mange havde forudset. Men man kan alligevel sagtens bruge denne løsning derhjemme eller på kontoret, uanset hvor man har brug for det. Der findes også en del smarte møbler i dag, der er bygget med henblik på den trådløse opladning.

Men hvordan fungerer det? En trådløs oplader sender strøm igennem en spole, hvilket skaber et magnetfelt. Der dannes dermed strøm, der går igennem alt, som placeres på overfladen ved hjælp af induktion. Strømmen lagres i batteriet, ligesom hvis man bruger mac kabler og en almindelig oplader. Det kan være en smule langsommere at bruge trådløs opladning til iPhone, men til gengæld er det utroligt nemt.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i dag kl. 10:53
x