Mercedes GLS, hyundai's lille SUV og M.M

Mercedes GLS, hyundai's lille SUV og M.M

586visninger 1 svar | 18. apr 2019
Idag skal vi se på lidt forskellige nyheder fra Shanghai Motorshow og New York Auto Show!Mercedes GLS 

Mercedes GLS er tilbage i en helt ny udgave. GLS som tidligere hed GL, er  Mercedes svar for en S-klasse i SUV-form.  

GLS er en direkte rival til den helt nye BMW X7, og er Mercedes fineste SUV til dato. Den gamle GLS'er var en stor bil, og den nye er endnu større! 77 mm længer og 22 mm bredder, gør den nye GLS'er til en af de største Mercedes på marked.  Med en så stor bil, så er det heller ikke overraskende at den kan rumme hele syv-personer. Faktisk mener Mercedes at folk som er to meter høje, ikke får problemer med at sidde på de bagerste pladser. Alle tre sæderækker er elektrisk justerbar. 

GLS får en funktion som aldrig er set før i en bil. funktionen hedder CarWash, og den gør bilen klar til at blive vasket i en vaskehal. Systemet er standard og aktiver man det, så tag den sidespejlene ind, lukker alle vinduer, slår regnsensor fra, lader luften cirkulere fra ventilationen og tænder for alle kameraer omkring bilen. Systemet deaktiver sig selv, når hastigheden rammer over de 20 km/h...
I kabinen er det som GLE'eren eller øvrige Mercedes'er. Her finder man de to store 12,3" MBUX skærme foran.  Dog kan man nu også købe hele to 11,6" skærme bagi, som kan styres af et 6" tablet. GLS introducer også for Mercedes første V8'er med Hybridteknik. Det er en 4-liter V8 med Mild hybrid, hvor der sidder et 48-volt batteri kaldet EQ Boost. Den er med til at slår Turbo laggen ihjel, samtidig give bilen et lille skub ved acceleration. En 3-liter rækkesekser kan også fås med EQ Boost. Dog forventes den motor ikke i Europa. Den mest populære motor i Europa, vil enten være 350d eller 400d, som begge er en ny 2,9-liter diesel.

Motorprogram 
Alle GLS'er fås kun med firehjulstræk=4Matic)
Benzin
GLS 450 4Matic EQ BOOST 3,0 362 Hk, 500Nm
GLS 580 4Matic EQ BOOST 4,0 V8 490 Hk 700Nm
Diesel
GLS 4Matic 350d 2,9 286 hk 600Nm
GLS 4Matic 400d 2,9 330 Hk 700m

Senere hen vil Maybach være klar med deres version, som sigter over BMW og imod Rolls-Royce og Bentley Bentayga. Den vil nok få en kæmpe V12'er fra S-klasse'en.Hyundai Venue

Hyundai Venue er en koreansk lille kompakt SUV/Crossover, som vi ikke får glæden af i dk. Den omkring samme størrelse som Kona, men en smule mindre. I Nordamerika er det deres svar for en i20 Active, hvor den sætter sig ind i kategorien for minibiler med frihøjde. I Nordamerika skal den kæmpe imod Ford Ecoboost og Nissan Kicks. Designet minder meget om den store nye Hyundai Palisade, som er en såkaldt  "Full-Size SUV". I kabinen er det dog meget basic, men alligevel får den bakkamera standard, som kan ses fra et lille 3,5" skærm ved speedometeret.Dog har den et 8" touch skærm ved instrumentbordet Andet spændende standardudstyr er elektronisk nødbremse med fodgænger advarsel og Lane Keeping Assist.  
Desværre er motoren en tarvelige 1,6 sugemotor med nok omkring 120-130 Hk. 


Som nævnt kommer den ikke til Europa, og det er en skam. Venue er en billig lille/stor bil, som giver meget udstyr for pengene - den Koreanske T-CROSS. 
Porsche (991) 911 Speedster


Trods for at 991 generationen er udgået, så stopper det ikke Porsche for at præsenterer den nye Speedster i den gamle 911 form. 

Det er jo en tradition for Porsche at komme ud med en Speedster af hver generation 911, og det skal 991 ikke snydes for. Hvor tidliger modeller har været med den normale 911 motor, så kommer denne her med motoren fra GT3 RS! Det er en 4-liter Boxermotor med 500 Hk og et seks-trins gear som eneste mulighed! 
Bund og grund er det tætteste man kommer på en GT3'er i cabriolet.

En meget vigtig ting for Speedsteren er vægt. Derfor vejer den kun 1465 kg. i totalvægt, og det gør den til en af de letteste cabriolet'er derude  ( Vi ser bort fra de helt ekstreme bane fokuseret biler, a.la. Lotus og Caterham... )


911 Speedster er en konkurrent til Ferrari 488 Pista Spider, Mclaren 720S Spider  og Lamborghini Huracan Performante Spyder. Porsche åbner først op for forbestillingen d. 7 maj, hvor den vil blive solgt i meget få eksemplarer. Subaru OutbackIkke længe efter den nye Subaru Legacy, er den forhøjet og efterhånden stationcar version af den klar. Legacy og Outback er samme bil. Den ene er bare bygget til at køre på mere avanceret veje end den anden . Som vi så i Legacy, så får den samme nye kabine med det den store tablet-ligene 11,6" skærm. Motorprogrammet er også det samme, hvor det starter ud med enten en 2,5 boxer motor med 184 Hk. eller den helt nye 2,4 Boxerturbo og 260 Hk. 

Om Outback lander i lille danmark må tiden vise an, men mon ikke søsterlandet Sverige får glæde af den. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Mercedes GLS, hyundai's lille SUV og M.M
Kommentér på:
Mercedes GLS, hyundai's lille SUV og M.M
Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 12:53
Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 10:00
x