Renault Kiger - Jammerlig eller forførende Crossover?

Renault Kiger - Jammerlig eller forførende Crossover?

327visninger 0 svar | 28. janEt hurtigt kig på Kiger fra Renault, kan man godt se den ikke er udviklet til Europa. Kiger er nemlig bygget til det Asiatiske marked, primær Indien. Det er nemlig efterfølgeren af den populærere Renault Kwid, der i øvrigt skulle havde været solgt i Europa med et Dacia-logo på fronten. 

Kiger er en lille bitte Crossover, som omkring samme størrelse med en Cross Up! eller Ford Ka+ Active.  Bund og grund er det en mikrobil på stylter, hvis man kan kalde den for det. I forhold til konkurrenterne eller Kwid, så er designet blevet mere strømlinet, hvor den minder meget om en formindsket Kadjar. 
Platformen Kiger bruger hedder CMFA+, og det er faktisk den samme fra før, dengang den hed Kwid. Utroligt nok er bilen under fire meter lang i længden. 


I kabinen går det langsomt frem, men den er noget pænere end før. Her finder man et 8" Touchskærm, der faktisk er det samme fra den nye Dacia Sandero. Andet nyt og unikt for den slags biler, er at den også kommer med et 7" digitalt instrumentering. Ellers kan Kiger ikke prale med så meget mere end at den også understøtter AppleCarPlay og AndridAuto. 
Motorprogrammet er dog ikke en revolution, men mere et hop tilbage i tiden. Kiger kan nemlig kun tilbydes med en gammel 1-liter sugemotor, der yder 72 hk og 96Nm. Dog kommer der senere en turbovariant med 100 hk og 160Nm, som er lånt fra den nye Europæiske Renault Clio. 


Selvom Kiger ikke bliver solgt i Europa, så kan det måske ændre sig. Tidligere prøvede Renault at få Kwid hjem i Europa, men den bestod aldrig de hårde EuroNcap-krav. Dog fandt Renault til sidst en løsning, og det var ikke kun at smide et stort Dacia-logo på fronten, men også at tag hele motoren ud for at bytte den ud med et batteri. Altså at gøre den elektrisk . Dacia Electric Spring er nemlig bygget på Kwid eller denne her Kiger. 
Så mon om Kiger kommer til Europa, under Dacia og bliver det med 100 hk turbo eller elmotor?Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Renault Kiger - Jammerlig eller forførende Crossover?
x