Sådan forlænger du levetiden på din bil

Sådan forlænger du levetiden på din bil

29. jun
Dette indhold er sponsoreret

Der er mange ting, man kan gøre for at forlænge levetiden på sin bil. Nogle af de mest basale ting man kan gøre, er at sikre sig en god parkeringsplads, undgå unødvendige kollisioner og sørge for regelmæssig vedligeholdelse. I vedligeholdelsen indgår at rengøre bilen både udvendigt og indvendigt med den rigtige bilpleje. Læs mere i artiklen om rengøring af bil samt tips til at forlænge levetiden på bilen.

Sådan vasker du din bil

Det er vigtigt at vaske sin bil regelmæssigt for at bevare den i god stand. Det anbefales at vaske sin bil hver 2. uge, eller hver gang den bliver beskidt. For at vaske din bil rigtigt skal du bruge en god sæbe og en blød klud. Start med at vaske ruderne med vand og sæbe, og tør dem efterfølgende af med en klud. Derefter kan du begynde at vaske selve bilen med vand og sæbe, start fra toppen og arbejd dig nedad. Husk at tørre bilen af bagefter, så der ikke kommer streger på lakken.

Sådan rengør du bilens interiør

Når man snakker rengøring af bilens interiør, så er det første man skal have styr på, hvilken type overflade man har. Er det plastik, læder eller tekstil? Dette er vigtigt at have styr på, da de forskellige materialer kræver forskellig behandling. 

Når det kommer til plastik, så kan man med fordel bruge en fugtig klud og en mild sæbe. Herefter tørrer man overfladen af med en tør klud. Når det kommer til læder, så kan det være en god idé at bruge en læderbalsam eller -creme, som påføres med en blød klud og gnides ind i læderet. Herefter polstres overfladen med en blød klud for at undgå fedtede pletter. Endelig når det kommer til tekstil, så kan man med fordel bruge et rengøringsmiddel beregnet til netop tekstiler - altså ikke universalrengøring. Midlet påføres tekstilet med en blød klud og gnides ind i overfladen. Herefter vaskes tekstilet af med rent vand og tages ud at tørre i solen eller foran et varmeapparat.

7 ting du kan gøre for at forlænge levetiden på din bil

For at forlænge levetiden på bilen, er der syv punkter, der kan hjælpe: 

1. Få den serviceret regelmæssigt
2. Hold øje med olie- og kølevæskeniveauet
3. Skift motorolie og -filter jævnligt
4. Tjek dækkene, fyld dem op med luft, og skift dem ud, når de er slidte
5. Tjek bremserne, og skift dem ud, hvis de er slidte
6. Tjek bilens batteri og lad det op, hvis det er lavt
7. Rengør bilen indvendigt og udvendigt for at undgå rustangreb

Bilen er et vigtigt transportmiddel for mange, og derfor er det vigtigt at vedligeholde ens bil og forlænge dens levetid.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x