Står du og mangler penge – brug friværdien i din bin

Står du og mangler penge – brug friværdien i din bin

13. maj 2019

Er du i en situation hvor du gerne vil have lidt flere penge mellem hænderne, så er det normalt at tage et lån i banken. Der findes dog et alternativ. Du kan nemlig udnytte friværdien i din bil, motorcykel eller veteranbil og derigennem få en udbetaling.

Hvem kan få pant i bil?
Hvis du ejer en bil, som ikke er leaset eller der er betydelig gæld i bilen, så kan du få pant i din bil. Som tommelfingerregel skal din bil have en værdi på over 20.000 kr. for at det giver mening. Når du bruger pant i bil, fungerer det ved at du stiller bilen i sikkerhed for din udbetaling / dit lån. Det svarer lidt til at du låner penge af dig selv – du udnytter din friværdi i bilen.

Hvorfor er det smart at bruge pant i bil?
Står du og mangler penge – måske til drømmerejsen, renovation af huset, et nyt lækkert armbåndsur, nye møbler eller noget helt andet, så kan du bruge friværdien i din bil til at få råd.

Pant i bil er smart, fordi det er en genstand du har som har større værdi. Pant i bil kræver dog at du kan undvære din bil. Når du stiller bilen i sikkerhed hos PANTSAT.DK, opbevarer de bilen sikkert for dig. Når du så er klar til at købe bilen tilbage, tilbagebetaler du og henter din bil.

Bilen er smart at bruge til et lån, da det oftest er en af de genstande vi ejer som har størst værdi. Derfor giver bilen den bedste mulighed for et stort lån til det du står og mangler. Det kan du blandt andet gøre hos PANTSAT.DK.

Hvilke slags biler kan stilles i pant?
Som udgangspunkt er der ikke nogen restriktioner på hvilke biler kan bruges til pant i bil. Din bil selvfølgelig have en vis markedsværdi, over 20.000 kr. som tommelfingerregel. Det kan være alt fra nye luksusbiler, til almindelige familiebiler til veteranbiler.

Herudover skal din bil kunne gå gennem syn, da en udbyder at pant vil kigge på den sikkerhed der er for pantet – så hvis din bil ikke er fuldt funktionel, vil det højst sandsynlig føre til en afvisning. Når din bil stilles i pant, vurderes markedsværdien af bilen, hvilket danner grundlaget for din udbetaling.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig før du tager pant i bil?
Der er et par vigtige ting du skal overveje før du tager pant i bil:

1. Kan du undvære din bil?
Bilen stilles i sikkerhed, og du skal derfor kunne undvære din bil. 

2. Hvor stor en udbetaling har du brug for?
Som tommelfingerregel kan du få op til 50-60% af bilens markedsværdi udbetalt i pant. Men der er ingen grund til at få mere udbetalt end du har brug for. Så også selv om du har en bil som er 100.000 kr. værd, og potentielt kan få 60.000 kr. udbetalt, hvis du kun skal bruge 20.000 kr., er der ikke nogen grundt til at få mere. Med en højere udbetaling bliver omkostningerne blot højere.

3. Hvor lang tid skal aftalen løbe over?
Pant i bil er en bedre løsning for korttidsfinansiering. Men står du og skal bruge finansiering over flere år, er et almindeligt banklån nok bedre.

Hvordan vurderes bilens markedsværdi?
Når du ansøger om pant i bil, skal der laves en vurdering af bilens værdi. Dette danner grundlag for din udbetaling / dit lån.

Inden du ansøger kan du også selv undersøge hvad markedsværdien på din bil er værd. Det kan f.eks. gøres på Bilhandel.dk hvor du indtaster din nummerplade og får en indikation og markedsværdien på din bil.

Brug pant i bil som alternativ til lån
Det er normalt at tage lån i sit hus eller lejlighed. Pant i din bil er et smart alternativ til et lån, så du kan få en stor udbetaling til det du står og mangler.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 9. jul
x