{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
819 visninger | Oprettet:

Martin N
Martin N
Tilmeldt:
26. dec 2020
Følger: 12 Emner: 4 Svar: 38

Grunde til IKKE at købe bil ved en brugtvogns-forhandler ! {{forumTopicSubject}}

Denne tråd er mest ment for sjov, men neden stående er ramme alvor:

1. Han tager generelt 20 % mere end en tilsvarende bil købt af en privat, fx i den blå avis.

2. Man får en falsk tryghed af at hvis "noget" går galt, i al fald i starten, så hjælper han en gratis. Fx købte jeg en Ford Escort, så midt i regnvejr, så virkede vinduesviskerne pludselig ikke ? Det var dog kun en sikring. Men et års tid senere, mens jeg havde været på job i 7 ud af 8 timer, så vi godt nok brandvæsenet drøne forbi?

Da jeg så var færdig på job, var det altså DEN de havde fyldt med SKUM ?!?! Den havde selvantændt, og nej det kan ikke være en glemt smøg eller lign, for så ville der ikke være gået 7 timer.

Jeg fik den dog på vejen igen med nogle donordele, men ikke gennem syn igen.

3. Modsat en privat som typisk taber penge på en bilhandel, så skal en forhandler TJENE på den i sagens natur. Alene det gør at man bør holde sig væk.

4. Lad dig ikke lokke af termer som "importeret fra sydtyskland, så ingen rust", det betyder i virkeligheden at den IKKE har fået PAVA eller Dinitrol og rådner op inden for et år.

5. Han vil sikkert gerne også finansiere dit bilkøb med et kviklån, Just dont do it. Et billån er altid en udgift, men ingen grund til at havne i fogedretten pga et kviklån man ikke kan betale, så heller købe en gammel bil der lige har klaret syn, end gældsætte sig i mange år.

6. Hvis du har hunde eller babyer fx så bliver du mindre ked af gylp eller afførring på sæderne på en bil til 10.000 kr end en til 75.000 kr.

7. Hvis du har fx 50.000 kr til bil og er i et parforhold, så kan du med fordel købe to til 25.000 kr hver. Så er du ikke fanget hver gang konen skrider med den ene.

8. Tilføj gerne flere grunde !

Tilslut vil jeg sige hvad jeg selv fortryder:

Lige da jeg fik kørekort, og jeg var lige 1-2 år ældre end eller mine venner og veninder, så jeg var den eneste med bil. Så fandt jeg en Skoda Favorit med kun 35.000 km kørt for ca min børneopsaring, altså 15000 kr.

Så arrangeret jeg fælleskørsel til skole, vi boede alle ca 25 km væk, og gik på forskellige skoler, men dog inden for gå-afstand, i al fald både billigere og hyggeligere end at tage toget.

Så der er også sociale aspekter i det.

For alle mine venner og veninder gik enten på Teknisk, eller HH, eller lign, men de er alle inden for få 100 meter af hinanden i Holbæk, så det er fint.

Dog lidt svært at kooordinere hjemturen, da ikke alle fik fri samtidigt.

MY 5 smiley


Kommentarer på:  Grunde til IKKE at købe bil ved en brugtvogns-forhandler !
 • #1   6. apr Jeg kunne så til gengæld aldrig finde på at købe brugtbil privat.

  Primær grund: Udvidet fabriksgaranti.

  Ofte kan man kun tilkøbe udvidet fabriksgaranti hvis bilen købes gennem aut. forhandler. Og det har jeg gjort med de sidste to brugte biler jeg har købt.

  Jeg er iøvrigt ikke ubetinget enig i at forhandlere er 20% dyre end private. Jeg har set mange biler koste det samme både privat og hos forhandler.


 • #2   6. apr Kan kun give Carsten #1 ret

  Men som svar til dine punkter vil jeg sige

  1) at han tager 20% mere er ikke 100% sikkert de fleste “tilpasser” sig markedsprisen men ja de kan være dyrere end private dog er der som regel reklamationsret/garanti hos en forhandler

  2) Det er naturligvis en uheldig dag du havde der men en sikring skiftet for et år siden som gør at bilen bryder i brand det er vel ikke forhandlerens skyld og du havde vel forsikring på bilen

  3) Naturligvis skal han helst tjene penge det er jo ligesom derfor det hedder en forretning (dog kan han også have købt dyrt ind og derfor ikke tjene penge) og hvis du ikke vil handle med nogen som tjener penge så får du da svært ved at købe noget som helst - hvad med Føtex og Kvickly vil du heller ikke handle der eller hvad med restauranten du går ud at spiser på ??

  4) Der findes faktisk biler som er importeret fra Sydtyskland

  5) Forhandleren vil naturligvis gerne hjælpe med finansieringen (det tjener han jo også på )det er dog ikke et kviklån og at du ikke vil låne penge til en bil er jo dit valg andre må vel gøre hvad de syntes er bedst

  6) Generelt skal hunde ikke være på sæderne
  Og Babyer ja de sidder i en autostol og kommer der gylp ja så kan sædet tørres af eller renses og igen en bil til 75.000 kan være mere driftsikker end en til 10.000 men hvis du gerne vil stå med nedbrud og motorstop på motorvejen kl 22 om aften med både børn og hunde så er en bil til 10.000 dit kortere valg

  7) Igen måske den til 50.000 er mere driftsikker end den til 25.000 og du køber vel ikke to af alting blot fordi hvis konen smutter så er det nemmere at dele
  Og hvorfor købe to biler hvis man kun har brug for en ??

  8) Tror ikke jeg gider komme med flere eksempler

  Og til slut
  Tillykke med Favoritten håber du købte den privat da en forhandler helt sikkert har tjent på den til den pris smiley smiley og sikke en flink fyr du var dengang i Holbæk, jeg går ud fra du gjorde det gratis da du jo ellers tjente på det og dermed ikke er et hak bedre end en brugtvognsforhandler smiley smiley smiley smiley smiley

  Og tænker da at som du skriver ALLE boede indenfor 25 km til skolen enten var I rigtig mange i Favoritten eller også må du have kørt mange gange frem og tilbage

  smiley smiley smiley


 • #3   6. apr De tjener penge???? Gør alle vel, når du køber ind ved fakta tjener de jo også på dig. Sådan er samfundet skruet sammen.
  Kun mobil selskaber gir ting gratis, men det stjæler de fra andre, ellers ville de jo ikk tjene penge


 • #4   6. apr Hos en forhandler er den brugte bil klargjort og rengjort , det er ihvertfald vigtigt for mig at en brugt bil ligner en ny , udvendig og indvendig. Langt de fleste forhandlere har deres salgsbiler på liften inden salg, hvor der bliver udført et motorservice og om nødvendigt bliver skiftet feks bremseskiver og klodser , og den bliver shinet og rengjort indvendigt og lakskader udbedres . Er der noget en forhandler vil undgå så er det reklamationer på de biler han sælger, så hellere rette evt fejl inden salg .

  Jeg har set mange private sælgere der har fremvist en bil med hundehår og børnegylp på sæderne , med 3 års støv på instrumentbordet og 50 cm lange ridser i lakken , til samme pris som en tilsvarende bil hos forhandleren .

  For ca 100 år siden smiley havde jeg en kort karriere som bilhandler, og når jeg bød på en byttebil så forstod mange af kunderne ikke hvorfor de ikke kunne få 75.000 i bytte for deres bil, når nu vi havde en magen til til salg for 75.000 ?

  En bil til 25.000 kan nok opfylde en del menneskers transportbehov, men det er ikke indkøbsprisen der er afgørende for om det bliver et godt køb, det er derimod de udgifter der kommer efter købet . En bil til 25.000 kr kan nemt vise sig at koste mere i service og reparationer end en brugt til 50.000 - eller 75.000 kroner .

  Jeg foretrækker helt klart at købe en brugt bil af en der ved noget om biler, og her vinder en brugtvognsforhandler klart over en privat .


 • #5   6. apr Det med at købe 2 biler for det halve så konen ikke tager den éne det er, er jo direkte dumt. Tager hun noget er det vel halvdelen af den ene bil(som hun jo nok har været med til at financiere på et eller andet niveau) dvs du vil stadig stå med værdien af en halv bil... som du så kan købe en billiger bil for.

  Køber man to biler er der 2 gange forsikring og 2 gange grøn ejer afgift - det er en dum udgift at have hvis man ikke reelt har brug for 2 biler


 • #6   6. apr Køber du to biler, har du to biler at reparere på, og vær 100% sikker på at de ofte går i stykker samtidig ! Som #4 siger så er en bil hos en forhandler at foretrække, dog ikke hvis det er en bil til 15-20.000 kroner, for så er der nok mere tale om en bil indkøbt til skrotværdien, og lappet sammen så den lige præcis kan synes, og så er der 5.000 til kaffekassen

 • #7   6. apr Nu er det nok rimeligt begrænset hvem der vil arbejde gratis så ja en forhandler skal tjene penge på at sælge deres biler.....

 • #8   6. apr Wauw smiley

 • #9   6. apr Jeg har gjort mange gode handler ved private og nogen stykker ved forhandlere, dårligste køb har også været ved foirhandler, selv om jeg kun gav 10 for en bil han havde købt til 20, den havde bare stået for længe.

  Kan man intet lave selv er der en risiko ved at købe privat, kan man heller ikke høre eller føle noget på en prøvetur selv om der er noget galt, så skal man slet ikke handle sådan, køb ved forhandler og få garanti, betal og få ro på.

  Når jeg siger bremser koster kr 1.000 på en Octavia, ja så er det delene, ikke arbejdstiden, der jo ligger 1.000+ oveni (4 skiver og klodser)
  4 kalipere kan du også få for kr 1.000,-, montering 1.000+


Kommentér på:
Grunde til IKKE at købe bil ved en brugtvogns-forhandler !

x