{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.521 visninger | Oprettet:

Fejl på lys ? {{forumTopicSubject}}

Min onkels Mitsubishi Carisma har et akut opstået problem.

Jeg skulle idag låne den, og have en trailer efter den. Satte trailerens stik til, lod mærke til at nummerpladebelysningen lige blinkede kort, men tænkte ikke yderligere over det. Da jeg kontrollerede lys på traileren, virkede baglys og sidemarkeringslygter kun i den ene side. Der var heller ikke nummerplade lys på.
Blink og bremselys virker i begge sider. Lirkede lidt med stikket, men ingen resultat.
Opdagede så også at baglyset var gået i samme side på bilen, men både blink og bremselys virkede stadig, samt nummerpladelys.
Jeg har haft den 13/7 adapter af og kigge den igennem, men kunne ikke se noget ødelagt eller irret på den.
Har skiftet pærer i baglygten på bilen, men det afhjalp ikke, så nu er jeg lidt ude i at jeg er lidt blank i hvad der kan være galt, når det både er på traileren og på bilen at baglys ikke fungerer i højrer side.
En klog der har en ide ?

Jeg har ikke lift, eller donkraft, så jeg kan ikke rigtig komme under bilen og kigge ind i stikket til trækket.
Kommentarer på:  Fejl på lys ?
 • #1   8. mar 2012 Start lige med at tjekke sikringer i bilen.

 • #2   8. mar 2012 Tror ikke der er en sikring der kun dækker over højre baglys. Men jeg prøver lige for en sikkerhedsskyld at kontrollere sikringerne.

 • #3   8. mar 2012 Ja det er da hurtigt gjort.

 • #4   8. mar 2012 hvis alt lys på bilen virkede inden du satte traileren på ligger problemet enten i traileren eller bilens stik. Adskil stikket på traileren og se om alt er i orden. samme med lygterne på traileren.

 • #5   8. mar 2012 Du havde sku ret, der var gået en sikring. Nu er baglyset ihvertfald tilbage i højre side på bilen, og så vil jeg lige få kigget stikket igennem på selve traileren. Det kan vel næsten kun være det der har forsaget en kortslutning så sikringen er gået ?

  Det er sku en first timer for mig, at der er en sikring kun til selve baglys, og delt op i højre og venstre side.


 • #6   8. mar 2012 præcis. det er ofte irriede forbindelser i stikket på traileren

 • #7   8. mar 2012 Det skal lige siges at jeg har skiftet markeringslys i højre side af traileren idag, da de gamle var smadret (skal til syn med traileren). Har ligeledes haft åbnet ind til baglys og nummerpladelys, begge steder er der godt irret til, så det har jeg haft renset med en skruetrækker og WD40.
  Man kan vel næppe ødelægger noget ved at rense af ?
  Jeg kunne måske prøve at tage pærerne ud ved nummerplade lys og de 2 markeringslygter jeg har skiftet, og så se om det virker.


 • #8   3. jul #7 Når man renser af, skal man huske at slukke lyset til den pågældende pære, da man ellers nemt kommer til at lave en kortslutnig og sikringen vil brænde af.

  Det er meget normalt - og vist også lovmæssigt at der af sikkerhedshensyn skal være en sikring til både højre og en til venstre baglys - således at der normalt stadig vil være en af dem, der fungerer, selvom der er sket en kortslutning i den ene side.

  WD40 er ikke meget bevendt - men kortvarigt skal det nok hjælpe.


Kommentér på:
Fejl på lys ?