3 gode råd til at undgå sygdom

3 gode råd til at undgå sygdom

25. feb 2022

I en travl og hektisk hverdag kan man let komme til at nedprioritere ens krop og helbred, specielt hvis man har familie og arbejde at tænke på. Måske har mange også tendens til at ignorere den dér smerte i ryggen eller den hoste der har fortsat i længere tid end den burde. Det kan få konsekvenser i det lange løb, og det er derfor vigtig at gøre hvad man kan for at forebygge sygdom og søge hjælp, hvis man har smerter eller andre skavanker der bliver hængende. Læs videre for at få 3 gode råd til hvordan du kan undgå og forebygge sygdom. 

Brug din læge og andre tilbud

Det vigtigste råd er at søge hjælp og rådgivning hos lægen hvis du er syg i længere tid eller opdager symptomer, der bekymrer dig eller undrer dig. Lægen er til for at hjælpe i sådan nogle tilfælde og vil tit kunne give dig medicin eller anden behandling, der kan lindre eller fjerne dine smerter. Der findes også andre tilbud udover lægen såsom massage, fysioterapi og scanninger, der kan være med til at tjekke om din krop fungerer som den skal. Du kan for eksempel få lavet en mr-scanning for at danne dig en overordnet billede over kroppens tilstand i de indre organer, hjernen og knoglerne. Så opsøg de tilbud du har til rådighed.

Hold dig aktiv

Et andet godt råd er at holde dig aktiv. Fysisk aktivitet er ikke en mirakelkur eller en garanti mod sygdom, men det kan i mange tilfælde være med til at forebygge sygdom og lidelser i kroppen, specielt når det gælder knoglerne, musklerne, hjertet og lungerne. Det får din krop op i gear og aktiverer dine muskler og organer så de kan fungere optimalt. Typen er aktivitet kan være alt lige fra en fisketur med vennerne eller en gåtur i frokostpausen, til et spil fodbold eller en tur på mountainbike cyklen i skoven. 

Tænk over hvad du spiser

Til sidst er det vigtigt også at tænke på hvad du spiser. Det har nemlig stor indflydelse på din overordnede sundhed, både udvendig og indvendig. Fibre som havre og kerner, grøntsager, og protein i form af kød eller bælfrugter er byggestenene i en sund kost, og det giver din krop den næring den har brug for at kunne bekæmpe sygdomme og infektioner. Kosttilskud som vitaminpiller og fiskeolie kan også være en god måde at booste dit immunforsvar på og give kroppen noget af det brændstof den har brug for for at kunne køre optimalt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce