3 ting du kan gøre for at beskytte lakken på din bil

3 ting du kan gøre for at beskytte lakken på din bil

14. jun 2018

At vedligeholde din bil er en af de bedste investeringer du kan gøre, både for dig selv, men specielt også din bil. Hvis du er typen der støvsuger din bil jævnligt, eller tager den i vaskehallen om søndagen, er du hjulpet godt på vej. Løbende vedligeholdelse kan hjælpe med at fastholde bilens værdi, og du kan ende med at blive taknemmelig for at have behandlet bilen godt, hvis du eksempelvis vælger at sælge den brugt på et senere tidspunkt. Du kan dog ikke komme helt udenom, at din bil på den ene eller anden måde vil blive brugt. I takt med du kører mere og mere i bilen, er der større sandsynlighed for at ske både små og større skader. Det kan være når du holder på parkeringspladsen klods op af andre biler eller i andre situationer.


Nogle af de skader, der sker oftest, og samtidig kan være nogle af de mest irriterende, hvis ikke de er forårsaget af dig selv, er ridser i lakken. Når først skaden er sket, kan det være svære at skjule og kan ende ud i at koste mange penge for at få dem fjernet.  Heldigvis er der flere måder du kan beskytte lakken på din bil, og der findes produkter, der beskytter exteriøret mod eventuelle skader og som kan hjælpe dig med at holde din bil fin og ren i længere tid.


1. Vask bilen grundigt

Start med at vaske din bil grundigt. Det kan enten være i en vaskehal eller manuel bilvask, hvis du foretrækker at gøre dette. Det er vigtigt at bilen er gjort ordentlig rent på den udvendige del, før du lægger et beskyttende lag fra produkter som Nanolex Washcoat, for at få det allerbedste resultat.


2. Bland produktet med vand og spray med skumsprayer

Efter du har vasket din bil skal du nu blande din Nanox Washcoat med vand. Det er samtidig vigtigt, at bilen stadig er våd efter at være blevet vasket, da der på den måde bedre bliver dannet en kemisk binding med lakken, og derved beskyttes din bil bedre. Husk, at bilen ikke skal stå ude i solen, når du sprayer sådan et beskyttende produkt på, fordi lakken ikke må være varm.


3. Skyl derefter bilen med ren vand

Efter du har sprayet din bil med et beskyttende lag, skal du blot skylle den af med rent vand. Herefter er det en god idé, at tørre bilen med eksempelvis et microfiber håndklæde, så du ikke risikerer at ridse din bil. Herefter vil du opleve, at din bil får et meget flottere look, nærmest som en perlende effekt.


Ved korrekt anvendelse af sådanne produkter kan du beskytte din bil i op til ca. 2.000 km. før din bil skal have en tur til, og kan spare dig enormt mange penge, da risikoen for ridser i lakken formindskes ved det beskyttende lag. Samtidig vil du opleve, at din bil forbliver ren i længere tid end normalt.  



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce