3 ting du skal have styr på inden kør-selv-ferien

3 ting du skal have styr på inden kør-selv-ferien

5. apr 2018

Sommeren er over det danske land, og det betyder for manges vedkommende ferie eller snarligt ferie. Når danskerne holder ferie, er der rigtig mange, der tager bilen og kører mod sydligere lande. Kør-selv-ferier er yderst populære, og på sådan en tur bliver der kørt mange kilometer. Af netop den grund er det utrolig vigtigt, at bilen er velfungerende, så der ikke opstår problemer i løbet af turen derned eller turen hjem igen. I denne artikel giver vi dig tre ting, som du skal holde styr på, inden at du tager bilen og kører på kør-selv-ferie.

Gode dæk

Det er vigtigt, at dækkene på den bil, som du skal køre på ferie i, er i orden, eftersom de skal fragte en hel familie og oppakning flere hundrede eller ligefrem tusinde kilometer. Dækkene skal kunne klare den lange køretur, og de skal være bygget til at kunne klare glatteveje, selvom det er sommerdæk. Der er nemlig ingen, der kan frasige sig regnvejr, selvom årstiden siger sommer.

Sørg for, at du ikke kører på dæk, der er alt for slidte. Loven siger, at dækmønsterets dybde ikke må komme under 1,6 mm, og derfor er det en god ide, hvis din bils dæk er ved at nærme sig denne grænse, at skifte dæk inden køreturen, eftersom en lang køretur med ekstra vægt vil tage hårdt på dem i forhold til slid. Der anbefales, at dækmønsteret har en dybde på mindst 3 mm. For meget slidt kan resultere i forringet vejgreb, og det er derfor vigtigt, at dækkene er i god stand. Se denne hjemmeside, for at finde nye dæk til din bil.

Desuden skal du også sørge for, at dæktrykket er, som det skal være. Når du har oppakning med, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at dækkene skal have et højere tryk. Benyt en dæktryksmåler, eller kør på tanken, når du skal have ordnet trykket.

Optimale funktioner

Der er flere ting, du bør tjekke, inden at du kører afsted. Du skal blandt andet tjekke olie og lys. Når du tjekker olien, skal du sørge for at vente 10-15 minutter, efter bilen er blevet slukket, da du på den måde får den mest præcise måling. Oliestanden skal være mellem minimum og maksimum på oliepinden. Hvis du vil være sikker på, at der er olie nok på til hele turen, anbefales det at tage en lille oliedunk med.

Det er vigtigt, at bilens lys virker, og derfor bør du tjekke alle lys, inden du kører. Hvis du vil være på den sikre side, bør du have et par ekstra pærer med i bilen.

Sikkerhedsforanstaltninger

Der er forskellige sikkerhedsregler alt efter, hvor du befinder dig i verden. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i disse regler, og finder ud af, hvad der er lovpligtigt at skulle have med i bilen af sikkerhedsudstyr. Efter danske standarder er det i første omgang en god ide at have advarselstrekanten, sikkerhedsveste, reservedæk og lappekit med.

Du skal desuden sørge for at pakke din bil sikkert inden afgang. Hvis ikke den er pakke optimalt, vil der kunne ske nogle rigtige trælse ulykker. Det gælder særligt, hvis der ligger store og tunge ting frit, som nemt kan flyve fra den ene ende af bilen til den anden, hvis der f.eks. skulle ske en hård opbremsning. Med en enkelt søgning på Google´ vil du kunne finde frem til, hvordan du pakker bilen mest hensigtsmæssigt. En af de vigtigste ting at huske på er, at der ikke må ligge for mange løse ting rundt omkring. Disse skal være sikret.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce