A-kasse og dagpenge

A-kasse og dagpenge

30. jun 2021

Nogle ved ikke, at man skal være medlem af en a-kasse, for at kunne modtage dagpenge. Det kan være svært at finde den bedste a kasse, og der er også nogle, der er billigere end andre. Man kan finde a-kasser, som er tilknyttet en fagforening, nogle der er branchespecifikke og nogle, der er tværfaglige. Hvilken a-kasse du skal vælge afhænger derfor også af disse faktorer, dog kan man også vælge en anden a-kasse end den, som virker mest oplagt i forhold til ens fag. En a-kasse tilbyder dig penge, når du er ledig på arbejdsmarkedet. 

En a kasses formål

A-kasse er forkortelsen af arbejdsløshedskassen. En a-kasse kan hjælpe dig i økonomiske problemer i forhold til arbejdsløshed. Når du er medlem af en a-kasse, kan man modtage dagpenge, hvis man er så uheldig at miste sit arbejde, og dermed undgå kontanthjælp. En a-kasse modtager statsstøtte, når lønmodtagere indbetaler arbejdsmarkedsbidrag. A-kassens udbetaling af dagpenge bliver herved finansieret sammen med medlemmernes kontingent. En a-kasse kan også rådgive sin medlemmer til at finde et arbejde. 

Forskellen på dagpenge og kontanthjælp

Hvis man f.eks. mister sit arbejde eller af en anden grund ikke kan arbejde, har man ikke ret til kontanthjælp. Kravene til, at man kan modtage kontanthjælp er som udgangspunkt at man ikke har nogen penge, samt at man ikke har en ægtefælle eller samlever, som kan forsørge en, hvilket svarer til, at denne person ikke må tjene to gange kontanthjælpsniveau. Der er derfor risiko for, at stå helt uden indkomst. hvis man ikke opfylder disse krav, hvis man mister sit arbejde. For at kunne modtage dagpenge kræver det, at man har betalt penge til en a-kasse, for at kunne få udbetalt dagpenge. For at kunne modtage dagpenge skal man have været medlem af en a-kasse i mindst et år. 

Hvorfor man bør vælge at være medlem af en a-kasse

Når man er medlem af en a-kasse, har man sikret sig en indtægt, hvis man en dag mister sit arbejde. En a-kasse vejleder en om, hvordan man skal ansøge om dagpenge. Efterfølgende kan den hjælpe dig til at finde et fremtidigt arbejde ved f.eks. samtaler, jobansøgninger og CV’er. Der er også¨nogle a-kasser, der vil tilbyde en flere forskellige kurser som karriererådgivning, vejledning og netværk. Her er kontanthjælp er et relativt lavere beløb end dagpenge, og bruges også kun, hvis der ingen anden udvej er økonomisk. 

Når du er medlem af en a-kasse som arbejdsløs, skal man kigge på arbejdsmulighederne omkring en gang i ugen, da det jo handler om, at få disse mennesker ud i arbejde igen. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce