ACURA ZDX - Et indblik i en fremtid for HONDA?

ACURA ZDX - Et indblik i en fremtid for HONDA?

804visninger 0 svar | 18. aug 2023ACURA er en model, som vi næsten aldrig har haft kendskab til her i Europa. Modellen så dagens lys i begyndelsen af 90'erne, da HONDA bemærkede den betydelige succes, som Toyota opnåede med deres luksus-submærke, Lexus. I den sammenhæng ønskede HONDA at genskabe samme form for succes og etablerede derfor mærket ACURA. ACURA-biler er baseret på eksisterende HONDA-modeller, og den nye ZDX er ingen undtagelse. Dog repræsenterer den en bemærkelsesværdig milepæl som den første 100% elektriske bil fra ACURA. Lad os tage et nærmere kig på denne bil!

Acura afslørede den længe ventede 2024 ZDX under den prestigefyldte Monterey Car Week, hvor de viste bilen frem i både A-Spec og den dynamiske Type S-variant. Bilen er designet på Acuras designstudio i Los Angeles og trækker inspiration fra den tidligere Precision EV Concept, der blev præsenteret i Monterey i 2022. Bemærkelsesværdigt er det, at den subtile forbindelse med General Motors måske ikke umiddelbart springer i øjnene.Under overfladen deler ZDX en betydelig tilknytning til General Motors gennem den innovative Utlium-platform. Selvom denne forbindelse måske ikke er åbenlys ved første øjekast, spiller den en afgørende rolle i bilens tekniske konstruktion. Acuras seneste crossover praler med en imponerende 102 kWh lithium-ion-batteripakke, der giver den en rækkevidde på op til 523 km.

Op til 500 HK!

I tilfældet af ZDX A-Spec vil batteripakken forsyne en enkelt elektrisk motor, der er placeret på bagsiden af bilen. Acura skønner, at denne motor vil være i stand til at yde  345 hk. For de potentielle købere er der også mulighed for at vælge en avanceret firehjulstræk (AWD) drivlinje med to elektriske motorer, hvilket er standard i Type S-varianten. Denne kraftoverførsel kan prale af hele 507 hk, hvilket gør ZDX til den mest kraftfulde serieproducerede crossover, som Acura nogensinde har lanceret. Selv hurtigere end deres ACURA NSX. Dette repræsenterer en bemærkelsesværdig præstation inden for Acuras produktudbud og markerer bilens position som en sand kraftkarl i crossover-segmentet. 

ZDX-ejere vil også blive forkælet med et mere Premium interiør, der markerer den første anvendelse af et Bang & Olufsen lydsystem i en Acura. Som en ekstra bonus omfatter interiøret også et imponerende 11" digitalt instrumentering samt en 11,3"  infotainment-touchskærm. Denne touchskærm understøtter trådløs Apple CarPlay og Android Auto .Standard vil infotainmentsystemet blive drevet af integreret Google-teknologi, hvilket også er et første for Acura. Dette system inkluderer applikationer som Google Assistant, Google Maps og Google Play.Det er usandsynligt, at ACURA ZDX vil finde vej til Danmark eller Europa. Ikke desto mindre er al håb ikke ude, da ZDX potentielt kan præsentere teknologien til en kommende elbil fra HONDA, som måske vil gøre sin entré på det europæiske marked. Denne elbil kunne muligvis dele samme platform og teknologiske grundlag som ZDX, hvilket ville give en spændende indikation af HONDA's fremtidige retning inden for elektrisk mobilitet. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
ACURA ZDX - Et indblik i en fremtid for HONDA?
Annonce