Alfa Romeo Tonale - Fremtiden for det Italienske mærke

Alfa Romeo Tonale - Fremtiden for det Italienske mærke

876visninger 1 svar | 8. feb 2022


Så skete det, Alfa Romeo tog endelig sløret af deres længe ventet SUV/Crossover Tonale. En model som allerede skulle havde været præsenteret tilbage i 2020...


En Jeep Renegade?

Tonale er bygget på samme platform som Jeep Renegade, og dertil vil den også bruge samme mild-Hybrid drivlinje. Dog vil den også kunne fås i en PHEV-udgave med op til 275 hk.  

Tonale viser vejen for det italienske bilmærke Alfa Romeo på det europæiske marked, hvor den faktisk er den første nye Alfa Romeo siden 2018.  
Tonale overtager pladsen for den 5-dørs Hatchback Alfa Romeo Giulietta, og vil i stedet sigte efter kunder i det kompakte SUV/Crossover-segment, hvor den skal konkurrer i mod Audi Q3, Mercedes GLA og BMW X1. 

Trods for at Tonale er bund og grund en Jeep Renegade, så skulle den køre som en ægte Alfa Romeo og knap som Jeep'en gør. Det kan også ses i dens design, hvor Alfa Romeo har været inspireret af tidligere ikoniske Alfa'er.  Forlygterne er et hint til 90'er ikonet SZ Zagato, B-stolpen har et tilbageblik til en GT-A fra 60'erne og frontgrillen har sit minde fra den nyere Alfa Romeo 156. 

1,3'er med 275 hk og en elektrisk model på vej!

Motorprogrammet starter ud i Europa med to 1,5 benziner, hvor begge bruger mild-Hybrid teknik. Den svageste i programmet yder 130 hk og stærkeste har 160 hk. Begge får hjælp af et 48-volt starter generator gemt i gearkassen, der i øvrigt er et 7-trins Doblekobling AUT.  Tonale fås  ikke med manuelgear, hvor næsten hele programmet bruget et 7-trins automatgear.  Tonale trækker også kun med de forreste hjul på nær PHEV-udgaven. Næste model i rækken er topmodellen, og den bruger overraskende Fiat's gamle 1,3 turbobenziner, der får hjælp af et 15,5 kWh batteri med godt for 80 km i rækkevidde. Tonale 1,3 PHEV yder 275 hk og kan køre fra 0-100 på 6,5 sekunder da den trækker med alle fire hjul. Alene yder 1,3'eren 180 hk. Gearkassen er dog et ældre 6-trins AUT. 

Ude for de danske grænser kommer Tonale også i en diesel med 130 hk fra en 1,6 MJT. Amerika får endda en Tonale med 260 hk fra Alfa Romeo Guilia's 2-liter Turbomotor - og den skiftergear med et 9-trins Doblekobling AUT. Desværre kommer den nok aldrig til Europa... 
Til slut vil Tonale komme i en fuld elektrisk udgave, og dette vil nok ske om et år eller to?. 

Motorprogram kort:
1,5 mHEV 130 Hk
1,5 mHEV  160 Hk
1,3 PHEV 275 Hk
2,0 T 260 Hk (iKKE til DK)
Diesel 
1,3 MJT 130 hk. (Ikke til DK)

Nyt kabinedesign for Alfa Romeo.Tonale bliver den første Alfa Romeo med det nye kabinedesign, som består af et 12,5" Digitalt instrumentering og et 10,25" Touchskærm. Tonale bliver desuden Amazon's Alexa talesystem i skærmen. 


Den nye Tonale forventes til landet i efteråret. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Alfa Romeo Tonale - Fremtiden for det Italienske mærke
Kommentér på:
Alfa Romeo Tonale - Fremtiden for det Italienske mærke
Annonce