Alt du skal vide, når du skal i gang med leasing

Alt du skal vide, når du skal i gang med leasing

30. jul 2020

Leasing af køretøjer har længe været standard i alle de store europæiske lande, hvorimod vi skandinaver har taget lidt længere tid om at tage konceptet til os. Dog er danskerne kommet rigtigt godt med i løbet af de sidste 5-10 år. Især indenfor erhvervslivet er leasing blevet rigtigt populært herhjemme, men alle os private er nu også kommet ind i kampen. Det viser sig nemlig, at der kan være rigtigt mange fordele ved at lease dit næste køretøj alt efter hvilken type leasing du vælger – men mere om dette om lidt.

 

Leasingbegrebet kort forklaret

Inden vi går lidt mere i dybden med de forskellige former for leasing, så vil det være på sin plads at komme med en kort introduktion af selve leasingbegrebet. Leasing af et køretøj kan bedst sammenlignes med at købe en bil på afbetaling – dog uden mange af de kæmpe udgifter, der normalt er forbundet med bilkøb i Danmark. Når du leaser, så vil du nemlig ikke stå som ejer af køretøjet. Det vil leasingselskabet til gengæld, og du kan nu blot nyde at have den fulde brugsret over køretøjet i løbet af den aftalte leasingperiode. Og netop fordi Danmark har så hundedyre afgifter og skatter på køretøjer, så har rigtig mange danskere nu virkelig fået øjnene op for leasing som et seriøst alternativ til især det traditionelle bilkøb. Når det kommer til leasing, så vil du typisk have valget mellem de følgende 5 typer.

 

Finansiel leasing

Denne første leasingtype har traditionelt også været den mest populære. Finansiel leasing fungerer ved, at du efter underskrevet leasingkontrakt får brugsretten over køretøjet i en tidsbegrænset periode – typisk 12-24 måneder. Herefter skal du nu blot sørge for at betale de månedlige ydelser – fuldstændigt på samme måde som et traditionelt billån. Hvis du vælger finansiel leasing, så skal du dog være forberedt på selv at hæfte for alle udgifterne forbundet med vedligeholdelsen af bilen – inklusive værkstedsbesøg, nye dæk samt andre uforudsete udgifter. Når dette så er sagt, så er der dog nogle klare fordele ved at vælge finansiel leasing:

 

·         Lav månedlig ydelse: finansiel leasing giver dig først og fremmest en rigtigt lav månedlig ydelse.

·         Langt lavere registreringsudgift: med finansiel leasing slipper du langt billigere i registreringsafgift på køretøjet, hvilket normalt svarer til 180% af bilens reelle værdi. 

·         Stor fleksibilitet: finansiel leasing giver dig den størst mulige grad af fleksibilitet, idet du selv kan vælge hvor længe du ønsker at lease køretøjet.

·         Skift køretøj når du vil: finansiel leasing gør det også muligt at bytte dit køretøj ud med en anden model uden at det vil koste dig en formue.

 

Operationel leasing

Hvis det alligevel bekymrer dig, at du ene og alene vil komme til at stå for vedligeholdelsesudgifterne forbundet med dit køretøj, så vil den næste type leasing måske være mere din kop te. Operationel leasing nyder i disse år en stor popularitet, og med god grund. Denne leasingtype minder i det store og hele om den finansielle leasing, men adskiller sig dog på ét afgørende punkt. Operationel leasing vil nemlig have alle vedligeholdelsesudgifterne inkluderet i prisen. Og dette er der nogle klokkeklare fordele ved:

 

·         Større overblik og tryghed: operationel leasing er først og fremmest en perfekt løsning til folk, der ikke ønsker sig nogen som helst ubehagelige økonomiske overraskelser. Alle værkstedsbesøg, dæk, serviceudgifter og til tider også forsikring medfølger jo netop i leasingaftalen.

·         Intet tab på bilen: i modsætning til finansiel leasing, så vil du aldrig komme til at opleve et økonomisk tab på dit køretøj efter leasingaftalen udløber. Dette skyldes nemlig, at du ikke er forpligtet til at sælge bilen med de eventuelle tab som dette medfører.  

·         Også til premiumbiler: operationel leasing kan oven i købet også gælde for de eftertragtede premiumbiler, hvor alle de samme betingelser selvfølgelig vil gælde – blot med en luksusbil oven i handlen. Du kan f.eks. finde denne type leasing hos Agilease.

 

Splitleasing

Denne tredje leasingtype er designet til at komme både den ansatte og virksomheden til gode. For her deles udgifterne forbundet med køretøjet af begge parter. Der er altså med andre ord tale om en slags firmabil. Den store fordel ved denne form for leasing er, at du kun vil komme til at betale for din egen private kørsel – og virksomheden vil dermed hæfte for al den erhvervsmæssige kørsel. Splitleasing er derfor den helt perfekte løsning for begge parter, og der vil typisk være rigtigt mange penge at spare for både virksomheden og medarbejderen.

 

Sæsonleasing

Sæsonleasing er seneste skud på stammen indenfor leasing, og gør det muligt for dig at lease et køretøj i blot en enkelt sæson. Dette er en helt perfekt løsning, hvis du i forvejen ved at du ikke vil komme til at bruge køretøjet i f.eks. vintermånederne – eller hvis du måske blot har lyst til at have en sej premiumbil til at vise dig frem med i sommermånederne. Der er dog også andre økonomiske fordele ved at vælge sæsonleasing:

 

·         Lavere månedlige ydelser: netop fordi du kun leaser køretøjet i en kort periode, så vil du naturligvis også slippe betydeligt billigere i forbindelse med de månedlige ydelser. Når køretøjet så ikke benyttes, så skal du blot betale et langt mindre til opbevaring og forsikring.

·         Skift bil når sæsonen starter: hvis du elsker premiumbiler, så vil sæsonleasing være helt ideelt. Du kan nemlig køre Porsche det ene år, og derefter bytte den ud med en Ferrari til næste sæson.   

 

Erhvervsleasing

Den sidste leasingtype henvender sig som navnet antyder udelukkende til virksomheder. Erhvervsleasing er en rigtigt god løsning for mange store som små virksomheder, idet man vil kunne opleve nogle klare og tydelige fordele fremfor at skulle ud og investere i en helt ny bilflåde i tide og utide. Med erhvervsleasing vil virksomheden jo også have mulighed for at opdatere dens firmabiler, når der kommer nyere og bedre modeller på markedet. Desuden vil erhvervsleasing også være ensbetydende med langt mindre registreringsafgifter, der jo i sidste ende vil pynte på virksomheden årlige bundlinje. Afslut for en god ordens skyld denne lille guide med at klikke dig videre, og læse mere i dybden angående erhvervsleasing.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce