Anhængertræk: Læs om de to typer

Anhængertræk: Læs om de to typer

21. okt 2021
Dette indhold er sponsoreret

Et anhængertræk er noget, der kan være utrolig gavnligt for en at have monteret på sit køretøj. Anhængertrækket kan mange ting, og om man bedre kender til det, når det går under navnet “jydekrog”, så er fordelene stadig det samme. Ønsker du at blive klogere på, hvilke fordele og ulemper der kan være ved netop dette redskab, så har du mulighed for det i denne artikel. 

Hvad er et anhængertræk?
Et anhængertræk er noget, som kan blive monteret på ens køretøj. For det meste gælder det biler eller køretøjer, der er større end de almindelige personbiler, da anhængertrækkets formål kun er til nytte, hvis man har et køretøj, der er stort nok til at kunne trække andre ting, der har monteret hjul på sig. Af den grund hænger et anhængertræk og en motorcykel for eksempel ikke særlig godt sammen. 

Når man får monteret et anhængertræk på sin bil, så forlænger man bilens praktiske anvendelighed og gør det muligt, at kunne trække andre gavnlige redskaber, der har hjul monteret på sig. Det kan for eksempel være en trailer, en campingvogn eller en camplet. 

Hele formålet med et anhængertræk er, at det giver muligheden for at kunne have mere plads til at køre med alt, uanset om det gælder kørsel med haveaffald til genbrugsstationen eller muligheden for ekstra bagage, når man skal afsted på bilferie med familien. 

Der findes to typer af anhængertræk 
Uanset om man kalder det for et anhængertræk eller en jydekrog, så er denne krog bestemt noget, som kan være gavnligt for mange at benytte sig af. Dog skal man vide, at når man først har taget beslutningen om, at man vil have monteret sig et anhængertræk på sin bil, så er det derefter nødvendigt at man tager stilling til, om det skal være et fastmonteret anhængertræk eller et aftageligt anhængertræk - begge dele er nemlig en mulighed. 

Fastmonteret anhængertræk
Inden man køber den såkaldte jydekrog, så er det altså vigtigt, at man først har taget stilling til, om det skal være et fastmonteret eller aftageligt anhængertræk. 

Her giver det sig selv, at et fastmonteret anhængertræk er ét, som ikke skal tages af og på bilen hele tiden. Det kan for mange vise sig at være den mest praktiske mulighed, hvis man benytter sig af denne løsning. Vælger man at anskaffe sig et fastmonteret anhængertræk til sin bil, så er det nemlig ikke nødvendigt at man hele tiden skal montere sin jydekrog af og på i hvert tilfælde at behovet opstår. 

Udover det ovenstående, så er en fordel ved at man anskaffer sig et fastmonteret anhængertræk til sin bil fremfor et aftageligt, at der kan være penge at spare. I modsætning til det aftagelige anhængertræk, så kan man nemlig slippe for at skulle se en synsmand med et fastmonteret anhængertræk. 

Her gælder reglerne at jydekrogen skal være fastmonteret på en bil, der ikke er mere end otte år gammel. Derudover kræves det, at der bliver montereret en sikkerhedswire fra anhængeren og over på sin bil, hvis den trailer man skal bruge er udstyret med bremser. Denne wire vil hjælpe med at bremse anhængeren, hvis den af en eller anden årsag skulle falde af selve krogen.

Endnu en fordel, der værd at nævne i forbindelse med det fastmonterede anhængertræk, er at man med et fastmonteret anhængertræk slipper for at skulle bekymre sig om, at man får buler i bilens bagkofanger, hvis en anden bilist en dag skulle være så uheldig at komme til at bakke op i dig. Når du har et fastmonteret anhængertræk, så er det nemlig i langt de fleste tilfælde denne, der tager slagene for uheldet, fremfor din egen bil.

Aftageligt anhængertræk
Den anden type af anhængertræk, som du kan vælge at få monteret på din bil, er det man kalder for et aftageligt anhængertræk. Det ligger lidt i ordet, at det aftagelige anhængertræk er ét, der giver dig muligheden for at kunne tage det af og på din bil, som du vil. 

Et aftageligt anhængertræk er for mange personer klart den løsning, som de finder æstetisk pænest til deres bil. Da muligheden for at kunne afmontere jydekrogen er til stede, så giver det nemlig en muligheden for at kunne vælge mellem at beholde krogen på eller at fjerne den, når den ikke tages i brug. 

Nogle aftagelige anhængertræk har den funktion, at de er svingbare og på den måde at vippes væk under bilen, når den ikke er i brug. En ulempe ved et aftageligt anhængertræk er dog, at det også er den dyreste løsning. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce