Audi A1- sportslig minibil og Suzuki Jimny!

Audi A1- sportslig minibil og Suzuki Jimny!

858visninger 4 svar | 18. jun 2018
Idag skal vi se på to kæmpe nyheder for det europa. Den første er Suzuki's lille SUV Jimny, som er tilbage i anden generation og så har Audi skabt en ny A1'er!


Suzuki Jimny 

Suzuki har ikke slået den lillebitte SUV ihjel endnu! Jimny var en kæmpe succes i europa da den kom på marked tilbage i 1999. Faktisk er den stadig på Suzuki's model program endnu! Dog blev den skubbet af det danske program for længe siden... 


Den nye Jimny kommer med en 660cc (1-liter) Turbomotor, og vil blive registeret som en såkaldt "Kei-car" i hjemlandet. På det europiske program vil Suzuki overraskende ikke sælge den med den motor, hvor de har en helt ny 1,5 sugemotor i vente for os. Dog har de været sparesomme med info om den motor, som de nok venter på at præsentere til Paris motorshow i år.  Designet er der heldigvis ikke sket meget med, hvor den stadig har det firkantet klassiske SUV look". I forhold til alle de nye Crossover's, så er Jimny en "fuldblods" Firhjulstrækker, som vil havde ekstra lav gear ved siden af et femtrins manuelgear. Firetrins AUT. kan også vælges.... 

I kabinen er der sket lidt siden 1999, hvor den b.la.  kommer standard med et 7" infotainment skærm, klimaanlæg , fartpilot, automatisk nødbremse og meget mere. Jimny har ikke desideret nogle store konkurrenter i europa, hvor man måske kan sammenligne den med Fiat Panda 4x4, Ford's nye ECOSPORT eller Dacia Duster. Desværre ved Suzuki importørende ikke helt endnu om det er noget man skal sælge i lille Danmark. Vi krydser selvfølgelig finger!

Note: bilen på billederne er den Japanske udgave. Den komme muligvis se en smugle anderledes ude for Europa. 




Audi A1
Så er Audi klar med anden genration af deres mindste model. A1'eren kører på samme platform som Polo'en, og derfor også samme motorprogram.

Audi har gjort meget på det seneste med deres design. De vil gerne havde et mere sportsligt ydre, hvor der samtidig er et minde tilbage til deres rally rådder. Den nye A1'er ser meget rå" ud i forhold til konkurrenterne Fx. har frontklappen fået tre huller som i stil med UR-QUATTRO'en, og kofangeren på S-line udgaven minder om det vi har set på deres RS udgaver. Dog vil der ikke komme en RS1, men istedet har Audi en ny S1'er i vente de kommende år. 
Den nye A1'er vil også kunne fås op til 18" fælge, men de skrabet udgaver må nøjes med 15".

I kabinen har Audi fuldt med Mercedes, og her vil de gerne sætte standerder i miniklassen som Mercedes gjorde i en klasse over med den nye A-klasse. Kigger man på konkurrenterne, som lige nu kun består af Citroen's DS3'er, Ford Fiesta Vingiale og den glemte Lancia Ypsilon, så har Audi ikke noget at være bekymret for i den dyre ende af minibilerne. Som da Polo'en kom, så fås A1 også med VAG's nye 10.25" digitale instrumentering. Dog vil det være standard på hele A1's program! Ved siden af finder man et nyt 8,8" Touch skærm, der også kan findes i en 10,1" på de højere udstyrs-modeller.  Skal det være dyrt, så tilbyder Audi otte højtaler fra danske Bang & Olufsen. Man kan også tilkøbe de det kalder for lys pakken, hvor der man kan skifte imellem 30 forskellige lys-farver i kabinen. 

Motorprogram er meget identisk med søsterbilen Polo. Dog fås  A1'eren med den nye EVO 1,5'er og en større 2,0 TFSi'er. VAG ser frem til nye tider efter diesel gate episoden (På trods at deres Dirktør blev anholdt i dag...) så dropper de dieselerne, hvor A1'eren kun fås med benzin motorer. 2-liter udgaven fås kun med et 7-trins S-Tronic aut. hvor resten nøjes med 6-trins manuel standard. 

Motorprogram: TFSi= Turbobenziner
Benzin
25TFSi (1,0 )95 Hk 25 km(l
35TFSi(1,5) 150 Hk 20 km/l
40TFSi (2,0) 200 Hk 17 km/l



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Audi A1- sportslig minibil og Suzuki Jimny!
Kommentér på:
Audi A1- sportslig minibil og Suzuki Jimny!
Annonce