AUDI SQ8 - En sportslig, økologisk SUV?

AUDI SQ8 - En sportslig, økologisk SUV?

237visninger 1 svar | 24. jun


Audi brugte Lørdagen i sidste uge for at præsentere den nye Sportslige SUV-Coupé SQ8. 

Audi SQ8 er samme bil som den mere firkantet SQ7 - det vil sige man finde samme motor, som er en 4,0 V8 Diesel med hele to-turboer. Den yder flotte 435 hk og 900Nm. Også som SQ7, har den et 48-Volt batteri pakke, som hjælper en elektrisk  kompressor, der vil eliminerer alt turbolag, derved kan den køre alene op til 22 km/h på batteriet. Det gør SQ8 til det man kalder for en mild-hybrid. 
Motoren er et populært valg hos VAG-koncernen, da den nemlig også i Bentley Bentayga, VW Touareg og den nævnte Audi SQ7. 
Ifølge WLTP målingerne kan den faktisk køre op til 13 km/l.

Det er ikke en ægte "S'er" fra Audi, uden noget sportsligt udstyr. Derfor kommer SQ8 med bremser i kulfiber standard og deres nye adaptive luftundervogn med "Drive Select Dynamic" for mere sportslig kørsel end en normal Q8'er. 
SQ8 trods sine store størrelse er en nem sag at køre, hvis man tilkøber deres firehjulsstyring. Den kan også sende  næsten alle sine kræfter til baghjulene med deres limited slip differential. Det gør at SQ8 kan tag svingene hurtiger.

Er man ikke til diesel, så skulle en benzinudgave også komme på et tidspunkt. Dog vides det ikke endnu, hvad for en motor den får.  SQ8 er en direkte konkurrent til BMW's X6 M50d, der dog har to cylinder mindre men to turboer mere...

 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  AUDI SQ8 - En sportslig, økologisk SUV?
Kommentér på:
AUDI SQ8 - En sportslig, økologisk SUV?
x