Bilvoks - Hvordan og hvorfor skal du bruge det?

Bilvoks - Hvordan og hvorfor skal du bruge det?

14. sep 2019
Vi bruger vores bil tit og ofte og gerne på daglig basis. Til og fra arbejde, på indkøb, til fodboldtræningen og til at besøge venner og familie. Med tiden vil bilen få naturlig slid af at blive brugt, og det går ud over bilens ydeevne. Bilen kan begynde at larme, når du kører, lamperne i panelet begynder måske at lyse alarmerende, og udvendig er bilens udseende heller ikke, hvad det har været. 

For at forlænge din bils levetid og have en bil, der kører optimalt, er det vigtigt at vedligeholde din bil. Både for funktionsdygtigheden, men lige så vel for udseendet. Her kan du læse om, hvad bilvoks er, hvorfor du skal bruge det, og hvordan du gør.


Hvad er bilvoks?
Bilvoks er med til at forbedre holdbarheden og udseende på din bil, da voksen går ind og lægger sig som en hinde på bilens lak. Voksen beskytter dermed lakken for det værste smuds og snavs, samtidig med den forebygger rust. Bilvoks findes både i en mere fast og flydende form, og det helt nye er den vandbaserede spray Nanolex, som gør det endnu nemmere at påføre voksen. 

Den traditionelle bilvoks består af både naturlige indholdsstoffer, såsom carnaubavoks, og syntetiske stoffer. En tommelfingerregel er, at jo mere carnaubavoks der er i, desto længere holder voksen, men der er naturligvis undtagelser. Det er også carnaubavoksen, som får vandet til at samle sig i dråber på bilens lak, der minder om vandperlerne på en lotusblomst. 


Hvorfor bør du bruge bilvoks?
Som sagt går bilvoksen ind og beskytter bilens lak, som er ubeskyttet, når bilen forlader fabrikanten. Lakkens opgave er at beskytte mod bilen mod rust og få den til at se skinnende ud, og med den smudsafvisende hinde, som bilvoksen danner, er lakken godt beskyttet, så den kan gøre sit arbejde til fulde. 

Med et godt lag bilvoks vil skidt og snavs bare prelle af bilens lak, hvilket også gør det lettere at vaske bilen. Derudover går bilvoksen også ind og giver bilen en flot glans, samt beskytter mod solens UV-stråler, så lakken ikke falmer.


Hvordan påføres bilvoks?
Inden du går i gang med at påføre bilvoks, skal du sikre dig at bilen er ren og affedtet, så voksen holder bedre og giver den største beskyttelseseffekt. Voksen påføres nemmest med en microfiberklud eller applikator, som gør det nemt at smøre voksen ud i et tyndt lag. Brug cirkulære bevægelser, når du påfører lakken, men afslut med lige stræk, så det er lettere at tørre af og sikre et tyndt lag. Bilvoksen virker ikke bedre, hvis du putter et tykkere lag på. 

Lad voksen sidde og virke i 15-30 minutter, inden du tørrer den af med en microfiberklud. Du kan se, at voksen er klar til at blive tørret af, når du kan køre en finger let over lakken, og den forstøver i stedet for at virke olieret. En bøtte på 250ml voks svarer til cirka 20-30 hele behandlinger, afhængig af bilens størrelse. Det anbefales, at du vokser din bil hver 3-4 måned for at opnå den bedste beskyttelse.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x