Bliv klogere på hashpsykoser og andre farlige konsekve...

Bliv klogere på hashpsykoser og andre farlige konsekve...

24. mar

Alle ved at det er farligt at ryge og især farligt, hvis det ikke kun er cigaretter, man ryger. Hash, grønt, kush, tjald, cannabis, skunk, pot - ja, kært barn har mange navne, og det kan være svært at finde rundt i det hele, især at blive klog på de negative konsekvenser. Ved du egentlig, hvad er en hashpsykose? Skal man ryge meget for at få en, eller kan enkelte gange gøre det?  Det er vigtigt at vide, hvilke risici man tager, når man eksperimenterer med stoffer, og derfor har vi samlet lidt information her, som er godt at vide om stoffet. 

Hvad er hash? 

Selvom hash er et naturligt stof, som oprinder fra hampeplanter, så er det defineret i Danmark som et narkotika, og det er ulovligt. Denne type planter kan vokse næsten overalt i verden. Planten indeholder omkring 400 forskellige dele, hvoraf 80 af dem er cannabinoider, som er de aktive stoffer i planten. Nogle af disse har psykoaktive virkninger, blandt andet den mest kendte THC, som er ansvarlig for stort set alle de virkninger, som cannabis kan give. 


Fra Cannabis fremstilles marihuana, som udledes fra tørrede blade og blomster fra hampeplanten. Hash fremstilles fra den harpiks, som kommer fra topblade og blomster, og det presses sammen til en mørkfarvet klump, som man kender. Hvor stærk stoffet er varierer meget alt efter, hvor meget THC, det indeholder. For eksempel marihuana indeholder tpisk 2-5% THC, og ved andre specielle dyrkningsmetoder kan man få en joint med skunk, som indeholder hele 25% THC.


Hash kan indtages på rigtig mange forskellige måder, men den klart mest hyppoige metode er at ryge. Faktisk er dette stof det næstmest  indtaget rusmiddel i verden, lige efter alkohol. Udover rygning er populære metoder at indtage hash også eksempelvis bagning, hvor man kan koge stoffet ind med smør, hvorefter man kan bage kager eller cookies. 


Hvad er en hashpsykose?

En hashpsykose er en slags psykotisk tilstand, som kan opstå efter man har indtaget det ovennævnte stof THC. I forbindelse med den rus, man oplever efter man har eksempelvis røget en joint med hash eller i perioden efter, kan man opleve at komme i en tilstand, hvor tilværelsen føles uvirkelig. Denne tilstand kan være farlig, fordi den både kan være kortvarig, men også i nogle tilfælde trække ud i dage og uger. Et vigtigt symptom at holde øje med, hvis man er i tvivl om man lider under denne type psykose, er paranoia. En følelse af at man for eksempel er overvåget, eller at nogle følger efter dig hele tiden. En følelse af at alle vil dig noget ondt. Hvis du oplever dette, så er det vigtigt at søge hjælp.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x