Bliv klogere på leasing

Bliv klogere på leasing

29. okt 2018

Interessen for leasing er stor, men lige så stor er forvirringen også. Det kan for mange være svært at finde rundt i leasingjunglen og få styr på, hvad det helt præcist vil sige at lease en bil. Måske har du drømmen om at køre i en bil i særklasse, men aner ikke hvilken type leasing, der overhovedet er den rette for dig?


Hvad er flexleasing?

Grundet den høje registreringsafgift på 150 procent er det for mange danskere meget urealistisk at få lov til at køre i biler, der er i den lidt dyrere prisklasse. I denne forbindelse kan det være effektivt at gøre brug af flexleasing. Denne form for leasing er det rette valg, hvis du ønsker at lease en bil i en højere prisklasse. Ved flexleasing undgår du at betale den ellers høje registreringsafgift, og derved kan du blot nøjes med den månedlige afbetaling, der kun er en lille brøkdel af registreringsafgiften. Blandt biler, der er over 36 måneder, betales der 0,5 procent af den fulde registreringsafgift pr. måned i leasingperioden. Hvis bilen derimod er mellem 3-36 måneder betales der 1 procent, og fra 0-3 måneder betales der 2 procent. Hvis denne form for leasing lyder som noget for dig, så læs med videre om de mange fordele flexleasing tilbyder.


Hvad er fordelene ved flexleasing?

En af fordelene ved at gøre brug af flexleasing er, at du har en lavere indskrivning på bilen, i og med afgiften betales månedligt frem for det hele på én gang. Derudover er der også en lavere kapitalbinding ved brug af denne form for leasing, eftersom både førstegangsydelsen og den månedlige ydelse er mindre her end ved det fulde køb af en bil. Der er også en lavere risiko ved gensalg, hvilket vil sige, at fordi bilen står uden afgift, giver det også mulighed for at sælge den videre i udlandet, hvor efterspørgslen ofte er større. Dermed skal du ikke være urolig for ikke at kunne komme af med bilen igen, hvis du pludselig søger noget nyt. Endeligt er det også en klar fordel, at der ikke er nogen kilometerbegrænsning.

Hvad er forskellen på privat- og flexleasing?

En af de faktorer, som adskiller flexleasing fra privatleasing er, at privatleasing ofte udbydes hos mærke-forhandlere eller større firmaer, som typisk leaser nye biler til en lav månedlig ydelse, samt en 1. Gangydelse. Modsatte dette er flexleasing leasing af brugte biler, som har haft en høj nypris og stadig har en forholdsvis høj handelspris. Når du flexleaser er udvalget af biler langt større, hvor udvalget hos privatleasing er mere begrænset i form af lagervarer eller bestemte modeller med bestemt udstyr. Ved privatleasing er du også begrænset af et bestemt kilometertal, hvilket du som nævnt ikke er ved flexleasing. Dernæst er du ved privatleasing også ansvarlig for de skader, der evt. kan ske på bilen, og ved aflevering skal den være i ordentlig stand. Ved flexleasing er dette helt anerledes, da du ved endt leasingperiode selv skal indfri restværdien af bilen, samt finde en ny køber til bilen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 9. jul
x