Bliv sommerklar og glem alt om vinterens kulde

Bliv sommerklar og glem alt om vinterens kulde

15. feb 2019

Sommeren 2018 gik ned i historien. Antallet af solskinstimer blev rekordhøjt, og sommeren 2018 blev en af de varmeste somre i Danmarkshistorien. Dermed fandt os danskere også ud af, at sommerferien sagtens kunne blive afholdt inden for de velkendte danske grænser.

På ferie rundt i Danmark

Det kræver ikke en lang rejse udenlands for at opleve noget spændende - det kan sagtens foregå i det danske land, og det er perfekt til en hyggelig bilferie. Rejser man til Skagen i Nordjylland kan man nyde de smukke, gamle gule huse, gå på café i Gammel Skagen, eller se danske Skagensmalere som Marie og P.S. Krøyer og Michael og Anna Ancher. Hernæst kan man tage bilen ned langs den jyske vestkyst, forbi Cold Hawaii i Klitmøller, hvor man kan lære at surfe eller gå en tur i klitterne. Er ens udgangspunkt Sjælland kan man nyde de Københavnske gader, køre langs Strandvejen nord mod Tisvilde eller Sjællands Odde, så man kan komme til stranden. Tager man i stedet sydpå, kan man komme til Møns Klint, hvor man kan se et af Danmarks absolutte vidundere. Vil man på en længere køretur, så man tage turen til Ystad og hoppe på færgen mod Bornholm, hvor der venter rundkirker, rokkesten, Hammershus og ikke mindst Sol over Gudhjem.

På ferie derhjemme på terrassen

Med rekord i solskinstimer kan det være en god idé at sikre sit hjem for sollysets skader. Lige så vel som vores hud skal beskyttes mod solens UV-stråler med solcreme, bør man også beskytte hjemmet. Har du en have kan det være klogt med terrasseoverdækning eller en markise, så du har skygge for solen. Så er det ellers frem med havemøblerne og grillen, så sommeren kan nydes udenfor.

Det kan også være en god idé at bruge folie til udvendig montage. Folien kan være et gennemsigtigt lag, som man påfører vinduesglasset, og dermed reduceres varmen fra solen. Dette samtidig med, at man kan nyde sollyset. Denne beskyttelse hjælper dig ikke kun med at reducere varmen, men fungerer også som beskyttelse. Med foliet afvises UV-stråler, så inventar og møbler ikke famler i direkte sollys. Ikke bare hjælper det på vedligeholdelse af møbler, men sænker også temperaturen så man med behag kan opholde sig indenfor, når solen er på sit højeste. Skal man nyde terrassen, kan det være en god idé at give den en overhaling, rense fliserne eller træterrassen, male skuret eller anskaffe sig nogle nye havemøbler eller hynder. Mangler man stadig lidt tropisk stemning kan man hive krukkerne frem, og plante lidt farverige blomster.

Hvis man vælger at afholde ferie væk fra hjemmet, så kan det være en god idé at installere et alarmsystem. Så er der mulighed for trygt at forlade hjemmet over længere tid, uden at skulle bekymre sig over ubudne gæster.


Med lidt arbejde kan både huset, haven og terrassen blive klar til endnu en solrig, dansk sommer - så er det bare frem med grillen og iskold rosé, og det bliver som at sidde i Sydfrankrig.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x