BMW 8-Serie er tilbage!

BMW 8-Serie er tilbage!

1210visninger 1 svar | 15. jun 2018
BMW 8-Serie


BMW har netop præsenteret for deres nye luksus-coupé 8-serie, under dette års LE MANS.
Det er over 20 år siden at BMW havde en 8-serie på programmet, der dengang var mærkets ultimative rejsevogn. Den kom med en kæmpe 5-liter V12 motor, og senerehen med en mindre V8'er... Dog har den nye 8-Serie ikke meget tilfælles med den gamle, da det bund og grund er en ny 6-serie. Grundet navnskiftet skyldes, at BMW skulle bruge navnet på en anden model - 6-serie Gran Turismo.

8-serie'en kommer til at starte med i to varianter. Der er en 840d diesel og den store M850i Xdrive. 840d bruger deres 3-liter række-sekser med 320 Hk, og ikke overraskende bliver M850i en 4,4-liter V8 TwinTurbo med 530 Hk. Senere vil der endelig komme en M8 med 600 Hk. Xdrive betyder at bilen vil få et AWD layout, da de fleste køber i det marked vælger den slags biler. Meget tyder på at det samme vil ske med den kommende M8'er, der dog nok vil bruge samme teknik som den nye M6'er, så den kan "opføre" sig som en baghjulstrukket bil på banen.
Begge nævnte motorer vil bruge BMW's 8-trins AUT. Dog skulle gearet være forbederet med et mere sportsligt gearskift. 8-serien bliver den første BMW med det opdateret gear, som senere vil komme i de øvrige modeller på programmet. 8-serien er også standard udstyret med Adaptive "M" undervogn og BMW's "Integral Active Steering" system. 
(Red:Integral Active Steering er BMW's nye system, som kan dreje de bagerste hjul i modsætning af de forreste hjul, når bilen er i bevægelse under 60 km/h. Det gør det letter at dreje bilen i eller lave en parallelparkering)

Ekstraudstyr kan blive en dyr fornøjelse på den nye 8-serie, hvor BMW b.la. har laserlys på listen. I kabinen byder BMW velkommen til deres nyeste iDrive Operating System 7.0, som også vil komme i den kommende Z4'er. 
Det ville blive vist af en kæmpe 10.3" Touch skærm, og som næsten alle andre nye biler idag, så har den selvfølgelig også et digital instrumentering på 12,3" bag rattet! 


Konkurrenterne hedder Mercedes S-klasse Coupé, Maserati GranTurismo, Mercedes SL og overraskende ifølge BMW, Porsche 911. Næste år skulle BMW også være klar med en Cabriolet version som konkurrenterne allerede har på deres programmer. 

Motorprogram:Xdrive =AWD
Benzin
M850i Xdrive 4,4 V8 530 Hk 750N,
Diesel
840d 3,0 320 Hk 680Nm 19 km/l


BMW åbner salget i November!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  BMW 8-Serie er tilbage!
Kommentér på:
BMW 8-Serie er tilbage!
Annonce