BMW M4 CSL - En ikonisk M-BMW vender tilbage.

BMW M4 CSL - En ikonisk M-BMW vender tilbage.

959visninger 1 svar | 26. maj 2022Det føles ikke helt korrekt at udvikle en BMW M3/M4, uden at en letvægter af netop den model også kommer på programmet. Dette er den nye BMW M4 CSL. Den tredje BMW med det legendariske CSL-betegnelse i navnet. 

Coupé Sport Leichtbau

Sidst BMW præsenteret for en CSL, var det tilbage i starten af 00'erne med den ikoniske E46 M3 CSL. CSL betyder Coupe, Sport, Leichtbau, eller bare Coupe, Sport Lightweight, hvis oversættes fra tysk til engelsk. Det som gjorde M3 CSL kendt dengang, var dens enorme lette design og formidable køreegenskaber.
Den nye M4 CSL har derfor noget af en opgave at fuldføre med sit velkendte CSL-navn, hvor de sidste par "letvægts udgaver har haft GTS-betegnelsen i stedet for. 


Som i E46 CSL bruger den nye også en 3-liter rækkesekser, trods for tilføjelsen af turbokræft. En anden lighed med den gamle E46 CSL er, at den nye også udelukket kun fås med automatgear. Det er dog det ikke det samme SMG-gear (Semi-automatgear), men i dag bruger M4 CSL et 8-trins automatgear som eneste gearmulighed. 

Motoren er som sagt en rækkeseks turbo på 3,0. Ydelsen er dog noget mere end den forrige E46 CSL's 360 hk. I dag yder en M4 CSL 550 hk, 650Nm og kan køre fra 0-100 på blot 3,7 sekunder. Det gør den nye M4 til den hurtigste M3/M4 nogensinde, og med det har den nye M4 CSL også sat en tid på den legendariske racerbane Nürburgring, med en tid der hedder  7:20.2. Denne tid er den hurtigste 
tid for en gadeproduceret BMW nogensinde. Navnet CSL betyder bund og grund at det er en kompakt let sportsbil, og derfor er det også vigtigt at den er let. Dog er det nærmest umuligt at gøre den så let, som den originale M3 CSL var i disse tider (1285 kg). M-performance sammen med BMW har dog formået at smide 100 kg af vægten i forhold til en standard BMW M4 (1,625 kg). 


 

Den nye M4 CSL bliver kun udviklet i et meget begrænset antal på verdensplanen på blot 1000 udgaver, der efterfølgende skal fordeles i hele verden. Danske priser kendes ikke, men i England starter den fra £125,900 (ca. 1,1 million kr. uden afgift). Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  BMW M4 CSL - En ikonisk M-BMW vender tilbage.
Kommentér på:
BMW M4 CSL - En ikonisk M-BMW vender tilbage.
Annonce