BMW Z4 Coupé - Klovneskoen er tilbage!

BMW Z4 Coupé - Klovneskoen er tilbage!

377visninger 3 svar | 1. apr


Det er mere end 20 år siden at BMW kom frem med den noget specielle Coupé udgave af deres Z3'er. På grund af det unikke design, gik modellen under øgenavnet  "Klovneskoen" - og en klovneskov ligenede den. 
Trods for designet ikke var for alles smag, var Z3 Coupé en fantastisk køremaskine, og efterhånden meget efterspurgt på brugtmarked, hvor M-udgaven stadig er den hellige gral, især den senere S54 udgave. 

Netop nu har BMW taget sløret af en ny udgave i form af Z4 Coupé - og nej, det er ikke en Toyota Supra med BMW skilte på! 
Forsat deler begge biler teknik og platform. Dog er designet mere hen af den gamle Z3 Coupé, hvad BMW nu selv kalder for  Shootingbrake end en Coupé. 
Et mix imellem en Coupé, Stationcar og Hatchback. Den mest sportslig "Ikke M" BMW.

I forhold til en BMW 1-Serie, så trækker den nye Z4 Coupé med de bagerste hjul, som en ægte BMW burde gøre. Trods for den er baseret på den åbne udgave af Z4, så fortæller BMW selv at dette er den mest sportsligt "ikke M" BMW på marked til dato. Motoren er den samme rækkesekser fra Z4 M40i eller den nye Toyota Supra.
Dog har den fået et lille skub, hvor den 3-liter Turbomotor nu yder 400 hk og 400Nm.  En mindre udgave kommer også med 260 hk fra en 2-liter turbo. Utroligt nok kommer Z4 Coupé med et dejligt sekstrins manuelgear ellers fås den med deres velkendte otte-trins AUT.  
Z4 Coupé er ikke som Z4 Roadster, altså en to-personers bil, men man kan tilkøbe to ekstra bagsæder. Ellers finder man et enormt bagagerum på 600-liter, i den to-personers udgave. 


M-udgave næste år!

Til næste år lover BMW at en ny M-udgave lander med en kommende ottecylindere  motor, der nok får brug af hybridteknik. Selvom der ikke vides meget om den model endnu, så kunne BMW fortælle at der faktisk ikke var plads for den ottecylindret motor ude foran. Hvad betyder det? At den kommende Z4 M Coupé simpelthen bliver en Sportsvogn med centermotor! Så er der noget at tænke over denne første April. 

 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  BMW Z4 Coupé - Klovneskoen er tilbage!
Kommentér på:
BMW Z4 Coupé - Klovneskoen er tilbage!
x