BMW Z4 er tilbage og Hyundai Elantra

BMW Z4 er tilbage og Hyundai Elantra

828visninger 1 svar | 23. aug 2018
BMW Z4

BMW er endelig tilbage med deres kærlige lille sportsvogn Z4. Forandringer er sket, hvor BMW har været sammen med Toyota for at udvikle den nye Z4. Faktisk kommer den til at dele motor og bund med den kommende Toyota Supra.Den nye Z4 ser mere sportslig ud end forgængeren, som havde lidt af et tøset ry. Faktisk er den blevet 70 mm breder og 50 kg letter end før. Desværre har BMW ingen planer om en ny Z4M, hvor istedet vil topmodellen hedde Z4 M40i. M40i bruger BMW's 3-liter række-sekser med Turbo og 340 Hk. I forhold til de andre motorer -  som BMW iøvrigt ikke har præsenteret for endnu - så vil M40i havde en strammer undervogn og vægtfordeling på 50/50 kg. 
M40i er en direkte konkurrent til Porsche 718 Bosxter S, Mercedes SLC43 AMG og Audi TTRS.

Som nævnt kommer der andre motorer, hvor vi blot ved at det vil bestå af 2-liter Turboer. Dog forventes det at den mindste udgave, vil havde omkring 150 Hk og største under M40i, vil havde 260 Hk. Muligheden for et 6-trins manuelgear skulle også være muligt, i forhold til BMW's 8-trins AUT. 

Desværre har BMW været sparesom med mere information, hvor de vil havde at vi venter til den 19 September, hvor den vil officielt havde verdenspremiere.
.....................................
Hyundai Elantra
Måske ikke samme kategori som bilen foroven, men vi skal da ikke blive snydt for den lille sedan Elantra!


Sidst vi så en Elantra i danmark, var helt tilbage i 2005 - dengang hvor Hyundai var godt igang med at rydde op i deres modelprogram. Efter Hyundai smed Elantra af programmet kom i30 istedet for. I nyeretid kom Elantra til europa igen, men blev aldrig inviteret ind over de danske grænser, da Hyundai nok ville få svært ved at sælge den. I 2017 kom dog en i30 Fastback, der ikke rigtig var en sedan, men mere en Hatchback med et "Coupé -lignede" design - en klasse som Hyundai mente at de opfandt. 

Den nye Elantra er godt og vel samme bil som vores i30, bare i Sedan-form, og efter lancereingen af den nye VW Jetta (Fås heller ikke europa mere) så blev det på tide at faceliftet Elantra.  I Nordamerika er Elantra en populær bil, og kampen for de kompakte biler er stor, hvor klassen består af Civic, Focus, Jetta og Corolla.
 Den nye Elantra har fået nye forlygter, kofanger, motor og kabinedesign. I forhold til vores i30, så minder designet i kabine om den gamle i30, på trods at det er helt nyt system.  Systemet hedder AVN 5,0, og består af en stor 8" skærm, der overraskende er hurtigere end det system vi finder på de europæiske modeller. 


Under motorhjælmen finder man den samme 2-liter suge motor fra før med 150 Hk. Det samme er gældene for en 1,6 Turbo med 180 Hk. Dog introducer de nu for en 1,4 Turbo med 130 Hk for det europæiske marked, hvor den også fås med Hyundai's nye 7-trins aut. gearkasse. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  BMW Z4 er tilbage og Hyundai Elantra
Kommentér på:
BMW Z4 er tilbage og Hyundai Elantra
Annonce