Bolig og bil i byen: Hvad med parkering?

Bolig og bil i byen: Hvad med parkering?

5. jan 2018

Det er ifølge Boligninja.dk langt mellem lejligheder i byen, hvor der er gratis parkering tilknyttet, så hvad gør man, hvis man har en bil, men ingen fast parkeringsplads? Læs med her:


Start med med at undersøge parkeringsforholdene i området omkring din bolig. Brug internettet til at skabe overblik over de muligheder, der overordnet er i byen og se på skiltningen i gaderne i dit nærområde - er det tilladt at parkere der, hvor længe, koster det penge og i så fald hvor meget, og er det nemt at finde en parkeringsplads? Svaret herpå kræver typisk, at du observerer området i prime-time - der hvor folk kommer hjem fra arbejde -  og formentlig af flere omgange. Det kan også være at du kan google dig frem til andres erfaringer med at parkere i dit område.


Leje af parkeringsplads

Vil du sikre dig altid at have adgang til parkering, kan det være du er nødt til at vælge at leje en parkeringsplads. Man betaler typisk en fast pris pr måned for ubegrænset parkering på en bestemt parkeringsplads og undgår dermed problemer med at finde en parkeringsplads. Prisen for at leje en parkeringsplads varierer meget fra by til by og fra udlejer til udlejer. Det er typisk dyrere at leje en parkeringsplads i et parkeringshus, men det har også sine fordele. Du slipper eksempelvis fra at skrabe is af bilen om vinteren. Parkeringshusene er ofte også videoovervågede og derfor mere sikre at parkere i end det er på gader og stræder eller åbne parkeringspladser.Områder med gratis parkering i aftentimer og weekend

Der findes mange parkeringspladser, hvor man enten skal betale pr. time man holder parkeret eller hvor parkeringen er tidsbegrænset til eksempelvis to timers gratis parkering. Regler som disse gælder på mange parkeringspladser og i mange parkeringsområder, men ofte er det kun i en tidsbegrænset periode - eksempelvis i tidsrummet 08.00-18.00 i hverdagene og i tidsrummet 10.00-14.00 om lørdagen. Hvis du bruger din bil til og fra arbejde, er det måske en enkelt gang om dagen, du lige skal stille p-skiven, når du kommer hjem eller nogle enkelte timer dagligt, som du skal betale for. Det kan meget vel være, at denne løsning er meget billigere end at leje en parkeringsplads på månedsbasis og lige så god - afhængig af hvor nemt det er at finde en parkeringsplads der.


Parallel parkering ved kantsten

Du kan også være heldig at bo i et område, hvor det er tilladt at parkere gratis langs kantstenen. I sådanne områder gælder først-til-mølle princippet. Du kan derfor risikere, at der ikke er en ledig plads til dig, når du har brug for den, og at du skal bruge lang tid på at køre rundt i området for at finde et sted at parkere. Til gengæld koster det dig ikke noget at parkere. Et andet plus er, at hvis du ikke allerede er ferm til at parallelparkerer, så bliver du det med garanti hurtigt. Vælger du at satse på denne type parkering, kan det være en fordel at køre lidt tidligere hjem fra arbejde, og så møde tilsvarende tidligere om morgenen. At komme et kvarter tidligere hjem end alle andre, kan være det der gør, at det er nemmere at få en parkeringsplads.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce