Cadillac CT-V -De Amerikanske sportssedaner

Cadillac CT-V -De Amerikanske sportssedaner

667visninger 1 svar | 31. maj 2019




Cadillac har præsenteret for hele to nye sportslige sedaner. Den første er deres firmabil CT4 i en "V" udgave. Kender man lidt til de amerikanske biler, ved man at V-udgaven er det vildeste inden hos Cadillac, hvor det er deres svar for en Audi RS eller Mercedes AMG. 

Den gamle ATS-V var en direkte konkurrent til Mercedes C63 AMG, Audi RS5 eller BMW M3/M4 . Den brugte en 3,6 V6 Biturbo motor med 470 hk. og 603Nm. Det er ikke overraskende at motorerne bliver mindre og mindre for årene der går, men det er meget specielt at en efterfølger yder mindre heste end den forrige. Den nye CT4-V bruger en 2,7 firecylindret motor og én turbo, der kun yder 324 hk. og 500Nm. Det gør at den ikke længere konkurrerer med de store tysker, men mere  hos Mercedes C43 AMG, benzinudgaven af Audi S4 og BMW's kommende M340i.

Desværre skuffer den nye CT5-V også. Den får dog en større 3-liter V6'er med Turbo selvfølgelig, men den yder nu kun 360 Hk. og 542Nm. Selvom det er mere end den mindre CT4-V, så er det ikke ligefrem en "M5" killer mere. Den gamle CTS-V ydet 640 Hk. 855Nm. fra en kæmpe 6,2-liter V8... Det gør at den nye CT5-V nu også hopper et skridt ned i klassen, hvor den møder BMW M550i, Mercedes E43 AMG og benzinudgaven af den kommende Audi S6.


Tilfælles hos de to nye CT'er, bruger de et større 10-trins automatgearkasse og trækker med baghjulene - dog kan man tilkøbe AWD. Begge kommer standard med GM's Magnetic Ride Control, som tilpasser sig til vejens miljø, og så bruger de større Brembo bremser end de civile CT'er. 







Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Cadillac CT-V -De Amerikanske sportssedaner
  •   31. maj 2019 Cadillac har barberet deres sedan line-up ret kraftigt. De har en ret alvorlig identitetskrise.

    Unge vil ikke have dem, da der er for meget morfar-image over mærket, trods den noget yngre design-linje, og forbedrede køreegenskaber. De ældre, som tidligere har været kernekunderne, synes at de er blevet for "smarte" og sportslige, og for langt væk fra de flydere mærket engang var kendt for.

    Jeg tror ikke Cadillac overlever på den lange bane. GM trækker stikket på et tidspunkt.


Kommentér på:
Cadillac CT-V -De Amerikanske sportssedaner
Annonce