Cadillac CT4-V - og CT5-V Blackwing

Cadillac CT4-V - og CT5-V Blackwing

173visninger 0 svar | 2. feb
Cadillac havde travlt i nat med at præsentere for to nye hurtige Sedan’er, i form af CT4-V og CT5-V Blackwing! Navnet Blackwing stammer fra Cadillacs grundlægger Antoine De La Mothe Cadillac. I år 1701 landede den 43-årige opdagelsesrejser, lidt ude for bredden af Detroit. Her byggede han en forpost, som blev døbt Fort Pontchartrain du Détroit og senere bare Fort Detroit. Antoine De La Mothe Cadillac, designede et våbenskjold til sin forpost. Der var seks sorte fugle på skjoldet,  og det er sådan den nye model har fået sit navn.

(Red. Eng:  Blackwing. Dansk: Sort vinge.

 CT4-V Blackwing


Kigger man på Cadillacs model program, findes der allerede en CT5-V og en CT4-V. Forskellen fra dem og en Blackwing er dog stor.  Til at starte med, så brugte CT4-V en 2,7 turbo firecylinder med 330 hk og 516Nm. Den nye CT4-V Blackwing yder derimod hele 480 hk, 603Nm og kan ramme en topfart på 304 km/h. Motoren er heller ikke længere en firecylinder, men en 3,6 V6 med hele to turboer ombord. CT4-V Blackwing er en direkte konkurrent til BMW M3 eller Mercedes-AMG C63.  

 CT5-V Blackwing 

Igen er springet fra en CT5-V til en CT5-V Blackwing enorm. Den gamle CT5-V ydet 365 hk fra en 3-liter V6 Turbo. Den nye CT5-V Blackwing, gider ikke det med downsizing af motoren, og derfor finder man noget så upolitisk som en 6,2-liter V8 og kompresser. Motoren yder 677 hk, 893 Nm og kan ramme 0-100 på 3,6 sekunder. På papiret er den hurtigere end den nye BMW M5 CS. Topfarten er dog begrænset til 322 km/h…
CT4 – og CT5-V Blackwing er baghjulstrukket og begge kan fås med enten et 10-trins AUT. eller – og længe leve – skes trins manuelgearkasse. Cadillac ser begge biler som potentielle familiebiler, der også kan bruges på banen. Faktisk kan man tilkøbe en pakke, som de kalder for ”Carbon fiber aerodynamic packet”. Den hjælper bilen med at holde en bedre balance på banen. Tilfælles har de også et køre program kaldet V-Mode, som strammer undervognen op for bedre handling på en bane. Til sidst kan CT5-V Blackwing fås med større kulfiber bremser fra Brembo.  

I kabinen bruger begge et 12” digital instrumentering og 8” touchskærm. Større udstyrsmodeller indeholder udstyr som massage i sæderne eller trådløs opladning. CT4-V - og CT5-V Blackwing forventes ikke til Europa, men i Nordamerika sælges den i en begrænset periode fra $59,990. 

 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Cadillac CT4-V - og CT5-V Blackwing
x