Cadillac Escalade IQ - Amerikanerne slår tilbage!

Cadillac Escalade IQ - Amerikanerne slår tilbage!

967visninger 0 svar | 9. aug 2023


Trods beskedne begyndelser er Escalade  blevet et sandt ikon og Cadiiliac har solgt over en million modeller siden dens debut i 1998. Mens Escalade kontinuerligt er blevet forbedret gennem årene, gennemgår den nu sin mest drastiske transformation til dato, da Cadillac bevæger sig mod en fuldt elektrisk fremtid inden 2030. Dette betyder, at en elektrisk udgave af Escalade var uundgåelig, og nu er den her som den helt nye 2025 Escalade IQ.

CADILLIAC Escalade IQ er det man måske kan kalde for en elbil på første klasse, hvor denne store luksus-SUV skal konkurrer i mod MERCEDES EQS SUV.

 Når det kommer til størrelse, måles Escalade IQ 5.697 mm i længden, 2.389 mm i bredden og .934 mm i højden. For at sætte disse dimensioner i et perspektiv er Escalade IQ 69 mm kortere end Escalade ESV (Den benzindrivet udgave), på trods af at den har en akselafstand, der er 53 mm længere end sidstnævnte. I forhold til som mange af konkurrenterne, der gemmer på et såkaldt "Frunk" , byder Escalade IQ i stedet på en "eTrunk" - en elektrisk bagagerumsløsning. Når denne åbnes, afsløres et rum med tæppebelægning, der giver hele 345 liter opbevaringsplads. Dette rum byder også på en strømport samt et Cadillac-emblem i bunden af bagagerummets låg.Kabinen i Escalade IQ er tydeligt inspireret af den luksuriøse konceptbil fra Cadillac med navnet Celestiq. Escalade sætter standarden for en Touchskærm, hvor den gemmer på et imponerende 55" buet skærm med højttalere. Af de i alt 55" er omkring 35" dedikeret til føreren og omfatter et centralt infotainmentsystem med indbygget Google-funktionalitet. Dette avancerede system giver adgang til en række Google-tjenester såsom Google Maps, Google Assistant og Google Play-butikken, hvor ejerne har mulighed for at downloade deres yndlingsapps.

For dem der foretrækker at blive kørt rundt, vil valget af udgaven med navnet  "Executive Second-Row Seating-pakken" være attraktivt. Denne pakke inkluderer en central konsol samt individuelle sæder med opvarmning, ventilation og massagefunktioner. Blandt andre bemærkelsesværdige detaljer findes to 12,6-tommers skærme, et betjeningscenter til bagsædet og bakketabeller, der kan gemmes væk. 

Og hvad gemmer der så i hjertet på dette monster?
Hele 200 kWh batteri med en rækkevidde på 724 km (Ikke WLTP-Testet!). Dette giver den en ydeevne på 689 hk og 834Nm. Dog stopper det ikke her da Escalde kommer standard med noget de kalder for "Velocity mode": Sætte den i dette køre program, yder den 760 hk og 1063Nm!!!. Dette køreprogram er udviklet for dem der skal trække tunge ting, hvor den kan trække 3.629 kg. 

Selvom Cadillac Escalade IQ ikke i øjeblikket officielt er tilgængelig for det europæiske marked, er det et marked som Cadillac ser frem til at vende tilbage til.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Cadillac Escalade IQ - Amerikanerne slår tilbage!
Annonce