Chevrolet Bolt og Bolt EUV - Opel Ampera-e I ny kjole

Chevrolet Bolt og Bolt EUV - Opel Ampera-e I ny kjole

142visninger 5 svar | 15. feb


Bolt EUV


Bolt fra Chevrolet er en elbil i BMW i3 og VW I.D. 3 størrelse. Tidligere har modellen været solgt i Danmark, under Opel Ampera-e navnet. Desværre måtte Opel droppe modellen da PSA-gruppen overtog dem... 


Chevrolet Bolt er ikke helt ny, men et større facelift fra den gamle 2017 udgave. Det er blot en ud af 30 elbiler fra GM, der vil ramme marked inden 2025. Den nye Bolt er blevet billiger og har fået en bedre rækkevidde. Den gamle Ampera-e og Bolt var nemlig dengang, de bedste elbiler på marked når det gjaldt rækkevidde. 

Bolt var ikke den eneste nyhed fra GM, hvor en større Bolt EUV også blev præsenteret. Bolt EUV er bygget på samme bund og teknik med Bolt, men den er 160 mm længere og har mere frihøjde. Bolt EUV er en Crossover, som skal kæmpe imod VW I.D.4 og Nissan Ariya . På grund af den større længde, tilbyder EUV mere benplads og bagagerumsplads end den mindre Bolt. 
Tilfælles har begge et 65 kWh lithium-ion batteri, der ydre 204 hk og 360Nm. Dog er der en forskel fra konkurrenterne, såsom VW I.D.3 med dens baghjulstræk, så trækker begge Bolt's kun med de to forrerste hjul. Bolt lover dog en rækkevidde på 416 km og EUV med 402 km. Opladningen kan ske med 30 minutter, hvis man bruger et dedikeret ladestik, så kan det nå at lade 161 km rækkevidde med den tid. 

Standard for begge bliver det store 10,2" digitale instrumentering og 8" Touchskærm i kabinen. Bolt bliver også den første Chevrolet med "selvkørende" teknik. Her kan bilen selv køre, uden at man har hænderne på rattet eller foden på pedalerne. Programmet kalder de for "Super Cruise Self-Driving", og lige nu er det kun lovligt i noget af Canada og Nordamerika. For at  være mere præcis, så er det 321,869 km vejr bilen selv kan køre på. Ellers kommer Bolt og Bolt EUV standard med det sikkerhed man nu forventer af en bil i 2021. I dag sælger GM ikke biler officielt i Europa mere, men måske kan den og de kommende elbiler være billetten til Europa? Den gamle Ampera-e var ikke billig i Danmark, men dengang var elbiler heller ikke afgiftsfri, hvad nogle af dem er i dag. I USA starter den nye Bolt fra $31,995. Altså lige under 200.000 kr.!

Bolt EUV

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Chevrolet Bolt og Bolt EUV - Opel Ampera-e I ny kjole
Kommentér på:
Chevrolet Bolt og Bolt EUV - Opel Ampera-e I ny kjole
x