Citroën ë-C3 - Øget Størrelse og Lavere Priser

Citroën ë-C3 - Øget Størrelse og Lavere Priser

2013visninger 0 svar | 17. okt 2023

Citroën forbereder sig på at omfavne den elektriske æra, hvor vi i de seneste år har set en stigende tilstedeværelse af elektriske biler, der er skudt op som erstatning for de traditionelle benzin- og dieselmodeller. Nu introducerer de ë-C3, en elektrisk udgave af den elskede C3! 

 Fra minibil til Crossover! 

 Citroën tager skridtet ind i en elektrisk fremtid med lanceringen af deres seneste C3-generation. Denne gang er det udelukkende elektrisk, og den er klar til at konkurrere i den økonomiske ende af elbilmarkedet, hvor allerede velkendte modeller som Peugeot e-208, Opel e-Corsa, Dacia Spring Electric og den kommende BYD Seagull trives. 

 Det tager ikke længe til at bemærke, at den nye C3 adskiller sig markant fra sine forgængere. Designet har fået en mere firkantet og forstørret fremtoning, og det skyldes den nye ë-C3's transformation til en Crossover, som tidligere var en minibil. Ikke desto mindre bevarer e-C3 sin kompakte størrelse, selvom den har gennemgået denne bemærkelsesværdige ændring. Længden er 4,01 meter og rummer 310 liter bagagerumsplads, og det er ikke meget anerledes end den nuværende model. 

 Platformen, som ë-C3 kører på, markerer en spændende innovation inden for Stellantis-gruppen. Denne platform vil blive delt med den kommende Fiat Panda, der også har fået en elektrisk makeover og forbliver i samme kompakte størrelseskategori. Denne fælles platform, kendt som eCMP, udgør grundlaget for begge disse banebrydende elbiler.

 Hjertet af denne charmerende franske bil er et 44 kWh batteri, som yder 115 hk .0-100 klare den på 11 sekunder, inden den rammer en topfart på 135 km/h. Batteriet er et resultat af et samarbejde med det kinesiske firma Solt og leverer en mindre rækkevidde på op til 320 km. 

 Opladning med standard AC-strøm, fra 20% til 80%, tager cirka 4 timer og 10 minutter ved brug af 7 kW effekt eller 2 timer og 50 minutter, hvis 11 kW er tilgængelig. Opladning med 100 kW DC-hurtigopladning, fra 20% til 80% kapacitet, tager blot 26 minutter.

 Benzinmotor lever endnu! 

 Overraskende nok er den nye C3 stadig tilgængelig med en benzinmotor, selvom fokus primært ligger på den elektriske model. Benzinvarianten er udstyret med en 1,2-liters PureTech-motor, der har turbo og er suppleret med Mild-Hybrid teknologi, hvilket resulterer i 100 hestekræfter i ydelse. Den forventes med et 6-trins manuelgear. 

 Indvendigt er der en markant forandring, hvor det konventionelle instrumentbræt er blevet afløst af et head-up display. Dette head-up display udgøres af en stor digital skærm, der er elegant integreret i en blank sort ramme og viser alle nødvendige køreinformationer. Instrumentpanelet er blevet udvidet, hvilket resulterer i et design, hvor ventilationsdyserne nu sidder lodret i enderne. Desuden er der tilføjet en imponerende 10,25" multimedie touchskærm. Citroën har vedtaget en tredelt modelstruktur bestående af "You" og "Max" trimniveauer, hver med mulighed for fem forskellige option-pakker. Dette design forenkler konfigurationsprocessen for kunderne. C3 tilbyder som standard eller som valgmulighed adgang til en bred vifte af tilslutningsapplikationer via "MY CITROËN PLAY"-APP, der desuden inkluderer trådløs integration af Apple CarPlay og Android Auto. 

 Den nye Citroën ë-C3 vil være tilgængelig i Danmark tidligt 2024, hvor vi kan forvente en startpris på under 200.000 kr! (23.300 euro). 
 Citroën C3 vil blive fremstillet på Stellantis-fabrikken i Trnava, Slovakiet, for hele det europæiske markedFølg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Citroën ë-C3 - Øget Størrelse og Lavere Priser
Annonce