Cupra Born - Seat's næste kapitel

Cupra Born - Seat's næste kapitel

1482visninger 1 svar | 25. maj 2021


Cupra Born er Seat's første elektriske bil og deres bud for hvad fremtiden er for mærket. Dertil er den også søsterbil til VW I.D 3 og Audi Q-4 e-tron. Faktisk er Cupra Born, fremtiden for hvad man vil forvente af den næste generation af Seat Leon.

Det er ikke længe siden at Cupra præsenterede for konceptbilen Cupra el-Born, hvor den nu er endelig klar til at kunne blive solgt på det europæiske marked. Dette er den endelige model med navnet Born. Born deler undervogn med VW I.D 3, I.D 4 og Audi's Q4 e-tron. Dog er den direkte søster til VW I.D 3, trods for de slet ikke ser ens ud. 

Den Sportslig søster

.Grunden til at Seat har valgt at den ikke skal hedde Seat men Cupra, skyldes at den skal være den sportslig søster model end I.D 3. Designet er derfor også radikalt anderledes end hvad tidligere modeller fra Cupra har lignet. Dog er profilen den samme som I.D 3. 

Kabinen er dog identisk med I.D 3 eller I.D 4. Her bliver alle Cupra Born's udstyret med et digitalt instrumentering og et 12 " Touchskærm. 



Op til 231 Hk

Det som driver den elektriske Cupra, starter ud med en lille 45 KWh, 150 Hk model med en rækkevidde på 340 km (0-100 8,9 sek.). Dertil fås den med en større 58 kWh version med 204 hk og en rækkevidde på 418 km (7,3 sek.). Dog kan man tilkøbe noget de kalder for e-Boost funktion, hvor den vil kunne yde op til 231 hk (0-100 6,6 sek.). Det sker ved hjælp at trykke på en knap på rattet. Dog er rækkevidden den samme. Næste hop hedder 77 kWh, og den vil også yde op til 231 hk ved hjælp af e-boost. Dog kan den køre  539 km på en opladning . Senere forventes en varm version også med 300 elektriske heste fra samme 77 kWh-batteri. 

Priserne på den nye Cupra Born er ukendte, men forventes at den bliver billigere end I.D 3, der allerede starter fra 249.995 kr. ! 
Forvent Born i start 2022 hos forhandlerne. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Cupra Born - Seat's næste kapitel
Kommentér på:
Cupra Born - Seat's næste kapitel
Annonce