De oplyste vinduer drager

De oplyste vinduer drager

1. maj 2019

Bor du tæt på en stor vej, hvor der dagligt kører mange biler, som både larmer og giver en følelse af, at nogen altid kan se, hvad du laver? Det har mange fordele at bo i en storby, hvor mulighederne er mange, og hvor der ikke er langt til de fleste muligheder. Det har dog også ulemper, og som bilejer vil du måske også nogle gange opleve at tage dig selv i at være nysgerrig på, hvad der sker i de omkringliggende omgivelser, når du sidder i kø på vej ud til motorvejen, når du skal på arbejde, eller når du vender hjem fra arbejde, og køen nu har vendt sig ind mod byen, hvor alle beboerne nyder at bo.


Når man sidder der i køen og længes efter at komme hjem hurtigst muligt, er det nemt at drages af, hvad der sker i lejlighederne og de små byhuse, hvis ydermur grænser helt op til kantstenen, hvor man snegler sig frem i myldretrafikken, og der er lang udsigt til at være hjemme. Det er nemt og dragende at spotte, hvad der sker i de oplyste lejligheder og huse. Man ved godt, man ikke burde, men det er svært at lade være. Det er så nemt og oplagt lige at vende blikket fra det ellers kedelige udsyn, der er  til massevis af biler gennem forruden. Vende blikket mod den scene der afspilles inde i de mange oplyste vinduer.


Foliet dækker for nysgerrige blikke

Det er ikke alle lejligheder, der er mulige at snage i fra vindueskarmen udenfor. Man kan ikke se, hvad der sker, men blot at lyset er tændt, og der er liv bag de tonede ruder. Det er tydelig, at menneskene, som bor og lever der, er blevet træt af alle de nysgerrige blikke fra bilisterne på den befærdede vej lige uden foran køkkenvinduet. De har opsat sandblæst folie til vinduer for at skærme af for de nysgerrige bilister, der sidder i kø og længes efter at komme hjem i en fart. Beboerne i lejligheden kan stadig følge med i, om det er lyst eller mørkt udenfor, men nu er der ingen, der kan følge med i deres liv udefra og bilisterne holder øjnene på vejen. Foliet på vinduerne dækker for omverdenens og bilisternes nysgerrige blikke og sikre privatlivets fred, selvom man har valgt livet i en lejlighed lige ud til den store vej midt i byen.


Privatliv i en storby

Der er ingen af de morgenfriske bilister, som har taget konsekvensen af myldretiden og valgt at køre tidligere på arbejde end de fleste, som nu kan snage i beboernes liv. De kan blot se, om der er lys i de mange små lejligheder eller ej. Dem der bor i lejlighederne i en storby kan nu leve i fred og uden bekymring for, om naboen, bilerne på vejen lige ude foran eller hundelufterne kan snage direkte ind i soveværelset eller ind på badeværelset, hvor morgenbadet er tiltrængt, inden man skal ud i myldretrafikken og på arbejde.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x