De store nyheder fra L.A Autoshow

De store nyheder fra L.A Autoshow

678visninger 2 svar | 29. nov 2018
Det amerikanske motorshow begyndte i nat og her de vigtigste nyheder fra det show!
----------
Kia soul
Her hjemme kan man kun købe en Soul som elektrisk bil og før det med en 1,6 dieselmotor. Den nye 2019 Kia Soul har fået et kæmpe designløft, blevet en smule større og hurtigere. I kabinen er der nu kommet et eksklusivt 10,25" touch skærm med AppleCarPlay eller Android Auto og mulighed for et 640-watt Harman Kardon med 10 højttaler!


Den nye Kia Soul's design er inspireret af musik! Og derfor skal den se lidt "funky" ud i forhold til konkurrenterne. For første gang kan man også få sin Soul i forskellige udstyrsvarianter, såsom GT-Line og X-Line. Motorprogrammet starter ud med en 2-liter sugemotor og den nye 201 Hk 1,6 Turbo. Dog ser det ud til at ingen diesel variant kommer, og det er også uvist om den bliver taget tilbage til Europa. Istedet for diesel kan den fortsat også fås i en Elektrisk udgave kaldet EV. 

Motorprogram
Benzin
2,0 143 Hk 178Nm
1,6 T-GDi 201 Hk 264Nm
EV 201 Hk 394Nm

-------------------------------------
Mercedes-AMG GT R Pro


AMG GT R Pro er bund og grund svanesangen af AMG GT. Den sidste hyldest inden en ny model kommer! Dog bliver det også den vildeste model!


AMG GT R Pro er lidt af en Porsche GT3 konkurrent - begge har rødder fra motorsporten og begge er lette hurtige biler. Som sine GT3 og GT4 racer søskende, så er den bygget til brug på banen. Motoren er den samme 4-liter V8 BI-Turbo fra før, men med hele 577 Hk og 700Nm! Dog finder man nok største ændringer ved designet, hvor bilen er blevet mere aerodynamisk. Her er der kommet flere lufthuller i designet så luften kan finde en vej forbi bilen. Anden vigtigt detalije er undervogenen, som også er blevet forbedret end før. Faktisk har den kørt en tid på den legendariske bane Nurburgring'en med en tid som hedder 7:04.632.Sammenlignet  i 2017 satte den normale GT R en tid der hed 7:10.92!

-------------------------------------------------
Nissan Murano


Det er nogle år siden man har kunne købe en Nissan Murano i dk. En Crossover før sin tid der kom med to spændende motorer. En 3,5 V6'er fra Nissan 350Z og en kæmpe V8'er. I dag er der sket lidt, hvor den netop har fået et faceliftet i sit hjemland Nordamerika. 


I danmark må vi nøjes med Qashqai, så er der heller ikke sket meget med Murano, hvor den stort set kun har fået nye for-og baglygter.  Under frontklappen finder man også en gammel 3,5 V6'er med 260 Hk. Dog ikke den motor fra 350Z tiden..

-------------------------
Hyundai Palisade


Ikke længe efter Kia præsenterede for den store konceptbil Ka Telluride, kan Hyundai nu præsentere for en model større end Santa Fe! Palisade er på godt amerikansk en "Full Size SUV" - en kæmpe 7-personers SUV.

Til at starte med, så nøjes den kun med en 3,8 V6'er og 291 Hk 355Nm som eneste motor. Dog bruger den et 8-trins aut og deres nye HTRAC AWD-system.
Systemet fungerer således at når et af hjulene mister vejgreb, så sætter den et antal procent kræfter til det hjul. Bliver vejen virkelig avanceret, så kan den stoppe et hjul eller flere, så bilen ikke "smutter" fra en.

Standard kommer alle Palisade's med Nappa læderkabine, de bagerste sæder kan lægges ned ved et tryk på en knap,  10,25" Touch skærm, Infinity audio system med  Clari-Fi og  Quantum Logic Surround Sound,  Heads-Up Display, Smart Cruise Control, navigation, Blind-Spot Collision Avoidance Assist, Forward Collision-Avoidance Assist, speed limits og Lane Following Assist standard. 
-------
Jeep Gladiator


Nok den største nyhed derover var den nye Pick-up version af Wrangler - Jeep Gladiator! 


Før 80'erne havde Jeep altid en Pick-up variant på modelprogrammet. Efter at Ford og Dodge begyndte at tag sin del af marked, så solgte Jeep mindre og mindre af dem og til slut stoppede produktionen. Dog har der altid været et stor interesse for en nye model, og først i 2019 er den tilbage!

Gladiator kommer i fire udstyrsvarianter Sport, Sport S, Overland og Rubicon. Forskellen er at Sports er mere til brug på normale vej, hvor Rubicon er til ekstrem Off-Road og har 282mm mere frihøjde! Selve Gladiator er også 482 mm længere end den normale firedørs Wrangler. Motoren bliver en 3,6 V6 benziner med 285 Hk, og senere vil en mere europæisk 3-liter Fiat Diesel med 260 Hk 600Nm lande!-------------------------------


Toyota Prius

Toyota har det svært med salget af Prius i Nord-og vesten. Herhjemme bliver marked primært domineret af de koreanske biler a.la. Kia Niro og Hyundai Ioniq, så prøver Toyota nu med en opdateret udgave af Prius. 


Den nye Prius har fået en ny front kofanger og andre designet baglygter, men største ændring er det nye AWD-e system. Det betyder at Prius nu kan trækkes på alle fire hjul!  Grundlæggende sidder der en lille elmotor ved de bagerste hjul, som kan trække den op til 70 km/h... Det hjælper den med at kunne køre ca. 21 km/l ved blandet kørsel. Andre nyheder er det nye rat og mulighed for to nye farver; Supersonic rød og Electric blå!Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  De store nyheder fra L.A Autoshow
Kommentér på:
De store nyheder fra L.A Autoshow
x