Denza X - en kinesisk elbil med Mercedes rødder.

Denza X - en kinesisk elbil med Mercedes rødder.

218visninger 0 svar | 17. okt 2019


I begyndelsen af året kunne kinesiske BYD præsenter for en kommende model kaldet Denza Concept X. Denne konceptbil var et sammenarbejde med BYD og Daimler, hvor Mercedes fik æren at designe deres kommende bil. Tidliger havde Daimler skabt et mærke i kina kaldet Denza sammen med BYD. Trods for BYD's tidlige år med at kopier fra b.la. Mercedes og BMW, blev den første model præsenteret i 2014, som var en hybrid baseret på en E-klasse. Sidste år kom så en ren elektrisk udgave kaldet 500, som også var på en ældre E-Klasse platform.Nu er en helt ny model på vej, som er produktions udgaven af konceptbilen Concept X. Det kunne godt ligne at den er baseret på Mercedes egen elbil EQC, men teknologien stamme dog fra den gamle B-klasse Electric Drive fra 2014.  Modellen som er i tale hedder Denza X, og Denza X kommer som Plug-in Hybrid eller ren elektrisk. Vælger man at gå efter Hybrid udgaven, finder man BYD's egen 2-liter turbomotor med 192 hk. Derved er der en elmotor ved hvert aksel. En 150 hk ved frontaksel og 245 hk ved bagaksel. Det gør at den har over 400 hk og 0-100 på blot fem sekunder. Teknologien er dog ikke helt ny da det er lånt fra en tidligere udgave fra BYD, kaldet BYD Tang. BYD Tang var i 2015, den kraftigste Hybrid-SUV med over 500 hk i verden.  

Vælger man den i en ren elektrisk udgave, så kommer den overraskende kun med én elektrisk motor og kun 245 hk. Selvom 245 hk er meget, så er det overraskende noget mindre end hvad de tyske konkurrenter præstere med Audi E-Tron, I-Pace og EQC. 

Denza X starter salget i starten af 2020 i kina. Dog håber BYD og Daimler inden længe at sælge elektriske biler i europa - kineserne kommer! Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Denza X - en kinesisk elbil med Mercedes rødder.
x